Halfvol Lifestyle Random

Kom laten we het leven vieren!

Hoe vaak denk jij bij jezelf ‘wat een geluk vandaag, ik vier het leven?’ Ik eigenlijk nooit, terwijl het een groot feestje waard is, elke dag weer. Herinneringen maken, intens genieten, je buik voelen schudden van het lachen. Elke dag is er eentje en reden voor een feestje. Maar hoe doe je dat?

Elke dag heb je tot nu toe geleefd sinds je ontstaan bent. Elke dag heb je gezien, meegemaakt, gestart en afgesloten. Vaak gaan de dagen aan mij voorbij voordat ik er erg in heb omdat ze zo vanzelfsprekend lijken en niet heel bijzonder. Maar ook een dag die niet bijzonder lijkt, is een feest en dient gevierd te worden.
Ook al gaat er elke dag een dag voorbij, de dag daarna is geen garantie. Het voelt wel zo, maar laat het maar eens tot je doordringen. Morgen is geen garantie, vandaag wel. Reden voor een feestje dus, nu en op dit moment. Dat hoeft niet met slingers maar het liefst wel met de volle aandacht. Aandacht voor datgene wat er écht toe doet en wat je positieve energie geeft.

Vanochtend zat ik bij de apotheek om mijn medicijnen te halen. Naast mij kwam een man zitten, halverwege de dertig. Ik schrik, want even denk ik dat mijn broer naast mij zit. De man draagt dezelfde kleding, leren jas en schoenen en heeft dezelfde lichaamsbouw en kapsel. Al snel gaat de schrik over in verwarring en heel even wil ik degene omhelzen. Vertellen hoe fijn het is om hem weer te zien en dat we hem zo gemist hebben. Maar zijn gezicht is anders, het is mijn broer niet.

En dat zal nooit meer zo zijn. Mijn broer zal nooit meer naast mij zitten. Ik houd een nummer in mijn hand en terwijl ik mijn berg medicijnen ophaal besef ik even dat het eigenlijk heel fijn is dat ik hier zit en kan zitten. Ook al gebruik ik misschien meer pillen dan iemand van 80, ik kan hier zitten.
Ik mag met de fiets met mijn dochter achterop de geur van de lente opsnuiven en het geluid van een giechelend meisje ervaren. Deze dag is van ons en van mij en vandaag telt alles. Even voel ik mij bevoorrecht, al ben ik waarschijnlijk lichamelijk de meest ‘verrotte’ in de wachtruimte.

Sinds ik niet aan werk hoef te denken leef ik heel basic. Geen agenda, soms leuke ontspannende afspraken en vooral geen zorgen voelen. Geen gehaast, geen stress of problemen en geen druk voelen. Terug naar waar het om gaat: terug naar je lijf, je gezondheid en je gezin. Liefde geven en voelen, gek doen tot je moe wordt van jezelf en uitgerust de dag door proberen te komen. Het leven vieren is op veel dagen een enorme opgave, vooral als het grijs is en ik het lichtknopje niet kan vinden. Maar dan zoek ik op de tast naar momenten om de dag toch te vieren, net zo lang tot er weer een lichtje gaat branden.

Het leven vieren doe ik dus niet met slingers en ballonnen, maar met kriebels in mijn buik en heel veel beseffen. Terug naar de basis, bedenken en realiseren waar het eigenlijk om gaat. Omdenken, je glas omkeren als deze half leeg is. Ik kan niet alles meer maar kan nog zoveel.

Hoe vier jij het leven het liefst?

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (12)

 • Ik vier het leven eerlijk gezegd (bijna) nooit. Ik leef eigenlijk te gehaast en ben regelmatig gestresst. Ik zou een stapje terug moeten doen en wat meer moeten genieten, maar op de één of andere manier lukt mij dat niet. Alsof ik altijd in de hoogste versnelling sta.

  Beantwoorden
  • Fijn om weer een blog van je te lezen.
   Ik vier het leven met kleine dingen. Een kopje koffie in de zon. De planten zien opkomen in de tuin. Vogels die af en aan vliegen. Op een terrasje zitten met een drankje. Naar muziek luisteren..

   Beantwoorden
 • Ik vind het zo belangrijk om stil te staan bij wat je hebt! Je weet niet hoelang je leeft, ik geniet dan ook veel liever van alle dingen, trek er op uit met Michiel en Yarah. Samen lopen over het strand vinden we heerlijk.

  Beantwoorden
 • Ik vier het leven regelmatig. Ik vind alleen niet dat je alleen naar de positieve dingen moet kijken. Dat is niet het leven. Dat is een half leven. Als ik het leven vier vier ik dus alles wat er bij hoort, ook de moeilijke dingen. Het gaat daarbij om bewust stilstaan bij wat er gebeurt en de volledige ervaring toestaan. Dat, in plaats van alles langs je heen laten gaan, is wat ik vieren noem.

  Beantwoorden
 • Ik vier het leven als mijn zoontje lacht. Als ik een avondje lol heb met vriendinnen. Als we als gezin een mooie reis maken. Als we lekker op stap zijn. Zoveel moois is er om je heen!

  Beantwoorden
 • Ik vier het leven met de allerkleinste dierbare momenten. Mooie blogpost!

  Beantwoorden
 • Ik vier het leven regelmatig. Ik kan echt genieten van de kleinste dingen en hier sta ik dan ook regelmatig bij stil. Liefs Marjon

  Beantwoorden
 • In rust en stilte : )

  Beantwoorden
 • Wat een mooie post, echt iets om over na te denken! Het leven vieren zouden we idd vaker moeten doen

  Beantwoorden

Write a comment