Halfvol

Halfvol. Inspirerende personen.

Het liefst schrijf ik elke dag over positiviteit, maar dit is niet de werkelijkheid en ook niet heel afwisselend of interessant. Maar vandaag mag het, want het is dinsdag! Het glas is weer halfvol en graag laat ik vandaag zien wie mij inspireert. Het zijn er meerdere, maar laat ik maar beginnen met human being numero 1.

tupac1
Bron: www.rollingstone.com

Ik weet nog goed dat ik op de basisschool raar werd aangekeken als ik vertelde wat er in mijn cd speler zat. Ik kon de teksten meezingen en kreeg elk jaar voor mijn verjaardag een nieuw album. Ik was fan en wel van Tupac Shakur. Ehh…..wie?  Wat moest zo’ n klein onschuldig blank meisje met iemand als Tupac? Ik kan het je nog steeds niet uitleggen. Lang niet al zijn nummers vind ik goed en ook was hij niet altijd de braafste. Maar wat mij vooral trok waren zijn teksten, zijn manier van denken en relativeren. Ook hij had zijn leven niet mee, maar ondanks alle tegenslagen heeft hij wel wat van zijn (korte) leven kunnen maken. Met zijn woorden deelde hij regelmatig rake klappen uit naar de Regering over het laks optreden tegen criminaliteit, armoede en vrouwenmishandeling. Maar hij deelde vooral veel positiviteit met zijn beroemde uitspraken.

2pac 2pac1 2pac2Op het gebied van meningen geven kan ik mij erg identificeren met hem. Hij zegt waar het op staat en soms is dat heftig om te horen. Ik ben ook iemand die mijn mening vaak wel klaar heb en er niet voor terug deins deze te geven.

tupac2 tupac3 tupac4Tupac was naast rapper ook dichter en acteur. Ik weet nog goed dat ik voor mijn verjaardag ooit een dichtbundel kreeg welke uit Groot Brittannië moest komen. Avonden zat ik te lezen en ik moet toegeven, hij ligt nog steeds op het nachtkastje. En daar hoort hij. ‘ The rose that grew from concrete’ bevat een selectie van zijn mooiste gedichten welke hij schreef voordat hij beroemd werd.

Ben je benieuwd wie hij was en hoe hij tegen het leven en tegen maatschappelijke problemen aankeek? Kijk dan de documentaires die MTV een jaar na zijn dood maakte.

Ik ben heel erg benieuwd welk persoon voor jullie inspirerend is! Laat je reactie achter in de comments.

 

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (2)

 • Bewust nogmaals de blog opgezocht van inspirerende personen. Tupac…….ken ik enkel door jou.
  Maar voorgaande teksten zijn zo ” waarheid” voor mij.
  Meer relativeren. Leer van fouten en weer doorgaan!
  Als ik het eventueel moeilijk heb weet ik nu waar ik goede teksten kan vinden om door te gaan.
  THANKS

  Beantwoorden

Write a comment