Lifestyle Looking good...

Have yourself a merry relaxed Christmas…Onze kerstplannen!

Nog even en dan is het zover…kerst! Ik kijk er altijd weer enorm naar uit omdat ik de sfeer zo gezellig vind. Misschien vind ik zelfs de aanloop er naartoe nog leuker dan de dagen zelf. Wat onze plannen zijn deze kerst vertel ik je vandaag in dit blogje!

Misschien heb ik het ‘geluk’ dat ik niet beide kerstdagen de hort op ben omdat mijn schoonouders niet in Nederland wonen. Scheelt weer een bezoekje (had het niet erg gevonden hoor) en scheelt dus ook ‘iets moeten’. De afgelopen jaren hebben we kerst eigenlijk vrij rustig gevierd met lekker eten, wat familie, cadeautjes en weinig verplichtingen. Het liefst breng ik de kerst door in mijn kerstpyjama en kijk ik de hele dag kerstfilms nadat de cadeaus zijn uitgepakt. Dit jaar pakken de cadeaus iets anders uit…

*Dit artikel bevat producten die ik toegestuurd heb gekregen.

Eten

Zoals de meeste van jullie weten ben ik vanaf eind april dit jaar 13 kilo afgevallen. Dat wil ik graag zo houden, dus tonnetje rond eten gaat hem niet worden dit jaar. Maar lekker eten hoort wel bij kerst vind ik, evenals genieten. Dat gaat we ook zeker doen, maar wel met een rem erop. Hoe ons vreetfestijn er uit ziet? Uitgebreid brunchen met wat lekkere afbakbroodjes (whaahh die heb ik al zo lang niet meer gehad), fruit, sapjes, smeersels en eitjes. En dan in de avond weer verdergaat met schransen.

Eerste kerstdag komen mijn ouders bij ons eten en waarschijnlijk gaan we onwijs origineel gourmetten. Cliché, maar altijd gezellig en lekker. Ik maak er dan een heerlijke salade bij, lekker veel groenten, kip, rundvlees en vis om te bakken…Maar misschien doe ik heel erg gek en ga ik gewoon heerlijke gerechten maken. Ik ben er dus nog niet over uit en zal hier heel snel een beslissing over moeten maken, aangezien de supermarkten nog maar een paar dagen gevuld zijn voor kerst. Ik heb eigenlijk ook wel zin om tapas te maken….ja jeetje.

Tweede kerstdag eten wij bij mijn ouders, waar ook mijn zus en tante zullen zijn. Een heerlijk voorgerecht, hoofdgerecht en toetje. Niet te moeilijk, vooral heel gezellig en lekker. Maar beide dagen zal ik mij niet zoals vroeger volstoppen met brood, pasta en ijs. En toch blijft er dan genoeg over om van te genieten, geloof mij!

Activiteiten

Eerste kerstdag vieren wij dus bij ons thuis. Geen galajurk, geen perfecte make-up en haar, geen toeters en bellen. Wel een pyjama, dikke sloffen, een warm bad met Lush, kerstfilms en mijzelf een beetje pamperen. Ik houd ervan om met kerst uitgebreid in bad te gaan (doe ik eigenlijk elk jaar) om vervolgens een charmante pyjama met sneeuwpoppen aan te trekken en met het hele gezin op de bank te vertoeven onder het genot van warme chocolademelk.

Ik kreeg van Erica Kruiderijen een heel lief en lekker pakketje voor kerst met producten die stuk voor stuk prachtig zijn verpakt. De doos was zelfs versierd met lampjes en het openmaken voelde dan ook als een waar kerstpakket. De inhoud kan ik zeker gebruiken tijdens die cozy dagen.

Er zit een heerlijke verzorgende massageolie in met aromatherapie (Giorgio, lees je dit?), een body butter met de geur van vanille en een fijne lipbalm die ik al sinds het ontvangen ervan heel graag gebruik. Maar ook mijn favoriete dagcrème voor de gevoelige huid en een heerlijke kruidige thee met o.a appel, kaneel en sinaasappel. Ik ben verwend!

Cadeaus

Onder de kerstboom liggen cadeautjes voor Sarah. Haar oma uit Amerika had begin december mooie dingen opgestuurd die ze met kerst krijgt. We hebben rond Sinterklaas de cadeaus een beetje verdeeld, want alles met Sinterklaas geven was een beetje veel. Voor onszelf hebben we overigens geen cadeaus, aangezien we volgend jaar naar Curacao gaan voor een vakantie en onze auto tevens wat gebreken bleek te hebben bij de APK (leuk joh, december…;)) Maar dat is helemaal niet erg, genieten doen we van elkaar!

Wat zijn jullie plannen met kerst? Ben je altijd veel van huis en druk of houd je het juist vaak rustig?

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (6)

 • Wat een heerlijke blogpost met mooie foto’s! Zo’n fijn pakketje dit! En wat fijn dat je de kerst relaxed en met plezier tegemoet gaat! Curaçao is ook zeker geen slecht vooruitzicht voor na de kerst 🙂

  Beantwoorden
 • Wij gaan standaard gourmetten met kerstavond en 1e kerstdag boerenkool eten haha. Maar dan wel in een hysterische kersttrui.
  Voor mij met kerst geen getut en kleding gedoe. De aanloop naar kerst vind ik veel leuker dan kerst zelf… eerst overdag werken in de zorg.

  Beantwoorden
 • Leuk om te lezen hoe jullie kerst gaan vieren. Kerstavond vieren we gewoon met z’n tweetjes dit jaar, kijk ik heel erg naar uit. Kerstdag bij mijn ouders en twee dagen later nog een kerstfeestje bij ons thuis voor mijn vriend z’n familie.
  En er liggen al heel wat cadeautjes klaar onder ons kerstboompje ;-).
  Veel plezier!

  Beantwoorden
 • Kerstdag met de familie en voor de rest zalige rust!

  Beantwoorden
 • Wat een fijn pakketje he! Mooie foto’s! Klinkt als een relaxte kerst voor kullie! Wij hebben 1 dag full house en 1 avond eten bij de schoonfamilie, dus nog wel tijd voor pyjama’s en Netflix gelukkig! X

  Beantwoorden
 • Het liefste vier ik lekker in Pyjama kerst. Maar de eerste kerstdag werk ik s avonds in Wildlands Adventure Zoo aan de Wildnights. En 2de Kerstdag werk ik er s middags tot 17.00 daarna gaan we naar mijn vader om daar lekker te eten. Dus lekker simpel dit keer.

  Wat prachtig pakket heb je ontvangen.

  Beantwoorden

Write a comment