Looking good...

Grijs haar. Accepteren of camoufleren?

Mijn grijze haren kwamen zo ongeveer tegelijk met de geboorte van Sarah tevoorschijn. Het is niet zo dat ik ineens heel erg grijs ben geworden, maar de grijze haren komen wel in rap tempo uit mijn schedel groeien.
Ook mijn uitgroei oogt grijs ten opzichte van de rest van mijn haren. Ik ben 33 en dacht nooit aan jong grijs worden. Nu is de vraag: gaan we het camoufleren of accepteren?

Veilig bruin

Al vanaf mijn 16e verf ik met regelmaat mijn haar. Van nature heb ik een saai ‘peper en zout’ kleurtje die ik graag wat meer laat opvallen. Zo ben ik al van mahonie naar rood gegaan, van bruin naar zwart en zelfs blond.
Die blonde haren waren overigens een bijzonder fenomeen, want ik moest eerst mijn haren ontkleuren. Ik ging van bruin naar oranje en vervolgens van geel naar blond. Nooit meer.

Ik kom elke keer weer terug bij het veilige bruin. Donkerbruin, middenbruin…het maakt mij niet zoveel uit. Ik voel mij er gewoon heel goed bij en het is een veilige kleur.
Elke drie maanden hul ik mijn haren in een laag verf om mijn saaie kleur een oppepper te geven en om mijn grijze haren te verhullen. Want ja, camoufleren voelt voor mij het beste. Ik wil nog helemaal niet grijs worden.

Hier zie je mijn uitgroei op dit moment. De kleur over de lengten van mijn haren is eigenlijk nog prima, maar die grijze uitgroei he…We gek trouwens dat de bruine kleuringen altijd een beetje rood worden bij mij na een aantal weken. Al misstaat het niet!

Guhl Color Protecture

Ik kreeg de vernieuwde haarverf van Guhl opgestuurd om te proberen en ik koos voor midden-bruin. Een voor mij veilige kleur waar ik altijd weer op terugval. Ik moet eerlijk bekennen dat ik mijn haren nooit eerder heb geverfd met de kleuringen van Guhl, dus ik ben heel benieuwd!

Het belooft veel goeds: goede bescherming voor, tijdens en na het kleuren. Een egaal kleurresultaat, 100% grijsdekking en een langdurige schitterende kleur.
Ik ben heel benieuwd of deze kleur inderdaad heel erg duurzaam is. Mijn haren kleuren na een aantal weken altijd wat rood/rossig. Niet lelijk, maar niet helemaal de bedoeling. Met de speciale verzorging van Guhl shampoo en conditioner hoop ik de kleur zo lang mogelijk mooi te houden.

De Guhl Color Protectur bevat een intensief herstellende treatment voor na het kleuren en deze is met 50% vergroot. Ook vind je verzorgende bestanddelen als monoï olie, keratine en vitamine E in het product.
Zowel voor als na het verven verzorg je het haar en voorkom je dat het beschadigd raakt door het verven. Tegelijkertijd versterkt het je haar en biedt het bescherming tegen verdere beschadiging.

Het serum voor het verven breng je aan op de punten van je haar, daar waar het net wat meer beschadigd kan zijn. Na het verven vertroetel je het haar met een heerlijke, rijke verzorging met een heerlijke geur.
Pluspunt vind ik hierbij de grote tube. Zo kun je tussen de kleuringen door nog een aantal keer je haar intensief verzorgen.

Nog een goede tip om je haar zo optimaal mogelijk te verzorgen en om de kleur langer mooi te houden zijn de ‘kleurbehoud en verzorging’ shampoo en conditioner van Guhl.
Veel mensen vergeten om na het verven van je haar je haren goed te blijven verzorgen met geschikte producten. De geur van deze shampoo en conditioner is hemels en de textuur is erg prettig.
Ik ben altijd gek op conditioner geweest en dit is echt een hele fijne, verzorgende lijn. Ook geschikt voor highlights overigens!

Het resultaat

De kleur is voor mij geen verrassing meer, aangezien ik voor ‘mijn’ veilige kleur bruin koos (kleur 4.0 middenbruin) maar het resultaat is altijd even afwachten.
Het verven met de Guhl haarkleuringen was overigens een fluitje van een cent. Duidelijke uitleg, fijne handschoenen (niet van die dunne, slappe handschoenen) en makkelijk op te brengen. Ook rook ik geen overheersende amoniak geur, jippie!

Het resultaat mag duidelijk zijn: egaal geverfde haren die glanzen en heel zacht aanvoelen. Mijn uitgroei blijft trouwens altijd net een tintje lichter dan de rest van mijn haren, ook al verf ik mijn haren volgens de ‘uitgroei’ behandeling. Maar echt storend vind ik dat niet, zolang de grijze haren maar weg zijn!

Je ziet goed dat de kleur een koele, bruine kleur is. Helemaal zoals ik het het liefste heb. Happy hair, happy life!

Mijn vraag aan jou: verf jij je haren? Zo ja, verf je het zelf of laat je het doen bij een kapper? En ben jij bekend met de haarkleuringen van Guhl?

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (5)

 • Mooie kleur hoor!
  Ik heb mijn haar ook vaker geverfd, maar het is de uitgroei die me meer irriteert dan de grijze haren. Toen dacht ik slim te zijn en grijs/blonde highlights te nemen, alleen werd het ineens iets meer dan alleen highlights. Dus nu laat ik dat weer uitgroeien en dan ben ik er wel weer even klaar mee.

  Beantwoorden
 • Ik laat het absoluut de kapper doen, want ik word ook grijs en de uitgroei verven is zelf bijna niet te doen (vooral de achterkant).
  Overigens hoop ik niet dat je elke 3 maanden je haren van kruin tot puntjes verft want dat is echt slecht. Alleen de uitgroei is voldoende (en dan bijvoorbeeld elk half jaar de rest even opfrissen). Anders wordt je haar veel te droog.

  Beantwoorden
  • Ik verf mijn haren elke 3-4 maanden helemaal. En tot nu toe gezond haar! Ik verzorgd het dan ook wel heel goed.

   Beantwoorden
 • Ok, dan heb je sterke haren want verf is toch heftig spul. De kapper verft het bij mij maar ongeveer 2x per jaar helemaal (terwijl hij er toch extra mee kan verdienen). Als ik niet grijs werd zou ik het helemaal niet verven, ik vind het vreselijk. En duur!

  Beantwoorden
 • Ik heb besloten mijn haren niet meer te verven.

  ik ben 42 en vind het wel best. Nu heb ik nog niet enorm veel grijze haren, maar hier en daar 1. Juist dat is voor mij een reden om niet meer te verven.

  Vaak zie ik vrouwen met een enorme grijze uitgroei, terwijl gewoon mooi grijs hele mooi is.
  Zilvershampoo staat inmiddels in de badkamer 🙂

  Kom maar op.

  ( bovendien hoop ik op een iets vollere bos haar 😉 Nu heb ik heel dun fijn haar, dus alles met een beetje volume is van harte welkom 🙂 )

  Beantwoorden

Write a comment