Lifestyle

Heel even terug naar het jaar 2000.

Stel dat er een tijdmachine zou bestaan waar je een keer in mag stappen, waar zou je dan naartoe willen? Laat mij maar uitstappen rond het jaar 2000. Ik vertel je precies waarom.

Ik verlang wel eens naar vroeger. Hoewel ik vorige week schreef dat ik vaker naar de toekomst wil kijken, is het soms gewoon lekker om fijne herinneringen op te halen. Vroeger was alles beter. En hoewel dat misschien niet zo is, voelt het vaak toch wel zo. Ik heb een geweldige jeugd gehad met Barbies en vadertje en moedertje spelen (ik was de vader trouwens, mocht je het willen weten). Mijn middelbare schooltijd was niet heel bijzonder of spannend, maar wel zorgeloos. Ik maakte mij druk om het behalen van een tentamen of een smoes verzinnen voor het niet doen van mijn huiswerk. Dat was het.

Rond het jaar 2000 was ik 15/16 jaar en mocht ik bijna beginnen aan mijn eerste baantje. Ik zat in 3 Havo en had leuke vrienden. Toen ik 16 werd begon ik geld te verdienen als kassa meisje bij de Albert Heijn en zo begon ik ook met stappen. Mijn zaterdag was bomvol: eerst badminton, dan werken tot 20.00 en in de avond nog stappen en gek doen. Zondag kwam ik bij om vervolgens zonder problemen een week te knallen (of tekeningetjes maken) op school. Ik hield het vol en stond er niet eens bij stil. Het was gewoon zo en niet anders.

vroeger

Waarom ik zo graag een keertje terug zou willen naar toen? Om tegen mijzelf te zeggen dat ik meer moest genieten van alles. Om te beseffen dat ik genoeg energie had om alles te doen wat ik zou willen. Om mijzelf letterlijk wakker te schudden, mm stil te staan bij alles wat voor mij toen zo vanzelfsprekend was. Wat ik nu weet, had ik eigenlijk toen al willen weten om mij te laten beseffen hoe bijzonder alles is, ook al is het klein of vanzelfsprekend.

Hoe langer ik over die laatste zin nadenk, hoe minder ik ervan overtuigd ben. Misschien is het toch beter dat ik toen niet wist wat ik nu weet. Ten eerste had ik het niet geloofd, ten tweede zou het mij alleen maar angstig maken. Dat is de reden dat ziek zijn je overkomt en dat je het niet van tevoren te horen krijgt. In plaats van dat het mijn jeugd mooier zou maken, zou ik mij alleen maar bezighouden met mijn onzekere toekomst. Nee, laat mij maar lekker in 2015 blijven en in 430 woorden terugdenken aan een onbezorgde jeugd zonder te weten wat er allemaal zou gaan gebeuren.

Wat is jouw fijnste herinnering van je jeugd? Denk je daar nog vaak aan terug?

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (3)

  • Wat een leuk onderwerp voor een blog! Mijn fijnste herinneringen zijn wel mijn verjaardagen toen ik nog op de basisschool zat. Hoeveel mijn moeder daarvoor uit de kast trok!

    Beantwoorden
  • Och hoe vaak ik dit niet tegen mijn man zeg. Ik stond bijvoorbeeld uren in de rij bij lowlands met ren zware rugzak op mijn rug om daar vervolgens 3 dagen te camperen op een matje en dagen rond te slenteren. Ik stond hele nachten te dansen bij het poppodium waar ik achter de bar werkte. Ik heb daar echt heimwee naar hoor. Ik werkte bij de AH op de kaasafdeling en sleepte met kazen van 13 kg. Nu kan ik dat allemaal niet meer lichamelijk. Maar wat je zegt als je het had geweten had je met angst geleefd, dus het is beter zo.

    Beantwoorden
  • Ohhhh wat een jeugdsentiment. Ik snap je helemaal! Ik vond dat zelf ook een erg tof jaar. Volgens mij zelfs het jaar dat ik jou leerde kennen of niet? Meneer Visscher was inderdaad tof hahahaha met zijn: ’tondeuse standje drie-verhalen’. De middelbare school was zo gek nog niet 😉

    Beantwoorden

Write a comment