fashion

Hier heb ik nooit genoeg van: dameslaarzen.

Het hele voorjaar en de zomer loop ik rond met slippers of sneakers. Nu de dagen weer kouder worden en de zomer voorbij is, is het weer tijd om dit schoeisel te vervangen voor warme laarzen en boots . En laat ik daar net heel gelukkig van worden. Zo gelukkig dat ik er nooit genoeg kan hebben.

Delen met een zevenjarige

Boven in mijn kast op de slaapkamer tel ik 8 paar laarzen (met en zonder hak) en boots. Benenen in de hal staat er nog een paar of 6.
Je zou denken dat het meer dan genoeg is om de koudere maanden door te komen.
Echter blijf ik een zwak houden voor mooie laarzen. Nu mijn dochter van 7 dezelfde schoenmaat heeft als ik ben ik tevens regelmatig mijn schoenen kwijt. Handig hoor, dat kunnen delen. Maar niet al mijn schoenen overleven haar uren spelen in de speeltuin, in het zand en op het schoolplein.

Veertien paar, van wit tot zwart, met hak en zonder hak. Het liefst draag ik hoge laarzen met een klein hakje aangezien ik vrij klein ben.
Maar met een kind in huis, een hond wat uitgelaten moet worden en zwakke enkels zijn hele hoge hakken niet aan mij besteedt. Bovendien moeten mijn steunzolen de juiste steun kunnen bieden en dat is niet mogelijk bij een hele hoge hak.

Veterlaarzen

Onder het mom ‘je kunt nooit genoeg laarzen hebben’, staat er nog iets op mijn verlanglijstje. De veterlaars ontbreekt nog in mijn kast maar vind ik prachtig. Helemaal onder een jurkje of rokje.
Ik vind het stoer en vrouwelijk staan en met de platte zool lopen ze fijn. De veterlaarzen combineer je trouwens niet alleen met een jurkje of rokje, maar bijvoorbeeld ook met een (nep)leren broek.  Maar goed, ik heb dus een zwak voor laarzen. Net als dat ik teveel notitieboekjes en tassen heb.

Ik ga ervan uit dat het typisch iets vrouwelijks is. Of beter gezegd, menselijks. We hebben allemaal ergens een zwak voor. Zo spaarde mijn man eindeloos horloges en kun je mijn dochter altijd blij maken met verrassingseieren. En heel belangrijk: mijn dochter heeft straks genoeg keuze in schoenen en handtassen.

Mannen met hakken

Nog even over die hakken: wist je dat hakken vroeger voor het eerst door mannen werden gedragen? Eeuwenlang droegen Egyptische slagers ze om niet direct door het slachtafval te hoeven lopen.
Mongoolse ruiters droegen hakken omdat deze beter bleven zitten in de stijgbeugels van de zadel. Bovendien werd het dragen van hakken gezien als een vorm van welvaart. Pas eeuwen later werden hakken gezien als pure vorm van vrouwelijkheid. Toch zijn er veel mannen die hakken nog steeds erg mooi vinden om te dragen. Waarom ook niet? Jezelf durven zijn maakt je al zoveel mooier.

Niet alleen hakken werden pas later door vrouwen gedragen. Ook dameslaarsjes kwamen pas laat op de markt. In 1840 werd het eerste paar gemaakt voor Queen Victoria. Daarvoor werden enkellaarsjes alleen door mannen gedragen die zware arbeid moesten verrichten.

Wat zijn jouw favoriete schoenen in het najaar en de winter?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (1)

  • Dus is het niet belachelijk om als man lederen veterlaarzen met blokhak te dragen?

    Beantwoorden

Write a comment