fashion Looking good...

Hoe kom je de koude dagen comfortabel door?

Of je er nu van houdt of juist helemaal niet: de koude dagen van het jaar kunnen soms best pittig zijn. Als het echt fris is buiten bijvoorbeeld, of juist heel regenachtig.
Gelukkig kun je genoeg doen om de winter dragelijk te maken. Hoe dat werkt? Lees gauw verder!

Juiste kleding

De beste tip die we je kunnen geven: zorg dat je de juiste kleding hebt voor de koude dagen.
Je zult echt niet de eerste zijn die het ijzige weer trotseert in een jas die eigenlijk niet voldoende bescherming biedt. En dan valt die winter een stuk zwaarder! Let op alle kledingstukken: ze moeten steevast warm zijn. Warme truien en broeken vormen de basis.
Maar een goede winterjas dames is nog wel belangrijker, zoals een parka of mantel. Hoe dikker de stof en de voering zijn, hoe meer je eraan hebt tijdens de koude dagen. Haal tevens een jas in huis die bescherming biedt bij regen. Een regenjas dames heb je nu eenmaal nodig in ons koude kikkerlandje.
Extra tip: als je ermee op de fiets stapt, dan kun je het best een wat langere regenjas kiezen. Zo blijf je ook droog als je op je natte zadel moet
stappen.

Comfortabel binnenshuis

Maak het binnenshuis knus en comfortabel. Nu helpt de verwarming hier natuurlijk bij, maar er is nog meer om aan te denken. Slaap onder een dik dekbed. Leg ook op de bank of op een stoel een warm plaid neer, bijvoorbeeld van wol.
Hier kun je dan tijdens de dag ook onder kruipen. Wist je al dat er elektrische kussens te vinden zijn? Deze houden je heerlijk warm.
En zorg ook voor gezelligheid in huis, van een kerstboom tot winterse accessoires. Het maakt de winterse dagen direct wat knusser en feestelijker. Je moet er zelf immers ook wel een beetje moeite voor doen!

Leuke winteractiviteiten

Misschien heb je de neiging om helemaal niets leuks meer te doen zodra de winter aanbreekt. Maar dat is wel wat zonde. Ook in de winter kun je plezier maken! Sterker nog, er zijn veel typische winterse activiteiten. Maak een winterse wandeling, drink glühwein in een gezellig café, maak warme chocolademelk.
Ga lekker onder een deken liggen op de bank en kijk een winterse film. Of nog beter, bij sneeuwval: maak een sneeuwpop of ga sleeën!
Zo hoef je je zeker niet te vervelen in de wintermaanden.

Mindset in de winter

De laatste tip om met je te delen: probeer een positieve mindset te houden in de winter. Nu is dit makkelijker gezegd dan gedaan, maar je kunt het in ieder geval in je achterhoofd houden.
Als je al direct chagrijnig wordt van de gedachte om ’s winters naar buiten te gaan, maak je de winter ook minder leuk.
Denk liever aan de positieve dingen: er hangen gezellige lampjes in de straten, je kunt jezelf lekker dik inpakken in je favoriete jas, je kunt er extra van
genieten als je weer warm naar binnen stapt. Zo is het al meteen een stukje beter!

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment