Lifestyle

Groener gras aan de andere kant van de kalender.

Wanneer de lente aanbreekt geniet ik volop. Ik voel de energie door mijn lijf gieren en krijg zomerkriebels tot en met. Maar als ik eenmaal de barbecue heb geroken verlang ik vaak alweer naar dikke vesten, een openhaard en herfst-thee. Ook al weet ik dat na december de somberheid er met mij vandoor gaat, ik voel de kriebels elk jaar weer. Als de zomer volop in beweging is, mis ik de winter. En als de winter mij opsluit bij de kachel mis ik de zomer. What’s wrong with me?

De Ipad ligt op mijn schoot en buiten regent het. Het is midden op de dag, maar de lampen kunnen aan. Nee, ik steek wat kaarsjes aan want dat voelt zo gezellig.
Gehuld in een warm en veel te groot vest wandel ik door de virtuele winkelstraat van H&M en Zara. Wat? De collecties voor de herfst staan al online! En wat zitten er gave dingen tussen! Wegdromend met mijn kopje thee maak ik een wandeling door het bos met Sarah, die de gekleurde bladeren van zich af schopt. Het is halverwege juli, maar van mij mag het nieuwe seizoen beginnen.
Enthousiast klik ik een mandje vol met kleding voor Sarah (hoe voorspelbaar) en stiekem kan ik niet wachten tot ze haar laarsjes aan heeft onder een stoere spijkerbroek en bontjasje. Als mijn bestelling is voldaan loop ik naar de keuken om eten klaar te maken. Op 20 juli eten wij zuurkoolstamppot. Gewoon omdat het kan. En omdat ik geen geduld heb.

herfst

Voor mijzelf ben ik nog niet aan het zoeken voor een nieuw voorraadje winterkleding. Wel ben ik al wat aan het rondkijken om erachter te komen wat ik mooi vind. Ik gok dat ik voor wit, bruin en grijs ga. Zwart wil ik vermijden, iets met buiten je comfortzone willen stappen.

broek jas vest

En dan weet ik het wel weer; als Sinterklaas en Kerst zijn geweest steekt mijn winterdepressie de kop op en wil ik per direct zon zien. Waar ik de hele zomer naar verlangde heb ik ruimschoots verorberd en in mij opgenomen. De geur van kaneel, pepernoten en stamppot. Weg met de kou, ik wil warmte.
In februari beginnen winkels vaak al met de collecties van het nieuwe seizoen. En ook dan kan ik niet wachten tot ik de kalender om mag slaan. Maar als het eenmaal zover is is het al snel bekeken met de pret.
Elk seizoen heeft iets moois en elk seizoen verlang ik naar iets anders. Heel even vind ik het leuk; de gekleurde bomen, een sneeuwbui, een hittegolf en niet kunnen slapen van de warmte.
Maar al snel is het niets meer aan en droom ik weg naar het volgende kwartaal. Ik ben officieel een seizoen-schizofreen, waarbij het gras altijd groener (of kaler) is aan de andere kant van de kalender.

Ben ik de enige? Of herken je je in mijn verhaal? En ben je al bezig met de nieuwe collectie kleding? Laat je horen!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (2)

  • Haha ik vind het wel herkenbaar! Ik kijk altijd uit naar de winter omdat je dan weer leuke kleren aankunt, maar de zomet is zo lekker warm ( in theorie dan)

    Beantwoorden
    • Hahaha in theorie ja…in de zomer is het ook makkelijker om veel water te drinken he…;)

      Beantwoorden

Write a comment