Soms kom je ineens op een goed idee. Ik had nog wraps in huis en we hadden zin in biefstuk. Maar combineren? Ik nam een venkel mee uit de supermarkt (nooit eerder klaargemaakt) en gooide deze op de grill. Gooi het bij elkaar en je hebt een lekker maaltje!
Wat heb je nodig voor 2 personen?
- 2 (kogel)biefstukken
- 1 venkel, in plakken gesneden
- 100 gram kastanjechampignons, in plakjes
- 2 eetlepels honing
- 2 eetlepels ketjap
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel tijm
- Halve komkommer, in plakjes
- 2 grote tortillawraps
- 2 tenen knoflook, geperst
- Peper en zout
- Boter en/of olie
Wat moet je doen?
Smeer de plakken venkel in met honing en vervolgens met tijm en gemberpoeder. Meng de champignons met de ketjap.
Verhit boter of olie in een koekenpan en laat de pan goed heet worden. Kruid de biefstuk met peper en zout en bak ze rondom bruin en naar wens rare, medium of well done. Laat de biefstuk rusten in aluminiumfolie.
Verhit een grillpan met wat boter of olie en grill de plakken venkel en de champignons gaar.
Snijd de tortillawraps in: aan de bovenkant een paar centimeter en aan de andere kant ook een paar centimeter. Vouw de wrap in een schaal zodat je een soort ‘ mandje’ krijgt.
Snijd de biefstuk in gelijke plakken. Leg op de bodem wat plakjes komkommer (en eventueel tomaat of wat mais bijvoorbeeld) gevolgd door de biefstuk, de venkel en de champignons. Serveer direct en eet smakelijk!
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?
Comments (1)
Dit was een lekker recept… wel met kleine aanpassingen, zo heb ik ossenhaaspuntjes en een zakje gemengde Hollandse groente gebruikt, maar de combinatie met de venkel en honing is erg lekker!