Halfvol Lifestyle Random

De Happiness planner van de Hema

De Happiness planner, oftewel: je geluksmomenten plannen. Kan dat eigenlijk wel? Wat kun je er mee en wat schrijf je op? Vandaag in dit blogje uitgebreid aandacht voor een beetje geluk in een boekje, elke dag weer.

Met de Happiness planner is het natuurlijk niet letterlijk de bedoeling dat je je geluksmomenten gaat plannen. Ze overkomen je, dus er valt weinig te plannen.
Nee, deze planner geeft je de mogelijkheid om terug te blikken op al die geluksmomenten die je hebt ervaren. Om erbij stil te staan aan het eind van de dag, in plaats van ze te vergeten.
De dagen lijken soms veel op elkaar en het kan lastig zijn om geluksmomentjes te ervaren. Vaak geef je je dag een gemiddeld cijfer en was ‘hij wel oké’, terwijl er eigenlijk veel momenten waren om te koesteren. Wanneer je er bij stil gaat staan en ze opschrijft kom je tot de ontdekking dat je dag eigenlijk vol zat met mooie momenten.

What makes me happy?

Als eerste kun je in de planner opschrijven wat jou in het algemeen gelukkig maakt. Waar kun je heel erg van genieten? Wat maakt jou rustig en welke uitdagingen ga je graag aan? Voor mij zijn dat bijvoorbeeld lezen, in bad gaan, bloggen, heel veel momenten met Sarah en dromen over mogelijkheden en vakanties naar verre bestemmingen.

Planner

Na de eerste twee bladzijden kom je een planner tegen met de dagen maandag tot en met zondag. Naast die planner kun je opschrijven wat jou gelukkig maakte in die maand. Misschien handig om je maand in een paar korte zinnen samen te vatten nadat je terugblikt op wat je per dag hebt opgeschreven. Enig puntje van kritiek: er lijken maar zeven maanden te zijn voor wat betreft de planner, dus je komt er een paar tekort. Of je moet de planner voor iets anders gebruiken (de leuke uitstapjes bijvoorbeeld, of een soort bucketlist).

Today and Tomorrow

Vervolgens komen we bij het ‘echte’ gedeelte van de Happiness planner: de ‘Good things about today’ en ‘plans for tomorrow’. Hier kun je al je geluksmomentjes opschrijven, de dingen die je energie gaven en die je dag mooier, leuker, positiever en fijner hebben gemaakt.
Dit hoeven natuurlijk geen grote dingen te zijn, als je heel goed kijkt en denkt vind je er een heleboel en zijn het vaak de kleine momenten die tellen.

Zo ‘denk’ ik mijn dag door van ’s ochtends tot ’s avonds. Elk dagdeel heeft wel een aantal fijne dingen, zoals die schaterlach van Sarah, dat heerlijke kopje koffie. Of de warme zon die in de woonkamer scheen en dat heerlijke kerstliedje op de radio.
In de avond kan een geluksmomentje zijn ‘voorlezen aan Sarah, op de bank met een warm kleedje en een boek. En dat lieve appje van een vriendin’. Geluksmomenten zijn voor mij heel belangrijk en lang niet zo vanzelfsprekend als vroeger (toen zag ik ze vaak niet eens) maar door hierbij stil te staan ‘dwing’ ik mijzelf om er meer van te genieten en er bewust van te zijn.
Ook sluit ik op deze manier mijn dag positief af en ga ik slapen met het gevoel dat ook deze dag van belang was. Want ook al lijkt een dag er één uit duizenden, elke dag heeft iets bijzonders door de geluksmomenten en lichtpuntjes die voorbij kwamen.

Great ideas

Op de pagina van ‘plans for tomorrow’ staat ook een vakje voor al je goede ideeën. Het komt een beetje overeen met de doelen voor de volgende dag, dus dit vakje gebruik ik voor ideeën voor blogjes, onderwerpen, video’s, etc. Ook schrijf ik hier mijn blogdoelen op.

Denk ook aan jezelf!

Zoek niet alleen geluksmomentjes op om je heen of bij een ander, maar houd het ook dicht bij jezelf. Schrijf niet alleen de lichtpuntjes op van die dag, maar ook complimenten naar jezelf toe. Jij moet jezelf tenslotte ook gelukkig maken! Mooi dat je dan ook een mooie quote in het boekje tegenkomt.

Kortom: voor zowel mijzelf als voor mijn blog een fijn naslagwerk om alle kleine geluksmomenten in te verzamelen. Ik kocht de Happiness planner voor drie euro bij de Hema, maar begreep dat hij (even) uit de handel is vanwege de spellingfout op de voorkant. Er staat ‘Happyness’ in plaats van ‘Happiness’ en ik heb dus een waar collectors item 😉

Ken jij de Happiness planner al? En zou je zoiets graag gebruiken?

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (11)

 • Ik had hem zien liggen en toch maar laten liggen. Zo jammer want ik vind hem wel super leuk. Fijn om je dag positief af te sluiten. Met een goed gevoel gaan slapen. Hopelijk komt hij nog weer terug en op mijn nachtkastje.

  Beantwoorden
 • Ik had hem ook al zien liggen, maar ik mag van mezelf niet teveel notitieboekjes-achtige dingen kopen 😉 Deze keer werd het dus een notitieboekje waar ik al maanden over aan het kwijlen was (niet letterlijk!), die ik als ‘gewoon’ dagboek wil gaan gebruiken. Een andere keer is z’n happiness planner misschien wel een goed idee!

  Beantwoorden
 • Super leuk, ik had al een boekje waarin ik gedichten en teksten schreef, misschien dat dit een aanvulling is.
  Vaak maak je mooie kleine momenten mee dan is dat toch leuk om dat op te schrijven en dat later te lezen.

  Beantwoorden
 • Ik heb er naar gekeken van de week, maar laten liggen. Maar ik denk dat ik deze toch op mijn lijstje voor kerst zet!

  Beantwoorden
 • Ik heb hem al op verschillende blogs voorbij zien komen. Hij ziet er superleuk uit!

  Beantwoorden
 • Ikke wil ‘m! ??

  Beantwoorden
 • Ik heb heel lang een dankbaarheidsboekje bijgehouden. Nu zet ik ze niet meer elke dag op papier maar probeer ik wel voldoende stil te staan bij de lichtpuntjes.

  Beantwoorden
 • Wat een heerlijk boekje, ik wil hem!!

  Beantwoorden
 • Ziet er leuk uit, maar volgens mij is het niet zo voor mij weggelegd om het zo uitgebreid bij te houden.

  Beantwoorden
 • Vandaag toevallig de Happyness Planner tegengekomen in de Hema en meteen ook gekocht. Ik was er helemaal enthousiast over na het lezen van je blog hier. En nu ben ik dus ook in het bezit van een collectors item ;-)!

  Beantwoorden

Write a comment