Hoe kookt en eet Nederland

Hoe kookt en eet Nederland deel 1: Francine van heerlijkehappen.nl.

Ik volg Francine al een hele tijd, maar zag haar pas echt tijdens een event waar we gezamelijk voor werden uitgenodigd vanwege een campagne. Francine is spontaan, gezellig, zegt waar het op staat en vooral…een koningin in de keuken!
Francine deelt de lekkerste recepten op haar eigen website en vandaag trapt zij af met de nieuwe rubriek op Lifesabout.nl: hoe kookt en eet Nederland?

Even voorstellen!

Francine is 38, getrouwd en heeft 1 dochter. Ze woont in een klein dorpje en daar laat ze dagelijk haar eigenwijze beagle uit. Wonend aan een dijk met een prachtig uitzicht prijst ze zichzelf gelukkig hier te kunnen wonen.

Het is bijna een overbodige vraag om aan een foodblogger te vragen of ze van koken houdt, want Francine haar leven bestaat alleen maar uit denken over eten , het maken van recepten en bijna dagelijks in de keuken staan.
En wanneer ze niet in de keuken staat dan eet ze graag in restaurants. Kortom: eten is haar lust en haar leven!
Francine kookt bijna elke dag, zelfs op vakantie en daar steekt ze het liefst de barbecue aan.

Koken en keuken

Francine werkt met een weekmenu. ‘Ik bedenk wat ik die week ga maken en schrijf na het koken de recepten uit. Ik kook met de seizoenen mee zo kunnen mijn volgers ook lekker gebruik maken van mijn recepten’.
Dat is iets wat ik nog van Francine kan leren: koken met de seizoenen mee. Ik kook gerust midden in de zomer een heerlijke zuurkoolschotel bijvoorbeeld. Ook met het delen van recepten houd ik weinig rekening met de seizoenen. Je zet mij aan het denken, want logisch is het zeker!
Francine is opzich blij met haar keuken. Wel overweegt ze met haar man een verbouwing aan het huis waardoor de keuken ook anders zou worden.

Op de vraag wat haar lievelingsgerecht is zegt ze ‘oh dat kan ik echt onmogelijk zeggen! Ik hou te veel van eten om echt maar 1 favoriet te hebben’. Francine heeft trouwens op haar website ook ‘Het favoriete recept van…’, waar andere foodies hun favoriete recepten delen. Aanrader om te lezen en inspiratie op te doen!

Onmisbaar

Stiekem ben ik behoorlijk jaloers op Francine haar inboedel. ‘Ik heb een aantal KitchenAid apparaten, lekker matchend allemaal in dezelfde kleur, de mixer, staafmixer, blender en keukenmachine.
Deze apparaten zijn wat mij betreft echt onmisbaar. En mijn blender gebruik ik natuurlijk voor mijn mooie swirl-smoothies die inmiddels een eigen insta-account hebben onder de naam smoothbyheerlijkehappen’.

En zou ze na al die recepten nog wat willen leren wat betreft koken? ‘Ik ben niet zo’n enorme bakster, wellicht een leuk idee om eens een workshop hierin te doen’. Mocht het zover komen dan kom ik wel even proeven!

Dank je wel Francine voor je antwoorden en foto’s waardoor wij een kijkje konden krijgen in je leven als foodie!

Mocht jij ook mee willen doen met deze rubriek, stuur gerust een mailtje naar info@lifesabout.nl

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (1)

Write a comment