Looking good...

Hair issues to the max

Je hebt wel eens dagen dat je haar niet wil zitten. Bad hair days noemen ze dat. Nou zal ik je vertellen dat deze dagen voor mij heel normaal zijn. Ik heb gewoon geen good hair days.
Of ligt het aan het feit dat ik gewoon nooit tevreden ben? Laat het duidelijk zijn, ik en goed zittend haar is onhaalbaar. Of beter gezegd onhaarbaar.

Vroeger droeg ik een bloempotkapsel. Mijn pony was recht boven mijn wenkbrauwen geknipt en in combinatie met een bril en afgeplakt oog was ik bijna een Victoria Secret.
Nu is dat bloempotkapsel, die bril en die pleister weg maar mijn haar zit alles behalve naar behoren. Ik heb volgens de kapper dun maar veel haar. Het ontbreekt aan volume en is erg droog, aldus de mevrouw met de schaar. Er wordt mij niet voor niets altijd conditioners en maskers aangesmeerd als ik weer een knipbeurt achter de rug heb. Het is volgens mij geen verkooppraatje meer, mijn haar heeft echt alles nodig wat daar in de etalage staat. Fijn.

En dan zul je denken dat mijn haar goed zit na een bezoekje aan de kapper. Klopt, in mijn bijna 30 levensjaren heb ik dat één keer gehad. Ik wist niet wat mij overkwam, ben ik dat? Kijk dat volume, die krullen die erin zijn geföhnt! Ik genoot de hele dag van mijn spiegelbeeld en maakte natuurlijk 1001 selfies. Om ze vervolgens weer te wissen omdat de hoek van mijn camera niet heel florissant voor mijn neus was. Nu mijn haar goed zat, was het ineens mijn neus.
Maar even terug naar mijn haar. Ik heb het kort gehad, middenlang en lang. Behalve stekels heb ik alle kapsels gehad. Maar nooit denk ik ‘jeetje wat zit je haar goed’. O wacht dat denk ik wel eens, namelijk voordat ik naar bed ga. Is dat herkenbaar voor jullie? Wil je net je tandenpoetsen, kom je erachter dat je haar zich ineens gedraagt. You bitch.

haarj

Het ideale en geschikte kapsel heb ik dus nog niet gevonden. Dagelijks verzamel ik goede moed en kwak ik een dot mouse in mijn haar. Vervolgens sta ik met mijn hoofd op mijn kop alle haren te drogen. Vervolgens wat volumepoeder bij de wortels en even losschudden. Wat is dit voor een poeder? Verschrikt kijk ik in de spiegel.
Ik gooi er een beetje wax in aangezien ik zojuist 220 volt heb ontvangen. Voorzichtig probeer ik het te temmen. Eenmaal klaar met de wax zakt mijn haar genadeloos in elkaar. Ik pak een kam en een beetje haarlak en toupeer het begin van mijn haar een beetje. Omdat ik bang ben dat dit geweldige effect ook binnen enkele minuten in zal storten spuit ik nog een beetje extra haarlak. Oke, this is to crispy. Mijn haar is krokant maar het zit wel. Damn girl, what dit you do to your hair?

En dan moet je eens een stukje gaan fietsen. Pas dan weet je hoe Bea zich voelt als ze buitenloopt. De wind blaast langs mijn hoofd en tilt mijn haar in zijn geheel omhoog.
Niet lokje voor lokje, maar er komt een soort helm  de lucht in. Mijn haar is door de lak één geheel geworden en dat hele geheel staat nu recht overeind. Charmant.
Nu snap je waarom ik 9 van de 10 keer mijn haar vastmaak met een elastiekje. Omdat er geen land mee te bezeilen valt. Tenzij je graag met een helm op je hoofd fietst. Is wel veilig trouwens.

En jij, ben jij tevreden met je haar of zit het net als bij mij gewoon nooit goed? Laat het mij weten in de reacties!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (3)

 • Heeeeeeel herkenbaar! Dit zou over míjn haar kunnen gaan!
  En dat eeuwige gedub over kapsels….ken je dat? Als ik het lang heb moet het kort (want meer volume) en als ik het kort heb moet het lang (want dan kan het tenminste vast). Zucht….

  Beantwoorden
  • O ja absoluut! Ik zet nu door en laat het lang groeien. Hopelijk zit het ooit goed. Haha.

   Beantwoorden
 • Herkenbaar. Zucht. Dan laat ik het weer lang worden om er vervolgens weer een kort kapsel van de maken. Oh en sinds mijn zoontje er is zit hef helemaal standaard vast in een staart want trekken aan mama’s haar is nog veel leuker.

  Beantwoorden

Write a comment