Halfvol Lifestyle

Het leven begint buiten je comfortzone

‘Life begins at the end of your comfortzone’. Dat is geen feit, maar een stelling die ik vandaag doorneem. Maar is dit wel zo? Leef je pas echt als je buiten je comfortzone komt?

De comfortzone zelfst.naamw. (m.) Uitspraak:   [kɔmˈfɔːr zɔ:nə] Verbuigingen:   comfortzones (meerv.) betreft een situatie waarbinnen iemand zich veilig en ontspannen voelt.

Iedereen heeft een comfortzone, de ene groter dan de ander. Als ik na ga wat mijn comfortzone is dan kom ik uit op thuis, bij familie, bij vrienden en op mijn werk. Daarbuiten is alles en iedereen (vrij) onbekend. Of ik mij meteen onveilig voel? Nee dat niet.
Maar ik merk wel dat ik minder ontspannen ben als ik buiten mijn comfortzone stap. En met dat vooruitzicht blijf ik toch vaak ‘lekker veilig en vertrouwd’ zitten waar ik zit.

comfort

Leven in je comfortzone geeft je een gevoel van controle. Wat in die zone gebeurt is in zekere zin voorspelbaar. Als je A doet, dan zal B gebeuren. We weten zeker dat zaken haalbaar zijn en dat geeft ons zelfvertrouwen.
Ik heb nooit gekke dingen gedaan buiten die zone uit impulsiviteit, zoals alleen reizen, op een vreemde afstappen voor een praatje of iets waar ik mij totaal niet prettig bij voel. Het enige wat voor mij een vrij grote stap was, was dit blog beginnen. Mijn leven beschrijven en mijn gevoelens neertikken.
Artikelen die ik in mijn hoofd al geschreven had aan de wijde wereld laten zien. Een groter publiek dan bij het www krijg je niet. Immers, de hele wereldbevolking kan jouw verhalen lezen. En de perfectionist in mij heeft het altijd moeilijk gevonden om eigen werk aan anderen te laten zien en lezen.
Als perfectionist zijnde weet ik trouwens zeker dat mijn comfortzone kleiner is dan iemand die geen perfectionist is.

 

Comfort Zone Quotes - A comfort zone is a beautiful place, but nothing ever grows there

Maar kun je alles uit je leven halen zolang je binnen je comfortzone huppelt? Kun je je dromen waarmaken binnen dat cirkeltje? Ik heb dromen en ambities, maar die komen niet uit als ik veilig in mijn rondje blijf zitten. Daar moet ik voor naar buiten stappen en de ‘enge boze wereld’ in. Nou zie ik soms nogal snel beren op de weg. Iets wat mij behoorlijk tegen kan houden om bepaalde activiteiten te ondernemen. Met het vooruitzicht op wat ik zou kunnen bereiken zou het moeten lukken om mijzelf buiten dat afgebakende cirkeltje te slepen.

Om nog even terug te komen op de titel van dit artikel. Naar mijn mening begint het leven niet buiten je comfortzone, hij gaat verder. Een uitstapje kan je leven completer maken omdat je in staat bent om je grootste dromen waar te maken. Voor altijd in mijn comfortzone blijven hangen zal mijn leven saai en voorspelbaar maken. Dat klinkt voor sommige mensen misschien vertrouwd en prettig, maar ik zou er op mijn sterfbed spijt van krijgen.

Maar hey, wat gaan wij daar aan doen? Doelen stellen en met kleine stapjes uit dat rondje stappen. Gewoon af en toe in het diepe springen en kijken hoe dat voelt. Het vooruitzicht is misschien heel eng en spannend, maar het resultaat zal vast en zeker geweldig zijn. En het mooie ervan is, dat je uiteindelijk hier meer zelfvertrouwen van krijgt dan in je vertrouwde rondje te blijven zitten.

Wat vind jij van deze stelling? Begint het leven buiten je comfortzone? En waar zit jij?

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (3)

  • Een stapje er buiten en dan weer terug…dat beschrijft ook mijn gedachtes hier over. Soms is het gewoon ook heerlijk om even veilig in je comfortzone te zitten. Misschien een beetje saai maar so be it ;-).

    Beantwoorden
  • […] schreef eerder al een artikel over het verlaten van je comfortzone. Het leven zou pas beginnen wanneer je je buiten je […]

    Beantwoorden

Write a comment