Lifestyle Mama

Helden van de maand Maart – baby editie.

Vorige week liet ik zien welke producten en etenswaren ik in de maand Maart veel gebruikt heb. Vandaag is Sarah aan de beurt en show ik waar zij zoal fan van is!

 

 

DSC_0330

Ontbijten met pap en sojamelk

heldje6

Deze acht granen ontbijtpap in de smaak vanille moet ik in de ochtend binnen vijf minuten hebben bereid, anders zet mevrouw het op een gillen. Eenmaal aangeschoven aan tafel met een bordje dampende vanillepap voor haar neus maakt ze bij elke hap een geluid om te laten merken dat ze geniet. ‘Mmmmm’. Sarah heeft de papjes van Bambix vanaf het begin lekker gevonden en dit is een prima ontbijt voor haar. Ik maak het aan met de soyamelk van Alpro (150 ml) en ze krijgt het bordje bijna altijd op.

Rijstwafeltjes van Goodies

heldje 9

Deze kleine rijstwafeltjes liggen nog niet zo heel lang in de kast. Vorige maand kochten we ze in de smaak framboos en vorige week haalden we de appel variant. Deze rijstwafeltjes zijn vrij van geur- en smaakstoffen, bevatten geen zout en zijn biologisch. Voor Sarah een prima tussendoortje. Rond een uur of vier geef ik haar 1, soms 2 rijstwafeltjes waar ze zich prima mee vermaakt. Voordeel van deze wafeltjes is dat er een lekker smaakje aan zit en dat de wafeltjes net iets harder zijn dan de gewone rijstwafels. Ze nam daar al snel grote happen van die ik vervolgens uit haar giegeltje kon vissen. Deze vind ik toch net iets veiliger en Sarah vindt ze heel lekker.

Playskool

Hoe dit vrolijke roze olifantje precies heet weet ik niet, maar dit is speelgoed van Playskool en komt uit Amerika. Mijn schoonmoeder stuurde dit leerzame diertje een half jaar geleden op. Het is een leerzaam spel waarbij je kennis maakt met dieren, getallen, letters en geluiden. Of je nou aan de slurf trekt of aan het oor, er gebeurt steeds iets anders. Het beeldscherm midden op de olifant draait waardoor er steeds andere beelden en lichtjes komen. Geslaagd!

heldje2

Jip en Janneke

Ik merk aan Sarah dat ze het steeds leuker vindt om te lezen uit een boekje. Vooral met plaatjes en makkelijke tekst. Twee maanden terug sloeg ze nog op de bladzijdes en scheurde ze deze het liefst uit het boek, nu gaat ze er echt voor zitten en luistert ze aandachtig. Dit boek van Jip en Janneke hebben we bijna uit. Het bevat kleine verhalen die heel goed geschikt zijn voor het slapen of gewoon voor overdag.

heldje3

Banaan en kiwi

Rond een uur of 10 is het altijd een fruitmoment in huize Boekhouder. Schoppend met haar benen en wapperend met haar handen wacht ze af welk fruit ze krijgt. Tot nu toe lust ze alle fruitsoorten, maar echt gek is ze op banaan en…kiwi. Banaan gewoon door tweeën en na amper twee minuten is hij op. De kiwi snijd ik in kleine stukjes en stopt ze ook gretig in haar mond. Wil je haar helemaal blij maken? Geef dan een combinatie van kiwi en banaan!

heldje5

Tasje Fiep Westendorp

Een uitstekend tasje voor het KDV of opa en oma. Hier past geen slaapzak in, maar wel een setje kleding (inclusief sokken en romper), haar beker, speen en nog wat kleine spulletjes zoals een zetpil en neusspray. Ik vond hem een keer bij het Kruidvat waar ze meer spullen hebben van Fiep Westendorp. Zo leuk! Dit tasje is trouwens ook zeer geslaagd speelgoed.

heldje4

Kokosvet voor de haren

Als je kijkt naar de haren van Sarah zie je veel verschillende ‘soorten’. Achterop heeft ze stug, dik en pluizig haar (bijna kroeshaar), bovenop grove krullen en aan de zijkant fijnere krulletjes. Als het net gewassen is zit het perfect en heeft ze een kop met vrolijke krullen. Naarmate de dagen verstrijken gaat het haar meer pluizen en worden de krullen iets stijler. Om de krullen dan toch een beetje erin te houden doe ik wat kokosvet in de haren. Dit kokosvet nam mijn schoonmoeder mee uit Curaçao en is voor meerdere doeleinden te gebruiken. En het ruikt ook nog eens heerlijk naar kokos. Binnekort gaan we eens uitgebreid opzoek naar een goede 2 in 1 shampoo en vet voor in het haar. Nadeel van kokosvet is dat de haren er best vet van worden en dat je het de volgende dag altijd moet wassen.

heldje1

Zwitsal trio

heldje 8

We proberen voor in bad weleens wat nieuws uit, zoals het heerlijke setje van Baby Bee (Burt’s bees) maar eigenlijk komen we altijd weer uit op Zwitsal. Als Sarah verkouden is gebruiken we de ‘vrijer ademen’ doucheschuim van het Kruidvat, maar buiten dit om gaan we altijd voor dit trio. De shampoo gaat al mee vanaf de geboorte, evenals de rijke olie. Slaap zacht van Zwitsal is ook een favoriet van papa en mama en wij gebruiken dan ook wel eens. Sarah geniet altijd heel erg van in bad gaan (en wij ook) en vindt ingesmeerd worden altijd heerlijk.

Gieter en Nijntje zoeken

heldje 7

De gieter is een onderdeel van een strandsetje die Sarah kreeg voor haar verjaardag, om in het zand of in het water te spelen. Maar op de één of andere manier heeft de gieter haar aandacht getrokken. Misschien door de felblauwe kleur? Ze timmert alles en iedereen in elkaar ermee, inclusief hond. Het Nijntje zoekspel is ook een heel groot succes. Verstop Nijntje achter een stoel, tafel of bank en laat je kindje zoeken. Nijntje zal af en toe wat roepen naar het kindje. Sarah vindt Nijntje zo geweldig dat ze onhandelbaar wordt en het uitkrijst van verdriet als ik Nijntje meeneem om te verstoppen. Ze denkt misschien nog dat ik Nijntje van haar afpak…

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment