Lifestyle

Mijn grootste ergernissen in het huishouden.

Ik houd van poetsen en het gevoel dat alles schoon is. Helaas houdt mijn lijf er niet van, waardoor ik vaak in etappes dingen doe in huis verdeeld over de week. Of ik besteed het uit aan Giorgio. Hoewel ik het heerlijk vind, zijn er ook alijd dezelfde, terugkomende ergernissen die mijn pad kruisen tijdens het poetsen.

Er belandt meer in de stofzuiger dan mij lief is.

Ga nooit, maar dan ook nooit stofzuiger met touwtjes aan je trui, een sjaal om je nek of los haar. Er belandt namelijk meer in de stofzuiger dan je lief is. Ik gebruik graag de borstel van de stofzuiger om meubels af te zuigen.
Maar regelmatig zuig ik mijn haar op of mijn sjaal, waardoor ik of weer een inham rijker ben of een sjaal armer. Of ik wurg mijzelf langzaam. Zal wat zijn he, wanneer je in de krant leest ‘ Vrouw wurgt zichzelf tijdens het stofzuigen’.

Behalve lichaamsdelen en kleding zuig ik sinds ik een kind heb ook heel veel andere dingen dan stof op. Een gemumificeerd rozijntje van onder de bank, sokken in maat 26, duizend haarelastiekjes of accessoires van de pop. Eigenlijk zou ik eerst onder de bank moeten kijken om te zien wat er ligt en om de boel te redden, maar ik ben een luie huisvrouw wat dat betreft.

Vermenigvuldigd het stof zich nou?

Heerlijk, meubels soppen met een lekker sopje en een vaatdoekje! Alleen….die van de Hema kun je beter bij de Hema laten liggen.
Zelfs na een half jaar gebruiken en wassen laten ze nog pluisjes achter. Ideaal als je een perfectionist bent en allemaal witte meubels in huis hebt. Werkelijk!
Ik kan zo chagrijnig worden van al die pluisjes uit een vaatdoek wanneer ik ga poetsen. Sinds ik (dank je wel mam voor de tip) vaatdoekjes van de Albert Heijn gebruik heb ik er geen last meer van.

Meur uit het doucheputje

Je kent het vast wel, die lucht die je tegemoet komt wanneer je het doucheputje opent. Naast haren tref je een boel vettigheid en zeep aan van de afgelopen weken, wat voor een heerlijke geur zorgt.
Ik sta altijd kokhalsend het putje uit te schrapen met een doekje en sop. Die lucht….ik kan er niet aan wennen. Maar daarna loopt het doucheputje weer lekker door. Ook niet geheel onbelangrijk.

Water ballet in de keuken

Onze vaatwasser lekt op de grond en voordat we hebben uitgezocht waarom hij lekt en hoe we dat kunnen oplossen, gebruiken we hem maar even niet. Dat betekent dus afwassen.
Afwassen zelf vind ik niet zo vreselijk erg, evenals afdrogen. Maar al dat water overal….Op het aanrecht, op de vloer. Overal liggen er plasjes of druppels water om vervolgens met mijn trui tegen het aanrecht te gaan staan.
Gevolg: natte trui. Na het afwassen heb ik ook altijd zeiknatte sokken en als ik ergens een hekel aan heb, dan zijn het wel natte sokken.

Oorlog verklaren aan stofzuiger

Nog een stofzuiger-dingetje….het feit dat ik altijd in oorlog ben met de stofzuiger. Of het snoer raakt in de knoop of krult zich om de stofzuiger, of hij belandt al snel op zijn rug of zij wanneer ik de bocht neem.
Verder hebben we een hele fijne en goede stofzuiger hoor, maar ik krijg alsnog altijd ruzie met dat ding. Of ik rijd over mijn tenen terwijl ik hem weer in de kast wil zetten. My lucky day.

Herken jij dit? Heb je nog aanvullingen? Ik ben heel benieuwd!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (4)

 • Oh stofzuigers hè! Ik heb zelfs dit jaar een keer mijn teen gebroken(hoe dan?!), toen ik snel naar mijn dreumes toe wilde rennen, toen ze aan het stofzuiger snoer trok en ik over mijn eigen stofzuiger heen viel, autch. Ik heb nu een robotstofzuiger whaha.

  Beantwoorden
  • Oh joh echt? Jeetje wat een krengen kunnen stofzuigers zijn haha.

   Beantwoorden
 • De hoeveelheid stof die ik elke week onder onze boxspring aantref.. niet normaal.. Als ik 1x het stofzuigen boven oversla wordt het helemaal een ellende daar.
  Überhaupt vind ik het stom dat stof bestaat. De koelkast schoonmaken ook zoiets.. of die witte deurtjes van mijn keuken oh ik kan wel door gaan haha

  Beantwoorden
 • Hahaha echt herkenbaar deze dingen.

  Beantwoorden

Write a comment