Lifestyle Mama

Het moederschap. Deze momenten vind ik leuker dan verwacht.

Wanneer je nog geen kinderen hebt beeld je je weleens in hoe het zou zijn als er kinderen rondlopen in je huis. Droom je weg naar een volle eettafel en fantaseer je over alle eerste keren. Je weet globaal wat je kunt verwachten als je eenmaal moeder bent. Maar lang niet alles klopt of komt uit en soms zijn er zelfs dingen die je prettig verrassen. Vandaag sta ik stil bij de dingen van het moederschap die ik niet had verwacht en die mij echt positief hebben verrast.

Helemaal een goede voorstelling maken lukt niet, zo blijkt wanneer je daadwerkelijk kindjes hebt. Leuk die koters van een ander maar je eigen kinderen? Het is bijzonder, speciaal en niet in woorden uit te drukken. Ik denk dat alleen andere moeders snappen over welk gevoel ik het heb.
De trots die je overvalt wanneer de eerste stapjes worden gezet, je kindje voor het eerst vast voedsel proeft of jou ‘mama’ noemt. Cliché smeltmomentjes die je overal leest en ziet. Maar ik heb ontdekt dat er nog zoveel meer dingen zijn die het moederschap zo leuk maken.

IMG_1196 (2)

Wanneer Sarah voor de honderdste keer uit Dikkie Dik voorleest luister ik geamuseerd mee. Ze gaat er goed voor zitten, zorgt meestal voor publiek in de vorm van een pop of knuffel en begint haar verhaal. Het is niet zozeer het beeld zelf (al blijft dit aandoenlijk) maar vooral de intonatie in haar verhaal. Lezen kan ze nog niet en dus verzint ze bij de plaatjes haar verhaal. Het klinkt heel serieus en je zou bijna balen omdat er geen ondertiteling bij zit. Haar wenkbrauwen trekt ze erbij omhoog en ze zwaait met haar armen om haar verhaal kracht bij te zetten. Ik blijf het geweldig vinden en geniet bijna nog meer van dit spektakel dan van het voorlezen.

In bad gaan is een feest. Niet alleen voor haar maar ook voor moeder 😉 Ik bereid ons avontuur voor door eerst een flinke laag schuim aan het bad toe te voegen. Vervolgens plonzen we samen een eind weg. Even voel ik mij weer klein en doe ik net zo hard mee met het kapotslaan van schuim. We zitten er allebei onder en zo ook de rest van de badkamer, maar dat geeft niet en dat maakt het juist zo leuk.
Soms denk ik even niks en kijk ik vol liefde hoe Sarah in de ban is van het water. Ze probeert het te pakken maar het water ontsnapt. Een kwartier lang probeert ze het, maar zonder succes. Verbaast en vol bewondering om haar manier van volhouden en het feit dat ze alles op haar gemakje ontdekt. Daar kan mama nog wat van leren.

‘Mama’ genoemd worden leek mij trouwens altijd al bijzonder, maar een gevoel kon ik er niet aan koppelen. Nu begint mijn dag vaak met dit woord.
In de kamer verderop hoor ik ‘mama, maaamaaa’, net zo lang tot ik haar uit bedje til. Met een warm gevoel in mijn buik loop ik naar haar kamer. Nooit zie ik daar tegenop, nooit heb ik geen zin. Ik open het liefst zo snel mogelijk haar deur.
Ik had niet verwacht dat het zo’n  fijn gevoel geeft dat iemand blij is om je te zien, elke dag weer. Op het aankleedkussen hebben we lol. De ene keer zingen we liedjes, de andere keer vraagt ze mij de oren van het hoofd. Of ze maakt zich enorm druk om het knuffeltje wat gevallen is. Maar nog leuker zijn de ochtenden dat ik buikscheetjes bij haar doe of probeer haar op te eten. Leuk en aardig allemaal, dacht ik nog voordat ik mama was. Doe eens even normaal en gedraag je volwassen. Maar jeetje, wat een fijne manier om wakker te worden en de dag te beginnen!

Wat heeft jou aangenaam verrast wat betreft het moederschap?

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (15)

 • Überhaupt het hele moederschap vind ik veel mooier dan ik ooit had verwacht. Ik geniet al van de kleinste dingen, kusjes en knuffels bijvoorbeeld. Had ik van te voren echt niet verwacht hoe bijzonder dat zou zijn!

  Beantwoorden
 • Ik had niet verwacht dat ik zó zou smelten als die kleine gup lacht. Dan kun je me echt opvegen.

  Beantwoorden
 • Ik ben geen moeder, maar ik vind het prachtig om te lezen. Je beschrijft het zo mooi, dat ik me er bijna een voorstelling van kan maken.

  Beantwoorden
 • Mij heeft echt laten verbazen dan vanaf seconde 1 gelijk al die stevige connectie is tussen je kindje. Ik had niet gedacht dat het zo snel zou zijn en zo bijzonder!

  Beantwoorden
 • Leuk artikel. Dat zij mij telkens weer laat smelten met haar blik. Hoe stout ze ook is.

  Beantwoorden
 • Ah mooi! En heel herkenbaar! Ik geniet er zo van aks ze lekker staat mee te zingen en dansen en zich betrapt voelt als ze doorheeft dat je kijkt…

  Beantwoorden
 • Ik heb precies hetzelfde als jij met dat mama genoemd worden 🙂

  Beantwoorden
 • Ah dit artikel straalt echt een en al liefde uit! Erg leuk om te lezen!

  Beantwoorden
 • Wat liefdevol geschreven weer! Het moederschap is zoveel mooier dan ik ooit had gedacht. Eergisteren zei ze voor het eerst mama. Natuurlijk nog niet gericht naar mij, maar het feit dat ze het zegt vind ik zo waanzinnig mooi. Goed zo meisje, ik ben je mama, zeg ik dan. En dan gaat ze lachen. Smelt!

  Beantwoorden
 • Mij heeft verrast dat dingen meestal niet gaan zoals ik had gedacht.

  Beantwoorden
 • Het lachen, het knuffelen, zoals ze naar me kijkt als ze aan het drinken is. Alles is zo mooi!!

  Beantwoorden
 • Die gevoelens die je omschrijft komen weer even terug als aan mn dochter denk. Kan niet wachten tot ik mag bevallen van babyhols en het nog een keer mag beleven.

  Beantwoorden
 • Wat is het toch geweldig om moeder te zijn! Ons zoontje komt steeds vaker even lekker bij me op schoot zitten, heerlijk lekker even samen knuffelen. Eerder had hij daar de rust niet zo voor hij was te druk met lopen en ontdekken. Ik kan er zo van genieten!

  Beantwoorden
 • Ach jeetje ik kreeg helemaal een warm gevoel bij het lezen van dit verhaal. Ik kan me het nu ik mama ben allemaal zo goed indenken, ik sluit me er helemaal bij aan. Ook al roepen mijn meisjes nog geen ‘mamaaaa’ als ze wakker zijn, ze zijn wel altijd zooo blij als ik hun kamertje in loop en ze uit bedje haal. Die brede glimlachen zijn onbetaalbaar.

  Beantwoorden

Write a comment