Lifestyle Looking good... Mama

Hoe maak je het chronisch ziek zijn een stukje makkelijker?

De afgelopen tijd was nogal stressvol. Ik had intensieve EMDR en daarbij heel wat spanning, wat op mijn spieren sloeg. Ook had ik een ingreep in mijn mond en moest er een hoop aan te pas komen om mij veilig (met bloedverdunners) door de periode te leiden. Op zich is het injecteren van bloedverdunners niet zo’n ramp, maar ik ben allergisch voor de hulpstoffen. En omdat er geen alternatief is moet ik dealen met de gevolgen: enorme jeukende galbulten. Gelukkig niet zo erg als tijdens de zwangerschap, maar alsnog vervelend. Van dr Leenarts (Dermatoloog) mocht ik zelf wat producten kiezen. Vanwege bovenstaande klachten koos ik voor twee producten waar ik echt heel benieuwd naar was. Lees mee!

*Dit artikel bevat producten die zijn opgestuurd door een bedrijf

Toen ik werd benaderd om wat uit te testen snuffelde ik lekker rond op de website van dr Leenarts. Ik had wel vaker van dit merk gehoord (vooral veel positieve berichten) maar nooit zelf ervaren. Al snel werd ik met name enthousiast over de verkoelende lotion. Deze is jeukstillend en met name geschikt bij waterpokken (helpt ook bij het indrogen). Jeuk is wat ik op dit moment heel erg ervaar door de allergische reactie van de injecties en doordat mijn huid soms ineens reageert op ‘iets’. Ik word er echt gek van en krab tot ik niet meer kan. Ik was zo, zo benieuwd naar deze lotion. Ook koos ik de huid & massageolie uit om te proberen. De spieren in mijn schouders en nek zitten enorm vast en bijkomend voordeel is dat de olie ook geschikt is voor kinderen. Oke, laten we beginnen!

Verkoelende Lotion

img_6895

Dit moet mijn holy grail gaan worden! Jeuk is vreselijk en er zijn maar weinig middelen die goed verkoelen. Ik heb al van alles geprobeerd: koelen, koelzalf, menthol, zalfjes van de dokter, homeopathische producten…Mijn verwachting was dan ook enorm hoog.

Even wat kort en bondig advies achterop de verpakking:

img_6903

En fijn dat je via Social Media informatie en advies kunt vinden! Hippe dokter, die Leenarts!

img_6904

Deze lotion verzorgt de huid bij waterpokken, maar werkt over het algemeen jeukstillend en indrogend. Ook geschikt dus voor andere plekken die jeuken. Het product is opgebouwd uit onder andere water, zink en talk. Het is een vrij dunne lotion die heel makkelijk aan te brengen is. Ook zit er een applicator bij waarmee je waterpokken kunt aanstippen.

img_6859

En de applicator ziet er zo uit. Ideaal voor Sarah straks, wanneer ze last heeft van haar waterpokken.

img_6863

En dan het belangrijkste: de werking! Ik hoopte natuurlijk op een enorme jeukaanval en die kreeg ik (gelukkig) ook. Niet tof, maar wel een unieke kans om dit product te testen. Ik smeerde mijn benen al snel ik met de lotion en het leek eerst niets te doen. Ik begon alsnog weer met krabben. Maar gelukkig hield de jeuk dan toch snel op en gaf het zeker verlichting. Ik voelde niet echt een heel sterk verkoelend effect (zoals je kunt voelen bij Menthol) maar het verkoelde en verlichte wel degelijk. Ik heb het flesje nu in de koelkast staan en ik wacht geduldig tot ik weer een jeukend been of arm krijg zodat ik de lotion ook kan aanbrengen wanneer deze lekker koud is. Goede tip!

Voor mij werkt hij dus goed. Niet direct, maar het verlicht al snel. En mijn jeuk is behoorlijk heftig aangezien ik echt galbulten krijg (door een soort netelroos).

Huid & massage olie

img_6882

Nog een vervelende klacht: stress en daarbij vastzittende spieren. Ken je dat? Dat als je nek en schouders zo vastzitten, je ook niet meer lekker in bed kunt liggen? Ik sta dan heel vaak op met enorme hoofdpijn. Mijn spieren reageren erg sterk op stress en spanning, waardoor ik muurvast kom te zitten. Maar deze olie is niet alleen geschikt voor een massage, maar ook om je huid lekker te verzorgen.

img_6894

 

img_6893

Er zitten geen geurstoffen in en de olie is geschikt voor alle huidtypen. Er zit abrikozenpitolie in en vitamine E, waardoor de huid verzacht en verzorgt wordt. Volledig natuurlijk dus en daarom ook geschikt voor kinderen. Binnenkort kleine Sarah maar eens verwennen met een heerlijke massage!

img_6823

De olie zelf is geurloos en dat is wel even gek. Bij een massageolie ervaar je vaak ook ontspanning door een heerlijke geur, dus die mis ik wel een beetje. Maar hij doet wel wat het beloofd: het verzorgt en verzacht en maakt het masseren net even makkelijker. Zowel voor de gever als voor de ontvanger, top dus! Hij trekt wel redelijk snel in, maar toch blijft je velletje soepel genoeg om een goede massage te geven.

img_6825

Ik ga de olie naast de massage ook zeker gebruiken voor mijn droge velletje in de winter. Heerlijk insmeren na het douchen of voor het slapen. Ik kreeg van dr Leenarts ook nog een paar proefmonsters om te proberen, waaronder een ‘droge huid zalf’ en een douche-olie. Nog genoeg om te ontdekken dus, mmm! Wat ik zo fijn vind is dat deze producten geschikt zijn voor het hele gezin, omdat ze zo veilig zijn.

Ken jij de producten van dr Leenarts? En lijken deze producten je fijn voor jou en je kindje(s)?

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (2)

  • Fijn dat de lotion helpt, zulke jeuk lijkt me vreselijk!!!
    Ik ken de producten alleen van naam, maar zal ze zeker onthouden ?

    Beantwoorden
  • Wat fijn dat het geholpen heeftbij de jeuk. Dat lijkt me een opluchting. Ik kende ze van naam maar ga het onthouden voor als Luca en Nola de waterpokken krijgen. Hopelijk helpt dat dan voor hun.

    Beantwoorden

Write a comment