Mama

Hardwerkende speekselklieren. Vaders met hun kinderen.

Vaak als ik over het moederschap schrijf, wordt het vanuit de ik-vorm geschreven en speelt Sarah de hoofdrol. Maar vandaag wil ik het hebben over papa, aangezien deze belangrijke persoon naast een vaderfiguur, ook een lust is om naar te kijken met een kind aan de hand.

1199

Mannen zijn stoer, onverwoestbaar en zo nuchter als een kalf (ja echt….dit is een uitdrukking). Maar als dat kalfje een nog kleiner kalfje bij zich heeft gebeurd er iets met dit onverwoestbare beeld. Het steen veranderd in klei en vierkante vormen worden ronde vormen. Ik vind het een prachtig en teder beeld: een vader met zijn kind.
Vaak is het voor het eerst dat we een man zien huilen; wanneer zijn kindje wordt geboren.  Zijn woest aantrekkelijke, rauwe en mannelijke stem schiet een toontje hoger tijdens een innig gesprek met zijn kind. De ooit zo stoere, onbuigzame man lijkt ineens een heel klein hartje te hebben en door het vuur gaan voor een heel klein mensje. En ook al zou hij voor jou al door het vuur gaan, deze concurrentie maakt je juist gelukkig.

Sarah trekt veel naar haar vader toe en is dol op mijn man. De kans is dan ook groot dat ze een ‘papa’s kindje’ gaat worden. Maar vervelend vind ik dat niet, want ze zijn allebei dol op elkaar en dat maakt mij zo gelukkig. Qua karakter lijkt ze heel veel op mij, qua uiterlijk op mijn man. Misschien een voordeel voor hem dat hij alvast heeft kunnen wennen aan het omgaan met een eigenwijs karakter met perfectionisme.

Wanneer ik buiten loop en een vader met zijn kind(eren) zie lopen maakt mijn hart een klein sprongetje. Het heeft iets wat wij als moeders niet uitstralen en ik vind het moeilijk uit te leggen wat het dan precies is. Ons kleine hartje tonen lijkt als moeder zijnde heel vanzelfsprekend in tegenstelling tot mannen. Heel even zien we een kwetsbaar persoon die de grootste schat van zijn leven bewaakt met heel zijn hebben en houwen. En dat is vertederend en werkt daarom stimulerend op de speekselklieren.

Ja, mannen met kinderen. Mooi man.

Wat vind jij van mannen met kinderen? Is dat ook een smeltmoment voor jou?

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (9)

 • Oke…. deels ben ik het met je eens! Een knappe vent met kinderen bezig zien (zonder vrouw in de buurt) is inderdaad niet verkeerd om te zien!
  Maar de lelijke mannen, nee, sorry….

  Beantwoorden
  • Haha je hebt gelijk hoor! Knappe mannen zonder vrouw….gheghe

   Beantwoorden
 • Absoluut smeltmomenten, ik vind het heerlijk om Mike met de kids bezig te zien!! Bij andere mannen heb ik het overigens vaak een stuk minder hihi, al vind ik je foto hierboven wel heel lief!!

  Beantwoorden
 • Jaaaa ik vind het ook heel bijzonder om Kevin met Spencer samen te zien!! Zo lief <3

  Beantwoorden
 • Mannen met kinderen werken inderdaad erg vertederend!

  Beantwoorden
 • Jaa, ik vind het ook zo leuk om Bart met Nomi te zien!

  Beantwoorden
 • Jep met stip op nr 1, mannen met (kleine) kinderen ?

  Beantwoorden
 • Oh ja… daar kan ik nu al bij wegsmelten! Van die sexy vaders met een baby in een stoere draagdoek. Kwijl kwijl! Ik ben heel benieuwd hoe Mark er over een paar maanden met onze baby uit ziet. Als hij nu af en toe tegen mijn buik praat, vind ik het al zo schattig om te zien!

  Beantwoorden
 • Amen! Niks zo mooi als mijn twee mannen samen, dan kun je me opvegen!

  Beantwoorden

Write a comment