fashion

Hoe kies je het perfecte shirt voor elke gelegenheid

Een goed shirt kan je hele outfit maken of breken. Of je nu naar een zakelijke bijeenkomst gaat, een avondje uit plant of een speciale gelegenheid hebt zoals een bruiloft, het juiste
shirt kiezen is belangrijk.
Maar hoe weet je nu welk shirt het beste bij jou en de gelegenheid past? In dit artikel geven we je handige tips om het perfecte shirt te vinden dat niet alleen
goed zit, maar ook geschikt is voor verschillende situaties.

De pasvorm van het T-shirt

Een van de belangrijkste aspecten bij het kiezen van een shirt voor heren is de pasvorm.
Een goed passend shirt accentueert je sterke punten en verbergt eventuele probleemgebieden. Als het shirt te strak zit, kan het oncomfortabel zijn en onaantrekkelijk
ogen.
Een te los shirt kan er slordig uitzien en alsof het niet echt voor jou gemaakt is. Zoek naar shirts die mooi aansluiten op je schouders en borst zonder dat het spant. De naden van
de schouders moeten precies op de rand van je schouders vallen.

De shirtlengte

De lengte van het shirt is ook belangrijk. Een shirt dat te kort is, kan onbedoeld je buik laten zien als je je armen optilt. Een shirt dat te lang is, kan eruitzien alsof je een jurk draagt.
Idealiter zou de lengte van het shirt net genoeg moeten zijn om in je broek te stoppen, zonder dat er te veel stof over is die kan gaan bobbelen.
Voor een casual look, waarbij je het shirt niet in je broek stopt, moet het shirt tot ongeveer de helft van je rits vallen.

De boord van het T-shirt

De boord van het shirt is het deel rond je nek. Dit detail is vooral belangrijk bij formele of zakelijke shirts. Een goed passende boord zorgt ervoor dat je er netjes en verzorgd uitziet.
Zorg ervoor dat je comfortabel twee vingers tussen de boord en je nek kunt plaatsen wanneer het shirt dichtgeknoopt is. Dit geeft voldoende ruimte om comfortabel te bewegen en te ademen zonder dat de boord te los zit.

De dikte van de stof

Tot slot is de dikte van de stof van belang. Verschillende gelegenheden vragen om verschillende soorten stoffen. Voor een zomers feestje kun je kiezen voor lichtere stoffen zoals linnen of dun katoen, die koel blijven in de hitte.
Voor formelere gelegenheden of de koudere maanden zijn dikkere stoffen zoals oxford of een zwaarder katoen meer geschikt. De stof moet passen bij het comfort dat je nodig hebt en bij de uitstraling die je wilt bereiken.
Als je deze richtlijnen volgt, ben je goed op weg om het perfecte shirt te vinden dat past bij zowel je persoonlijke stijl als de gelegenheid. Vergeet niet, het juiste shirt kan je zelfvertrouwen een enorme boost geven.
Of je nu kiest voor een casual look of een formeel trouwpak als man, de juiste kledingkeuze helpt je altijd om een goede indruk te maken.

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment