Random

Het belang van een designradiator in je badkamer.

Het was de enige eis die ik stelde toen we jaren geleden zochten naar een geschikte koopwoning: de badkamer moest een ligbad hebben. Van kinds af aan duik ik maar al te graag in een warm bad vol schuim en na jaren alleen een douche te hebben gehad snakte ik naar dat bad. En gelukkig voldoet onze badkamer aan nog veel meer eisen, op de douche en de ventilatie na.

Dweilen met de douche open

Ondanks dat ik een groot fan ben van languit liggen tussen het badschuim ga ik niet vaker dan eens per week in bad. Vooral vanwege het milieu maar ook vanwege mijn gevoelige huid. De rest van de week stap ik onder de douche en geniet ik van onze regendouche.
Het is luxe dat we een aparte douche en ligbad hebben, maar er zit ook een flink nadeel aan onze douche. Hij is open en dus is de vloer flink nat na een douchebeurt en zien we de badkamermeubels langzaamaan steeds meer wijken door het vocht.

We missen dus een deur in de douche of zelfs een goede douchecabine. Maar omdat er verder weinig mis is met onze douche zal een deur al volstaan om te voorkomen dat de vloer in de badkamer nat wordt tijdens het douchen.
We zijn nog een beetje aan het rondkijken maar een stalen deur met glas zal wel prachtig staan in onze badkamer met zwarte vloer.

Sokken op de verwarming

Onze badkamer zit tussen twee slaapkamers in en bevat geen raam wat open kan. Vaak vergeten we de deur na het douchen goed open te zetten waardoor de badkamer soms de hele dag wat vochtig blijft.
Met name in de zomer, wanneer de verwarming niet aan is, is dit vaak het geval.  Wanneer we het licht in de badkamer aan doen springt het ventilatie systeem automatisch aan, maar deze volstaat niet altijd. Het meest ideale zou een openslaande raam zijn geweest maar dat is in ons geval niet mogelijk.

In de winter staat onze designradiator altijd aan en zorgt voor een warme en drogere badkamer. Maar ik ervaar nog meer voordelen aan een heerlijke radiator in de badkamer.
Zo hang ik in de winter mijn kleding en handdoek over de warme buizen zodat ik na een douche of bad heerlijke warme kleding en handdoeken heb. Iets wat ik heb overgehouden van mijn kindertijd en wat ik nog steeds ervaar als een verwenmoment.

Naast het opwarmen van de handdoek en kleding zitten er nog veel meer voordelen aan designradiatoren in de badkamer:

  • Een heerlijke, warme badkamer tijdens de koudere maanden.
  • Een drogere omgeving in de badkamer inclusief snel gedroogde handdoeken. Hiermee kun je onder andere de kans op schimmel in de badkamer beperken.
  • Een mooie designradiator is al lang niet meer enkel functioneel. Het is tegenwoordig een ware eyecatcher in de badkamer die weinig ruimte inneemt omdat deze meestal verticaal wordt geplaatst. Let er wel op dat je een speciale radiator voor in de badkamer aanschaft. Deze heeft een speciale coating waardoor deze niet roest.
  • Een badkamer verwarmen kost weinig energie. De ruimte is meestal niet heel groot en goed geïsoleerd. Fijn voor het milieu en je portemonnee!

Wat sanitair betreft hebben we nog een aardige wensenlijst. Want naast een deur in de douche zullen we dit jaar beide toiletten aan gaan pakken. Gelukkig zijn er tegenwoordig scherpe prijzen voor producten met kwaliteit. Ik zal tegen die tijd alles delen zodat je kunt zien welke style we hebben gekozen en wat het resultaat uiteindelijk is geworden!

Heb jij een (design)radiator in de badkamer en leg je net als ik je kleding en handdoek op de radiator? Ik ben benieuwd!

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment