Lifestyle Random

Het grote Lifesabout jaaroverzicht!

Ik twijfelde heel even….een groot jaaroverzicht of niet? Leuk om te maken, maar ook leuk om te lezen? Op Twitter en Instagram zette ik een poll uit en het was duidelijk…DOEN! Dus hier is hij dan, het grote jaaroverzicht van Lifesabout.nl. Alle ups, alle downs, alle hoogtepunten, cijfers en nog veel meer. Enjoy!

Januari

Het nieuwe jaar was begonnen. Het jaar 2016 was niet heel slecht, maar ik wilde toch een paar dingen achter mij laten en in 2017 met een schone lei beginnen. Ik schreef er zelfs een blog over: dit laat ik lekker in 2016 achter. Niet wetende dan 2017 nog veel heftiger zou worden.

In januari ging ik heerlijk verder met de gerechten zonder pakjes en zakjes. Leuk om te zien: ik was toen bij recept nummer 50 en inmiddels aan het eind van 2017 zitten we op meer dan 150 recepten! Omdat ik zoveel verzoekjes heb gekregen besloot ik vaker recepten te plaatsen en dat viel zeer in de smaak. Letterlijk en figuurlijk 😉

De recepten die deze maand online kwamen was bijvoorbeeld de Chicken Tonight kerrie. Maar ook de healthy kokosmakronen waren favoriet. Die maakte ik trouwens naar aanleiding van het Killerbody dieet waar ik nog mee bezig was. Alles rondom het Killerbody dieet werd trouwens ontzettend veel gelezen, vooral via Google. De blog die ik in 2016 schreef over het Killerbody dieet is bijvoorbeeld al bijna 100.000 keer gelezen!

Overigens bijzonder om op te merken wanneer Fajah Lourens in de medis is (televisie, radio). Je ziet de bezoekers van mijn blog op dat moment ineens heel hard stijgen. Zo zat ik met klapperende oren op mijn telefoon te kijken toen Fajah haar tweede boek ging promoten op televisie. Dat was heel bijzonder en gaaf om te zien.

Op persoonlijk vlak ging het vrij goed. Ik zat inmiddels een jaar thuis en wist steeds beter mijn draai te vinden, ook voor wat betreft het omgaan met vermoeidheid. Ik schreef nog steeds heerlijk van mij af in de hoop herkenning te geven aan mensen die in hetzelfde schuitje zitten. Bijvoorbeeld met de blog over secundaire kinderloosheid, waar je nog niet zoveel mensen over hoort praten. Maar het is er wel degelijk!

Dieptepunt van de maand was toch wel het vertrek van Obama. Ja mensen, die gekke clown is al bijna een jaar president!

 

Februari

Februari was de maand waarin ik het niet meer kunnen werken langzaam een plek gaf. Na een jaar afgekeurd te zijn viel eindelijk het kwartje en begon het accepteren. Ik schreef er diverse blogs over zoals op pad gaan met een chronische aandoening en een blog die werd overgenomen door de stichting FCIC: ik ben niet dom, ik ben beschadigd. Dankbaar voor de vele lieve reacties en berichtjes van mensen die zich er in konden herkennen!

Februari was ook de maand waarin ik ging nadenken over sterilisatie en een afspraak had met de gynaecoloog. Helaas werd de ingreep niet vergoed door mijn verzekering en gaat het gebeuren in 2018 met een uitgebreider zorgpakket. Ik schreef een blog over mijn beslissing en hoewel het goed voelt en het de beste beslissing is, voelt het nog steeds een beetje tegennatuurlijk.

Ik was in februari ook heerlijk aan het koken en plaatste steeds vaker recepten op Lifesabout, zoals de homemade hotwings van de KFC, de wraps met een twist van Maggi en de Ajam Smoor van Conimex.

Een persoonlijk blog werd opgepikt door Vrouw.nl. Ik schreef een brief aan mijn broer die in 2015 is verongelukt. Het is soms zo enorm fijn om een eigen platform te hebben waarop je van je af kunt schrijven, reacties van lotgenoten kunt ontvangen en je hart kunt luchten. Nog steeds zo blij met mijn blog!

Hoogtepuntje van deze maand: een interview en fotoshoot voor het blad Vriendin naar aanleiding van het Killerbody dieet. Het was zo ontzettend leuk om een keer te doen!

Maart

In maart was ik toe aan wat verandering op de blog. Ik was al bezig met het delen van meer recepten (want die worden enorm goed bekeken) maar wilde ook graag een kijkje geven achter de schermen van de keuken. In een reeks deelde ik mijn favoriete producten, tools, kleine recepten en ik lichtte ingredienten uit op pakjes en zakjes. Het was onwijs leuk om te doen, maar op een gegeven moment heb ik toch de reeks afgesloten. Alle ingredienten waren wel zo’ n beetje uitgelicht en ik miste de uitdaging.

In maart pikte ik ook een aantal nieuwsberichten op en schreef er vervolgens een blog over. Dit vind ik trouwens nog steeds een van de leukste blogs om te schrijven: aansluiten op een actueel nieuwsbericht en lezen wat jullie ervan vinden. Ik schreef bijvoorbeeld een blog over de invloed van de kledingkeuze bij een vrouw op het gedrag van de man. Maar nog steeds ben ik van mening dat we ons altijd moeten gedragen, al zouden we naakt lopen!

We vierden natuurlijk de verjaardag van Sarah in maart, want op 14 maart werd deze dame alweer drie jaar! Nog een jaartje en dan gaat ze naar school. Man man…

Een succesrecept in maart was het Hollands pannetje sperziebonen jachtsaus (Maggi). Hij was blijkbaar zo succesvol dat het recept dit jaar werd ‘gestolen’ door iemand met een eigen Facebookpagina ‘zonder pakjes en zakjes’. De pagina is na veel commotie verwijderd maar we vatten het maar op als een compliment….*kuch*

In maart konden we ook lachen: zo schreef ik een blog over een zestienjarige Geer met teveel eyeliner en plateauzolen en kinderliedjes die je leven terroriseren. Je bent gewaarschuwd: na het lezen van dat laatste blogje zit je de rest van de dag met alle liedjes in je hoofd.

Hoogtepunt van maart (naast de verjaardag van Saar) was met mijn foto naast Obama staan. Whut? Ik werd door Vrouw.nl en Telegraaf.nl geinterviewd over mijn keuze voor een sterilisatie. Ik kreeg enorm veel reacties. Veel adviezen, lieve reacties, hele levensverhalen en een paar hersenloze reacties. Maar wat was het leuk om jezelf even naast de foto van Obama te zien!

April

En toen was het alweer april en begonnen we allemaal langzaam uit ons winterslaap te komen. Hoera voor de lente! Naast zonnige random blogs en recepten kwamen er ook een aantal serieuze blogs online, bijvoorbeeld deze over de jaloezie op roze wolken. Ik kan enorm genieten van andermans geweldige kraamperiode, maar het steekt ook. Ik had het zo graag willen ervaren en het feit dat het nooit meer zal gebeuren is gewoon heftig.

Voor wat betreft recepten ging ik een stapje verder en maakte ik een recept om de Maggi mals en kruidig na te maken met bakpapier, voor heerlijke zalm met dille en citroen. Zo blijkt maar weer: je hebt werkelijk nergens een pakje of zakje voor nodig! Ook niet voor het maken van braadstomen Smokey chicken van Maggi, want met dit recept maak je heerlijke kip uit de oven.

Een blog waar ik het meest trots op ben deze maand: ‘papa’s en mama’ s mogen niet oud worden’. Je ouders zijn een enorm fundament in je leven, onvoorwaardelijk en stevig. Hoe oud je zelf ook wordt, ouders blijven altijd net zo belangrijk. Ouders mogen daarom niet oud en/of ziek worden, het liefst houd je ze voor altijd bij je. Bizar dat ik dit artikel schreef een maand voordat mijn moeder een vreselijke diagnose kreeg van de artsen.

Hoogtepunt van deze maand was het bijwonen van een Masterclass ‘Master your mindset’ van Michael Pilarczyk. Giorgio en ik hadden kaartjes gewonnen en konden zodoende Michael live zien en horen!

Verrassend deze maand was dit blogje met een persoonlijke update, waarin ik schrijf over de sterilisatie en weer aan het werk gaan. Na een paar weken was duidelijk dat dat werken helemaal van de baan is omdat het gewoon niet ging. Dat is confronterend, maar het geeft veel rust. Ook omdat ik het nogmaals heb geprobeerd en niet achteraf ga denken ‘had ik maar….’

Mei

Deze maand maakte ik kennis met de coachingsgesprekken van Gortcoaching. Het waren een paar hele fijne en verhelderende gesprekken die ik op dat moment ook echt kon gebruiken. Ik heb het altijd moeilijk gevonden om grenzen aan te geven, helemaal nu ik chronisch ziek ben. Bang om een ander teleur te stellen en bang voor wat een ander van mij zal vinden…

Ik schreef er een paar blogjes over, onder andere deze. Ik ben nog steeds dankbaar voor de mogelijkheid die Gortcoaching mij heeft geboden en voor de fijne gesprekken met mijn lieve coach, Ik kan het je zeker aanraden wanneer je even niet weet welke kant je op moet gaan in je leven, of wanneer je wil werken aan een vervelende eigenschap van jezelf.

Mei stond voornamelijk in het teken van onze bijzondere reis naar Curacao! Samen met Giorgio, Sarah en mijn ouders ging ik twee weken naar dit prachtige eiland. Schoonfamilie ontmoeten en vooral heel veel genieten.

Het was een onvergetelijke ervaring, maar ook dubbel. Voordat we vertrokken werd duidelijk dat er meer aan de hand was met de gezondheid van mijn moeder en dat er vlekken waren gevonden op een longfoto, maar we wisten nog niet precies hoe en wat.

Eenmaal terug schreef ik onze ervaring van de vakantie in een korte blog. Wanneer ik de foto’s zie wil ik direct weer terug…

Halverwege 2017 zou ik drie jaar bloggen en dat maakte mij al drie jaar een ‘echte’ blogger. Leuk om terug te blikken naar mijn artikelen, denkwijze en doelen van toen en nu. Vergelijken is altijd een enorme eyeopener! Zo veranderde mijn doelgroep, onderwerpen en schrijfstijl. Maar ook kreeg ik langzaam steeds meer inkomsten nadat ik was begonnen als hobby.

In mei kwamen weer veel lekkere recepten online, waaronder de Hokkien noedels van Knorr, Maggi wraps met een twist Amerikaanse barbecue en het recept voor de Alfez Moroccan meatball sauce.

Juni

Juni, een heftige maand waarbij de grond werd weggeslagen onder onze voeten. Na onderzoeken bleek mijn moeder ernstig ziek te zijn en niet meer beter te kunnen worden. Ik weet nog goed dat ik heb zitten schreeuwen, slaan en schoppen in de auto toen ik het hoorde. Hoe kan dit toch? Na alles wat er al is gebeurd? Ik schreef hier een blog over, dat het opstaan na elke keer vallen wel de moeite waard blijft, maar het wordt steeds moeilijker en moeilijker.

In de maand juni kwam manlief ook regelmatig voorbij op de blog, met een paar prachtige overhemden. Hij is door overhemden.com enorm verwend met een paar prachtexemplaren en hij wilde maar al te graag op de foto. Ik schreef er een paar blogs over, hoe ik hem bijvoorbeeld het liefst zie als we op date gaan!

Er kwamen in juni uiteraard weer veel lekkere recepten voorbij. Wat dacht je van deze lasagne tradizionale? Blijft een favoriet hier in huis. Of de groentesaus voor bij je groenten, de bami- of nasischijven die je kunt maken van restjes….

Een lichtpuntje deze maand was het interview van mij in Venster, een blad voor mensen met o.a SLE (Lupus). Ik mocht mijn verhaal doen en vertellen over de rollercoaster waar ik in kwam na de bevalling, toen ik heel erg ziek werd. Het leven is een wilde rit, en dat is het…

Juli

Een belangrijke ontwikkeling in juli was mijn ontslag. Ik was al een paar jaar op therapeutische basis aan het werk en vervolgens volledig afgekeurd door het UWV. Nu kwam het moment dat herstel toch echt niet meer in zicht was en mijn werkgever had samen met mij alles geprobeerd om mij weer aan de slag te krijgen. Het houdt een keer op natuurlijk. Hoewel het heel veel rust geeft, is het ook heel gek. Je vertrekt niet echt ‘vrijwillig’ en het voelt vervelend om je werk niet meer te kunnen doen.

Ik schreef hier een update over en had ook positief nieuws om te delen, want de eerste chemokuren die mij moeder onderging hadden namelijk effect! Elk klein lichtpuntje is er een en we kunnen ze heel hard gebruiken.

In juli genoten we enorm van het mooie weer en waren we veel buiten te vinden, ook om foto’ s te maken.

Op bloggebied schreef ik veen paar positieve blogs, over bijvoorbeeld het leerzame van een depressie. Het geeft je hoe dan ook altijd handvatten om verder te gaan en je leert altijd van elke val. Of het artikel over de voordelen van een gezin met 1 kind, waarbij ik stilsta bij alle positieve punten. Belangrijk om dat te blijven zien!

Er kwamen een hele hoop lekkere recepten online deze maand. Favoriet waren de Mexicaanse wraps van Honig, geschikt voor de hele familie. Maar ook de ovenpasta tomaat-mozzarella van Knorr was en blijft een favoriet en dat is niet zo gek, want hij is heerlijk.

Lichamelijk ging het wat minder in juli, aangezien ik elke dag verschrikkelijke jeuk had. Op een gegeven moment was het weg (rond september) met behulp van medicatie, maar een paar weken was het om gek van te worden.

Maar wow….wat een heerlijk weer hadden we en wat genoten we van de zomer! Nu ik dit zie wil ik direct door naar de zomer.

En we aten eindeloos ijsjes en picknickten in het park zo vaak als we konden.

Augustus

Augustus…een maand waarin Marianne Zwagerman in opspraak kwam met haar uitspraken. Ik schreef een artikel over fatshaming gericht aan deze niet zo slimme mevrouw. De uitspraken van haar maakten een hoop los en veel mensen voelden zich gekwetst. Ik mag hopen dat 2018 wat minder kwetsend gaat verlopen.

Niet alleen Marianne gaf mij inspiratie om te schrijven, ook alle zogenaamde perfecte lijven op Instagram deden mij in de ‘pen’ kruipen. Ik ben nog steeds verbaast over het feit dat we denken dat al die perfecte lijfjes en gezichten echt zijn. In werkelijkheid zitten er minstens 3 filters op. Maar waarom? Waarom durven we onszelf niet gewoon aan de wereld te laten zien?

Ik kocht twee inspirerende boeken om te lezen en allebei zijn ze inmiddels uit. Ik houd van deze motiverende boeken die je net even dat extra zetje kunnen geven. Als ik eerlijk moet zijn vond ik ‘Babe, you got this’ fijner lezen dan het boek van Annick van Wonderen. Zal ik er nog eens reviews over schrijven?

Augustus was ook de maand dat we besloten partime vegetariers te worden. Vlees eten is voor het milieu niet goed, voor de mens ook niet altijd en ik vind het relatief duur. Dus…waarom niet twee keer per week vegetarisch eten? Helemaal zonder vlees en vis zou ik niet willen, maar tot nu toe bevalt het ons prima om twee keer per week vegetarisch te eten.

Naast vegetarische recepten kwamen er een hoop andere lekkere recepten online, zoals de gehaktballetjes van Ikea, snelle rosti rondjes en aardappel anders room-bieslook met zalm. Ik krijg steeds meer verzoekjes en besloot daarom in augustus dat er vaker per week recepten online kwamen. En dat vinden jullie allemaal een goed idee, zo blijkt uit de cijfers!

Veel reacties kwamen er op het artikel ‘kut kinderen bestaan wel degelijk‘. Veel waren het ermee eens dat sommige kinderen gewoon echt heel gemeen en verschrikkelijk zijn. Maar een paar vonden ‘kut kinderen’ te ver gaan, want een kind blijft een kind. Hoe dan ook: hij deed veel stof opwaaien, iets wat soms gebeurt wanneer je schrijft wat je denkt.

‘Ook ik praatte niet over mijn miskramen‘, een blog welke ook stof deed opwaaien, maar vooral positief. Het taboe rondom miskramen moet uit de wereld en dat vond Vrouw.nl ook, zij wilden mij interviewen over wat er was gebeurd en waarom ik er in de eerste instantie niet over praatte. Dat is misschien wel het mooiste wat ik kan bereiken als blogger: een ander bereiken om ergens WEL over te praten zodat een taboe geen taboe meer is.

September

September is de maand waarin mijn broer jarig was. Wat ooit zijn verjaardag was, is nu een geboortedag. Elk jaar vraag ik mij af wat je met zo’n dag moet. Ik schreef er dit blogje over. Naast dit persoonlijke artikel kwam er ook een artikel online over het fenomeen energie wanneer je chronisch ziek bent. Waar haal je de energie vandaan als je de energie niet hebt?

Verder had ik deze maand een geweldig event van House of Rebels in Amsterdam, waar ik lieve Cassandra voor het eerst zag. Sarah en Giorgio waren ook gezellig mee. Het kost enorm veel energie, maar soms heb je dat er echt voor over. Wat een mooi event was dat!

Er kwam een grappig, maar herkenbare blog online over blunders tijdens je date. Geweldig om de blunders van een ander te lezen! Ben je benieuwd wat mijn blunders tijdens mijn dates waren? Kijk dan hier!

In september kwamen langzaam maar zeker de herfstkriebels om de hoek kijken, zo bleek ook uit een aantal recepten. Zo maakte ik de Hollandse gehaktschotel met rode kool van Knorr en Hollands stoofpotje met champignons en ui van Knorr. Allebei zalig voor wanneer het kouder aan het worden is!

Hoogtepunt deze maand was toch wel de lunch op het kantoor van de Hartstichting, in het kader van ‘Dress red day’. We hadden een interactieve en leerzame lunch met een klein groepje en het voelde echt heel erg persoonlijk en speciaal om erbij te mogen zijn! Zo zie je alweer wat het bloggen mij gebracht heeft: dit soort uitnodigingen en bijeenkomsten!

Oktober

Oktober was de maand van herfstkriebels. Maar ook van een aantal persoonlijke artikelen die veel gelezen werden en veel hartverwarmende reacties kregen. Zo plaatste ik een blog over de vraag die Sarah veel aan het stellen was. Mama mag ik een broertje?‘ Het is en blijft een lastige vraag met een dubbel gevoel, aangezien ik niet meer zwanger mag worden. We kwamen ‘gelukkig’ tot een goede oplossing voor Saar en dit zal in 2018 waarschijnlijk gaan gebeuren!

Ook het artikel over zwanger zijn na een of meerdere miskramen gaf veel herkenning voor lezers. Dit soort artikelen zijn enorm persoonlijk om te schrijven, maar ze geven zo ontzettend veel voldoening wanneer iemand zich er in herkent en steun uit de woorden kan halen. Dat is overigens ook nog steeds een van de redenen dat bloggen zo onwijs leuk en mooi is om te doen.

Naast een paar serieuze blogs kwamen er ook luchtige stukken online, zoals mijn uiterlijk geanalyseerd door een peuter. Hilarisch hoe een peuter soms naar jou en de wereld kan kijken. Ook maakte ik een lijstje met mijn guilty pleasures om naar te kijken, zoals puistjes die worden uitgeknepen. Waren ze herkenbaar?

Oktober was een goede maand voor de recepten, want er kwam een hoop lekkers voorbij. Zoals deze butter chicken, voor de dagen dat je ultiem wil genieten van comfortfood en even niet let op de calorieën.

Ook deze tagliatelle met bacon en Parmezaanse kaas is ultiem genieten. De gerechten zonder pakjes en zakjes werden eveneens enthousiast ontvangen, zoals de Chicken Tonight sate en de Zwitsere aardappelschotel van Aviko.

Hoogtepunt van deze maand was toch wel de vermelding door ‘De beste social media’ na mijn opmerking op een bericht die een bekende gyneacoloog (Dr Bertho) had gedeeld. Nooit verwacht dat mijn ‘grapje’ zo leuk werd ontvangen!

Ook werd ik (alweer :P) gevraagd voor een interview op Vrouw.nl vanwege Dress Red day en mijn verhaal over mijn hartinfarct. Zo zie je maar weer: het overkomt je niet alleen als je oud bent en/of ongezond leeft. Er kwamen veel reacties op, ook van vrouwen die net als ik jong een hartinfarct kregen. Heftig!

November

En toen….was het alweer november. Zo speelden we vorige maand nog buiten zonder jas, nu is het dan toch echt koud en guur. November is trouwens de moeilijkste maand voor mij van het hele jaar vanwege de overlijdensdag van mijn broer. Toch had november ook vele mooie momenten.

Zo schreef ik een blog over het feit dat tegenslag je niet per definitie ongelukkiger maakt. In mijn geval tenminste niet, want het heeft ervoor gezorgd dat ik veel meer kan genieten van alles. Ik leef in het moment en dat lukte mij vroeger niet.

Deze maand ging ik met mijn vader en met Giorgio naar een kick-off van de FCIC. De FCIC is een stichting die zich inzet voor patiënten en naasten van de Intensive Care en dan met name de nazorg. Het ontbreekt nog aan goede nazorg nadat iemand van de Intensive Care is ontslagen en met ervaringsdeskundigen en professionals probeert de FCIC de nasleep zoveel mogelijk te beperken.

Het was een bijzondere en zeer nuttige dag waarbij we allemaal mochten meedenken aan oplossingen. Ik blog zelf ook voor de FCIC en zal mogelijk nog meer mijn steentje kunnen bijdragen aan deze mooie en nuttige stichting.

Sarah ging in november voor het eerst naar dansles en dat was een hele goede keuze! Ze vindt het geweldig en kijkt elke week weer uit naar dansles. Tot ze vier is zit ze in de peutergroep, daarna stroomt ze door naar de kleutergroep.

In november kwamen er ook een hoop leuke samenwerkingen met bedrijven voorbij. Ik probeer bij een samenwerking zo persoonlijk en origineel mogelijk te zijn, zodat het niet oogt als alleen maar ‘reclame’ maar ook leuk is om te lezen.
Ik maakte bijvoorbeeld een blog met tips die je kunt gebruiken als je een nieuwe keuken gaat uitzoeken. Of dit blog over de meerwaarde van supplementen voor je huid en je haren.

Een zeer succesvol recept waren de dipsausjes van Duyvis. Er blijken er nog veel meer te zijn, dus die houden jullie nog zeker tegoed!

Ook het recept om Maggi braadstomen Provencaal te maken werd enthousiast ontvangen. Leuk detail: de foto’s van deze gerechten kon ik nog net maken voordat het donker werd. In december lukte mij dat niet meer en werd het een stuk lastiger om mooie foto’s te maken. Tijd voor de zomer! Een gerecht die ik zelf ook regelmatig als lunch maak is het recept om de boerenomelet te maken (van Honig).

Verder stond deze maand in het teken van schoentjes zetten! Saar krijgt het allemaal een stuk bewuster mee dan vorig jaar en dat maakt het ook leuker. Ze werd enorm verwend en ook met pakjesavond kwam ze niks tekort. Pakjesavond vierden we in november al, omdat mijn zus daarna op vakantie ging.

December

De laatste maand van het jaar, volop in het teken van Sinterklaas, Kerst en oud&nieuw. Altijd enorm gezellig, maar het is ook fijn wanneer de drukte weer achter de rug is.

December begon helaas niet zo fijn. Een online vriendinnetje maakte een einde aan haar leven. Ik vond (en vind) haar altijd zo dapper, maar ze koos voor rust. Ze had heel lang gevochten om beter te worden en later om een waardig afscheid te krijgen, maar ze kreeg het niet voor elkaar. Daarom ging ze over op ‘plan B’. Ik schreef een blog voor haar/aan haar hoe dapper ik haar vind.

Afgelopen maand ging ik met mijn (weer iets te dikke) billen bloot. Ik was vorig jaar 14 kilo afgevallen, maar er zitten er weer 6 aan. Door niet te kunnen sporten en door verdriet heb ik minder op mijn eten gelet, waardoor er weer wat aan zit. Dat kan, dat is menselijk en helemaal niet erg. Maar het bewijst maar weer hoe moeilijk het is om na het afvallen op gewicht te blijven. In het nieuwe jaar komt het vast en zeker weer goed!

December was ook: een heerlijk weekend naar het Kurhaus en veel bezoekjes aan de bioscoop met Saar. Ze vindt het geweldig en dat is voor ons ook enorm genieten!

En…we hadden een paar dagen gigantisch veel sneeuw! Wat een cadeautje was dat, zo mooi om te zien. We hebben een paar dagen heerlijk gespeeld, gewandeld met de slee en sneeuwballen gegooid.

Kerst was er natuurlijk ook, inclusief een enorme kerstboom, hysterische kerstballen, twee dagen heel veel lekker eten en de leukste spelletjes voor onder de boom. Wat hebben we genoten van die dagen. En het belangrijkste en het fijnste was toch het samenzijn met familie. Daar kan geen cadeau tegenop!

We gingen in december over de 150 recepten zonder pakjes en zakjes heen. Bizar, ik had nooit geweten en gedacht dat er zoveel pakjes en zakjes zouden zijn. En we zijn er nog niet, want elke keer komen er weer nieuwe verzoekjes of ik zie een pakje, zakje of pot in de winkel staan waar ik mee aan de slag ga. Een van de recepten die online kwam was bijvoorbeeld de sperziebonen ovenschotel van Knorr of de Italiaanse kruidensaus van Honig. Ik ben benieuwd hoeveel recepten zonder pakjes en zakjes er in totaal komen!

Hoogtepunt van deze maand waren, ondanks het dubbele gevoel, toch wel de feestdagen. Het samenzijn met familie en dierbaren en extra genieten van alles. We sluiten dit jaar af met geheven hoofd, ondanks het slechte nieuws wat we kregen. Het leven is en blijft de moeite waard!

Hoogtepunten en cijfers Lifesabout:

Trots ben ik op ‘mijn’ Lifesabout. Trots op het feit dat ik er zoveel energie uit haal en dat er zo ontzettend veel leuke volgers en reacties zijn. Maar ook ben ik trots op de groei die Lifesabout doormaakt. In 2017 is Lifesabout nog harder gegroeid dan voorgaande jaren en daardoor zit ik nu op een gezellige 30.000 unieke bezoekers per maand en 120.000 paginaweergaven. En Facebook…daar zijn enorm veel volgers bijgekomen die graag op de hoogte blijven van de recepten en persoonlijke blogs.

Ik heb geweldig leuke samenwerkingen mogen doen, nog meer mensen mogen leren kennen en vriendschappen opgebouwd. Het is en blijft een bijzonder wereldje dat ‘blogwereldje, maar ook zeker heel erg fijn en gezellig. Ik heb dit jaar geleerd om mij alleen te focussen op de mensen die mij energie geven en die een ander net zoveel gunnen. De mensen die mij alleen maar energie kostten en een ander niets gunnen of alleen maar klagen, die heb ik ‘buiten de deur gezet’. Oke, dat klinkt misschien harder dan het is. Maar je snapt mij vast!

Het grootste hoogtepunt van Lifesabout, dat zijn jullie. Jullie reacties, likes, lieve woorden, mailtjes, berichten….zo ontzettend lief. Ik wil jullie allemaal heel erg bedanken.

Mooie doelen:

Doelen zijn er om op te schrijven en om na te streven, maar ook zeker om te delen. Als eerste komt het beloofde E-book er aan met de eerste 150 recepten zonder pakjes en zakjes (en een paar heerlijke bonus recepten). Maar 2018 gaat ook het jaar worden waarin ik wat grotere stappen ga nemen als het gaat om een kookboek. Niet alleen wil ik graag een ‘papieren’ versie, maar ook bedrijven (ziekenhuizen, verpleeghuizen) benaderen met mijn recepten. Er is namelijk zo ontzettend veel vraag naar zoutarme recepten!

En zoals jullie afgelopen week konden lezen, gaan er ook twee serieuze boeken komen over de periode na een IC opname en over het positief blijven na alle tegenslagen. Hopelijk kan ik in 2018 nog meer betekenen voor een ander, nog meer inspireren en nog meer motiveren. Op naar een bijzonder 2018!

Voor jullie: een heel liefdevol, warm, gezellig en gelukkig 2018, waarin alle dromen en doelen waargemaakt kunnen worden. Vergeet de mensen dichtbij je niet een extra knuffel te geven en geniet van al het moois om je heen ♥

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (6)

 • Prachtig om te lezen. Ik blijf een volger en ga nog meer van de recepten maken. Ik wens jou en allen die je dierbaar zijn een gezond en gelukkig 2018.

  Beantwoorden
  • Hetzelfde Riekie dank je wel!

   Beantwoorden
 • Lieve Geertje, dit jaar ontdekte ik jouw blog en dat heeft me onwijs veel gebracht: veel meer dingen uitproberen in de keuken (oké, soms koop ik nog wel een pakje of zakje: shame on me!), genieten van jou woorden want je neemt fijn geen blad voor de mond, en de pret van Saar maakt mijn dag vaak goed!
  Ik hoop nog lang te mogen genieten van jouw verhalen en lekkere recepten. Heel veel goeds in het nieuwe jaar gewenst. Liefs

  Beantwoorden
  • Zo lief dank je wel! Een geweldig 2018 voor jou!

   Beantwoorden
 • Mooi geschreven! Ga zo door en “Let it Go”! Doe gewoon lekker je ding, doe de dingen waar jij je happy bij/door voelt: Schrijf van je af. Kook lekkere en bewuste gerechtjes. Dan proberen wij ook op zijn tijd en keukenprinses te zijn, soms met vallen maar wel altijd met ook weer opstaan.

  Ik kijk uit naar wat we in 2018 nog meer allemaal van je kunnen verwachten.

  En heel fijn uiteinde met al je geliefden en de beste wensen voor het nieuwe jaar! Laten we er met zijn alle een knallend 2018 van maken!

  Beantwoorden
  • Ah wat een lief berichtje dank je wel! Een heel goed 2018!

   Beantwoorden

Write a comment