Random

Halfvol. Hoe word je een professionele bikkel?

bikkel

Een bikkel is een persoon die zijn of haar kin omhoog houdt ondanks de tegenslagen. Er bestaan beginners en gevorderden en vandaag vertel ik hoe je chronisch kunt bikkelen, ook wel professioneel bikkelen genoemd. 

Fulltime de bikkel uithangen is onmogelijk. Niemand kan altijd maar groot en sterk zijn en alleen de positieve kanten van het leven zien. Maar het is zeker wel haalbaar om overwegend bikkel te zijn met een positieve kijk op alles wat je te wachten staat. Vandaag deel ik punten die daarbij helpen.

count

1. Dankbaar zijn oftewel ‘Count your blessings, not your problems’. Waarschijnlijk is het best moeilijk om, met name in het begin, je geluk te zien als je problemen hebt of erg ziek bent. Naarmate het verder achter je ligt zal dat beter gaan. Maar sta eens regelmatig stil bij de dingen waar je dankbaar voor bent, al is het dagelijks maar een paar minuten. Wedden dat je veel punten kunt opnoemen waar je die dag of op dat moment dankbaar voor bent?
2. Praat of schrijf over hetgeen wat je bezighoudt. Een vol hoofd neigt tot malen. En vaak ontstaan door het malen juist problemen die er eigenlijk niet zijn. Het houdt je wakker, maakt je somber en negatief. Ik ben zelf niet altijd goed in praten of gewoon niet in ’the mood’. Wat mij goed helpt is van mij afschrijven, op papier of op de computer. Soms begin ik en kan ik niet meer stoppen, dan lijkt er een soort tsunami uit mijn pen te komen.
3. Relativeren en loslaten. Sommige dingen die gebeurt zijn, zijn nou eenmaal gebeurt. Je kunt het niet veranderen en daarom maar het beste ervan maken. Gebeurtenissen overdenken is goed. Ook al komen ze keer op keer voorbij in je hoofd, het helpt je te relativeren. En door te relativeren kun je iets uiteindelijk (zo goed als) loslaten. En het geeft niet als je iets niet helemaal kunt loslaten, voor sommige gebeurtenissen is dat gewoon onmogelijk. Probeer dat te accepteren.

bikkel1
4. Huilen mag. Als je denkt dat bikkels niet huilen, dan heb je het mis. Huilen is fijn, lucht op en geeft ruimte. Hierdoor passen er weer meer positieve gedachten in dat bolletje van je!
5. Omdenken. ‘ Wat als..’ spookt regelmatig door mijn hoofd. Dingen die zijn gebeurt kunnen niet meer worden teruggedraaid en dus heeft dat geen zin. Net zo min als dat je aan je toekomst denkt, want als ik de toekomst kon beïnvloeden zat ik nu met mijn billen op Ibiza. Probeer in plaats van ‘Wat als’ proberen om te denken. Draai het tot iets positiefs. De dingen die gebeurt zijn hebben tot iets positiefs geleidt waar ik nu blij van wordt. In de toekomst gebeurt er misschien wel iets heel naars, maar waarom zou de kans dat er iets leuks gaat gebeuren niet net zo groot zijn? Draai het lekker om.
6. Genieten. Van kleine en grote dingen, van alledaagse momenten tot bijzondere momenten. Koester ze en haal de herinneringen naar boven als je het even zat bent of somber bent.
7. Verwacht niet teveel van jezelf. Bikkel worden doe je niet zomaar. Er staat geen tijd voor, evenals de verwerking van wat dan ook. Iedereen verwerkt op zijn of haar eigen manier, met een eigen tempo. Verwacht niet van jezelf dat je alles aan het eind van het jaar een plekje hebt gegeven. Geef jezelf de tijd.

tjakka
8. Geef jezelf regelmatig een compliment. Wees niet bang dat je naast je schoenen gaat lopen, want dat gebeurt niet. Kijk jezelf regelmatig aan in de spiegel en bezorg jezelf een compliment of schouderklopje. Bedenk waar je trots op bent en zeg dat tegen jezelf. Je zelfvertrouwen groeit en je kijkt op een positieve manier naar jezelf.

Die bikkel die je ziet, dat ben jij.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (3)

 • Heel mooi artikel Geertje; ik sluit me er vollédig bij aan…
  Heb ook eens een artikel geschreven over “hoe je uit een dipje komt” en veel van de zaken die je noemt, had ik ook genoemd. Het is maar door er vaak op te worden gewezen (dat je dankbaar kan/mag zijn, moet trachten te relativeren,…) dat je er ook in slaagt dit te doen.. Want het is een continue proces om positief in het leven te staan. Alle succes 🙂
  Josephine.xx

  Beantwoorden
  • Dank je wel! Het is inderdaad een continue proces, je bent nooit klaar met leren. Liefs!

   Beantwoorden
 • De grootste bikkel dat ben jij!

  Beantwoorden

Write a comment