Random

Hier kan je niet zonder als je chronisch ziek bent…

Chronisch ziek zijn….het is balen maar het is niet anders. Dus roeien met de riemen die je hebt en lichtpuntjes zoeken is heel belangrijk! Maar wanneer je vaak aan huis gekluisterd bent zijn er nog meer dingen belangrijk. Ik zette ze op een rij!

Snelle en betrouwbare Wifi

Chronisch ziek zijn en aan huis gekluisterd zijn betekent voor mij dat ik veel online ben. Blogs schrijf ik op de laptop en social media houd ik via de telefoon bij. Haperend internet is dus uit den boze. En als ik ergens niet tegen kan…

Op dit moment hebben wij internet via de kabel en de snelheid is niet altijd goed. Ook ligt de Wifi er regelmatig uit, zonder reden. Onze wens is dan ook om glasvezel te krijgen. Met een glasvezel check bij KPN kun je eenvoudig zien of glasvezel ook bij jou geleverd kan worden. Helaas is dit bij ons nog niet, maar ik heb alle hoop voor de toekomst! Stabiel en snel internet, hoe fijn zou dat zijn.

Want wat maakt glasvezel nou zo aantrekkelijk? En wat zijn de voordelen van glasvezel internet? Uploaden en downloaden gaat met glasvezel ontzettend snel en je internetsnelheid is uit te breiden. Met glasvezel wordt informatie met de snelheid van het licht door kabels verstuurd. Naast deze voordelen zorg je met glasvezel ook dat je klaar bent voor de toekomst. Bijvoorbeeld voor de komst van 4K televisie met een hogere kwaliteit beeld.

Het zou een hoop rust geven wanneer het internet stabiel en super snel zou zijn. Het scheelt tijd wanneer ik vlogs upload op Youtube en het voorkomt een hoop ergenis. En…klaar zijn voor de toekomst klinkt als muziek in de oren.

Veel online vrienden

Toen ik student was had ik handenvol vrienden om mij heen. Ik werkte 12 uur per week bij de Albert Heijn en elk weekend ging ik stappen. Het was toen een stuk makkelijker om contacten te onderhouden. Nu worden contacten steeds vaker online ‘onderhouden’, vooral als je vaak thuis bent. Ik kan niet altijd de hort op, waardoor het zo kan zijn dat het aantal vrienden in rap tempo afneemt.

Ik heb gelukkig nog veel lieve echte vrienden over, maar zoveel als toen…nee. Contacten opdoen gaat nu eenmaal moeilijker als je ziek bent en thuis zit. Naast die lieve echte vrienden heb ik ook genoeg online vrienden. Mensen met wie ik leuk en gezellig contact heb, zonder ze (vaak) echt te zien. Appen of kletsen via een PB gaat mij ook makkelijker af dan in real life, omdat het minder energie kost. Ook kan ik zelf bepalen wanneer ik antwoord geef (in real life is dat toch een stuk lastiger). Neemt niet weg dat ik nog steeds heel graag wat ga drinken of eten met een lief vriendinnetje. Dat blijft toch het fijnst, maar als het niet lukt dan zijn online contacten ook heel gezellig.

Een flinke dosis positiviteit

Ja, die positiviteit heb je nodig. En ja, dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Maar veelal de negatieve kanten zien van het leven brengt je niet ver. Je raakt er alleen maar dieper van in de put en positief blijven maakt je sterk(er). Hoe je positiever kan worden? Probeer om te denken en in alle tegenslagen ook positieve punten te zien. Focus je op kleine lichtpuntjes overdag, klein of groot. Wanneer je intenser geniet van een kop koffie of een warm bad, dan zul je vanzelf wat positiever de wereld in kijken.

Chronisch ziek zijn is heel heftig en zwaar, maar zeker niet het einde van de wereld. Het is balen en stom, maar ook met beperkingen kun je heel erg van het leven genieten. Want je leven gaat door en hij is leuk!

Hobby of bezigheid

Zie je ‘punniken of puzzelen’  al voor je bij het woord ‘hobby?’ Hoeft niet! Een hobby of bezigheid is zoveel meer dan dat. Je kunt je proberen in te zetten als vrijwilliger, een boek proberen te schrijven, te bloggen (aanrader!) of een cursus volgen. Online of in real life. Het geeft de dag structuur en een doel. En dat laatste is heel belangrijk. Wanneer je niet meer kunt werken en thuis zit, voel je je al snel nutteloos. Een leuke bezigheid of hobby is dan heel belangrijk en leuk!

Rust, reinheid en regelmaat

Structuur dus. Iets wat al snel weg lijkt te ebben wanneer je thuis zit. Ik heb het ‘geluk’ dat Saar mij structuur heeft gegeven nadat ik chronisch ziek werd na haar geboorte. Maar wanneer zij uit logeren is of op school zit straks, kan structuur lastig zijn. Het lijkt zo aantrekkelijk: heerlijk de hele dag in je pyjama rondlopen. Maar dat weerhoudt je vaak om er even uit te gaan en geeft je geen goed gevoel.

Rust, reinheid en regelmaat: drie woorden die al door menig generatie wordt geadviseerd. Niet alleen voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Belangrijk als je chronisch ziek bent. Pauzes inlassen overdag, je rust nemen, maar ook proberen iets te ondernemen. Wanneer je iets met regelmaat doet, weet je lichaam ook wat hij/zij kan verwachten. Je lijf leert je hierdoor beter kennen en andersom.

Ben jij tevreden met de snelheid van je internet? En is glasvezel al verkrijgbaar bij jou in de straat?

*Dit artikel bevat gesponsorde content.

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (1)

  • punt 1, stabiel internet is inderdaad heel belangrijk. we hebben glasvezel, dat zou perfect moeten zijn maar helaas hebben we al een jaar storingen en worden van het kastje naar de muur gestuurd. hadden we maar een kabel aansluiting…
    het wereldje wordt heel klein wanneer internet niet goed functioneert 🙁

    Beantwoorden

Write a comment