Lifestyle Looking good...

Dit herken je zeker weten wanneer je je haar zelf verft!

Noem mij een gierige Hollander, maar ik heb altijd mijn haar zelf geverfd. Oh nee wacht, één keer ben ik bij de kapper geweest om mijn lokken te laten kleuren. Maar dat was zo’n aanslag voor mijn portemonnee dat het ook meteen de laatste keer was. L’oréal en ik zijn al jaren de beste vrienden en in een handomdraai kleur ik mijn haar in de gewenste tint. Maar elke keer loop ik weer tegen dezelfde dingen aan…

Zo heb ik nog nooit de aanbevolen allergietest gedaan voordat ik het mengsel op mijn hoofd smeerde. Het staat nog net niet in koeienletters op de verpakking, maar elk merk beveelt een allergietest aan de dag voordat je gaan verven. Ik ben daar gewoon laks in. Of lui. Of ik denk iedere keer ‘ach dat zal wel meevallen, ik verf al zo vaak’. Mijn hoofd zit er nog op, dus de kans dat ik allergisch ben is klein. Al kan het natuurlijk altijd ineens opkomen.

Die handschoenen zijn vaak mijn grootste ergernis. Ik heb ieniemienie handen die werkelijk verzuipen in de handschoenen die bij de verf worden geleverd. Resultaat? Ik heb alsnog verf aan mijn handen en mijn polsen op het eind, omdat de handschoenen steeds afglijden. En elke keer dat ik mij hier aan erger denk ik weer ‘ik moet medische handschoenen kopen in maat S’. Maar ja, dat vergeten we dus altijd.

Tijdens het verven is het altijd een sport om netjes te werken. Ik verf altijd met een oude trui aan en een handdoek op mijn schouders. Mocht er iets op mijn kleren lekken dan is dat geen probleem. Ook heb ik watjes met shampoo in de aanslag om vlekjes weg te poetsen. Alleen het komt nog weleens voor dat er per ongeluk verf op mijn wenkbrauwen komt. En ja, die haren kleuren dan in een paar seconden, ook al poets je het gelijk weg. Het resultaat is heel charmant. Of ik kom er te laat achter dat er een enorme klodder in mijn nek zit wat met poetsen nooit helemaal weggaat. Het is al in mijn huid getrokken en de komende dagen moet ik maar hopen dat mijn huidcellen zich snel gaan vernieuwen.

En dan is de inwerktijd voorbij en is het tijd om alles uit te spoelen. Bijna in elke gebruiksaanwijzing staat ‘maak het haar nat en laat het opschuimen’ voordat je het uit moet spoelen. Ik doe het altijd braaf, maar waarvoor is dit eigenlijk? Ik vraag het mij al 16 jaar iedere verfbeurt af en ik heb nog nooit antwoord gekregen. Dus….iemand een idee?

De laatste jaren stap ik lekker onder de douche om alles uit te spoelen. Even was ik bang dat alle verf wat dan over mijn gezicht en lijf droop een kleur achter zouden laten, maar gelukkig is dat niet het geval. Voordat ik onder de douche ging uitspoelen stond ik altijd vijf minuten een nekhernia te kweken onder de kraan bij de wastafel. Met mijn neus in het bruine water en een helse kramp in mijn nek spoelde ik de verf braaf uit. Net zo lang tot het water helder was. En net zo lang tot mijn nek vergroeid was en pas na een uur weer een beetje soepel kon draaien. ‘Staat je leuk dat kleurtje in je haar! Maar waarom staat je hoofd zo scheef?’

Gelukkig heb ik bijna nooit een enorme verfblunder begaan. Soms was mijn kleur toch feller rood dan dat ik verwacht had. Of soms viel donkerbruin bijna zwart uit. Maar één keer….één keer heb ik als een soort clown Bassie over straat gelopen. Ik wilde van brunette naar blond en dacht wel even zelf mijn haar te ontkleuren. Om mijn haar na het ontkleuren even rust te geven heb ik even gewacht met het opnieuw verven (blond) van mijn haar. In de tussentijd liep ik met een soort oranje pluis op mijn hoofd. Met stukken donkerblond en stukken wit. Spierwit….

En als laatste: de beruchte uitgroei, de vijand van alle geverfde mensen. De eerste week is je kleur prachtig (op die donkere rand op je voorhoofd na), de tweede week is de kleur eigenlijk op zijn mooist. Niet meer zo intens, maar meer natuurlijker. Ook zijn alle vlekken verdwenen. En daarna…daarna kijk je al snel verschrikt in de spiegel omdat je uitgroei ziet. Of grijze haren. Heel even kon je ze verstoppen, maar het circus begint weer opnieuw…

Verf jij je haar zelf? Of heb je het ooit gedaan? Hoe ging dat? En herken je bovenstaande punten?

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (7)

 • Ik laat meestal high lights zetten en dat kan ik helaas niet zo goed zelf.. tenminste lukt wel maar dan ziet er niet zo natuurlijk uit haha..

  Beantwoorden
 • Ik deed het altijd zelf, toen ik niet zo’n moeilijke wensen had. Nu ga ik toch maar naar de kapper. Ik heb al dat hele wit blonde gehad en nu zijn het alleen nog maar high lights en dat bevalt me meer dan prima

  Beantwoorden
 • Heb het vroeger toen ik jong was vaak zelf gedaan, of met een vriendin. Ik heb nu al een jaar of 10 een kapster thuis. Of tenminste, een die het zwart doet. Geweldig! Ik koop goede verf bij een kappersspeciaalzaak en zij verft en knipt het voor mij. Vele malen goedkoper dan bij de kapper zelf inderdaad. Dus dat is mijn gouden tip als je een bepaalde kleur of meerdere kleuren wilt wat je zelf niet lukt!

  Beantwoorden
 • Vandaag toevallig voor het eerst mn haar bij de kapper laten kleuren. Deed het ook al zo’n 10 jaar zelf (nou ja, eigenlijk mn mams) omdat ik het onzin vond om er bij de kapper zoveel geld aan uit te geven. Laatste half jaar kon ik niet meer de goede kleur vinden, kreeg best vaak de opmerking dat het toch wel heel donker was. Ik vond trouwens het uitspoelen bij de kapper 3x niks, maar dat zal meer aan mijn nek (whiplash) dan aan de kapper liggen.. Thuis stapte ik er ook altijd zo mee onder de douche.

  Beantwoorden
 • Ha! Jouw Bassie-avontuur heb ik ook meegemaakt. Ik wilde weer terug naar blond en toen werd de onderkant knaloranje uitlopend naar spierwit bovenop. Ik was alleen niet stoer genoeg om er mee rond te lopen, dus heb toen meteen maar een spoedbezoekje kapper gedaan.

  Beantwoorden
 • dat opschuiven van de verf is omdat je dan geen kleur randen op je huid blijft zien Verf haal je met verf weg Met blond geen probleem Maar donkere tinten niet zo mooi als je met een donkere rand op je voorhoofd loopt 🙂

  Beantwoorden
  • Ah vandaar, thanks!

   Beantwoorden

Write a comment