Lifestyle Looking good... My killerbody motivation

Grappige gevolgen van afvallen.

Afvallen is pittig, vergt veel discipline maar het resultaat is met name onwijs leuk. Het geeft je net wat meer zelfvertrouwen, het motiveert en je zit lekkerder in je vel. Nu ik mijn streefgewicht en confectiemaat heb bereikt vallen er een aantal dingen op. Vandaag vertel ik open en eerlijk over de (soms hilarische) gevolgen van afvallen.

Het is niet de eerste keer dat ik ben afgevallen. Toen ik 18 was en ik door mijn toenmalige snoepverslaafde vriend iets te zwaar werd,  ben ik 15 kilo afgevallen. In een paar maanden ging ik van 67 kilo naar 52. Voor nu zou 52 kilo iets te veel (of juist te weinig) van het goede zijn, maar ook toen ging ik van kledingmaat M naar XS. Alleen was ik even vergeten welke gevolgen het afvallen nog meer heeft, behalve dat je lekkerder in je vel zit…

 • Natuurlijk is al je oude kleding te groot. De enige manier om dit probleem op te lossen is natuurlijk shoppen. Nou ben ik niet als een malle losgegaan, maar ik heb wel wat nieuwe broeken en truien aan moeten schaffen.
 • Ook al is je oude kleding te groot, af en toe pak je er nog even een oude broek bij om die vervolgens te passen. En in lachen uit je barsten omdat je hem met de knoop dicht zo van je heupen af kan trekken. Jeetje, dat dit ooit heeft gepast!
 • Niet alleen broeken en truien worden te groot, maar ook de bh’s. Ik had drie prachtige peperdure bh’s gekocht na de bevalling, omdat mijn borsten blijvend een paar cuppen groter bleven. Althans, dat dacht ik. Met het afvallen verlies je niet alleen vet bij je buik en heupen, maar ook bij je borsten. Ik heb nog steeds een mooie Cup D, maar Jut en Jul zwemmen nu wel in mijn BH’s. Binnenkort maar eens opnieuw op laten meten.
 • Sinds de herfst is begonnen heb ik het continue koud. Ondanks de verwarming op 21 graden, een dik vest en een kleed op de bank. Mijn handen, voeten…mijn hele lijf. Ik word gewoon niet warm! Het enige wat helpt is een grote mok thee of warme chocolademelk en/of een warme douche of bad. Best grappig, want in de winter van 2014 was ik zwanger van Saar en had ik de verwarming amper aan. Ik had het altijd warm. En nu….Zelfs in bed kan ik het soms niet warm krijgen ondanks een dik winterdekbed en een kruik.
 • Dat je soms aan je wangen of sleutelbeen zit en je beseft dat er echt aardig wat vet weg is. Ingevallen wangen vind ik niet mooi, maar zichtbare jukbeenderen/sleutelbeenderen wel. Ook weer niet té natuurlijk, het moet er wel gezond uitzien. Maar jeetje wat heb ik die een tijd niet gezien! Welkom terug.
 • Nu ik op mijn streefgewicht zit is het belangrijk om stabiel te blijven. Tot nu toe lukt dat aardig en ik heb mijn lijf goed leren kennen. Ondanks dat is het nu zelfs zo dat ik soms wat ‘bij’ moet eten om niet nog meer af te vallen. Op de één of andere manier ben ik nu gewend om minder te eten. Dus ik trakteer mijzelf soms op een reepje chocolade, sushi, een flinke tosti of een bezoekje aan de Mac Donalds. Gewoon omdat het mag en nu kan!
 • En ondanks dat het nu gewoon kan, dat gevoel achteraf….bijna alsof je iets hebt gedaan wat niet mag. Maandenlang streng geweest voor jezelf en de knop omgezet, nu mag en kan het ineens. Maar desondanks geniet ik er wel heel erg van (zelfs nog meer dan vroeger).
 • Dat je baalt dat het bikini seizoen nu gesloten is. Toen ik in bikini liep afgelopen zomer was ik nog 6 kilo zwaarder dan nu. Ik was al slank, maar niet zo slank als nu. Ik verheug mij nu al op volgend jaar.
 • In kledingwinkels standaard de verkeerde maat kleding pakken. Even omschakelen, want in plaats van een M pas ik nu S en vaak een XS.
 • Of eindelijk kleding passen waar je je eerder niet lekker in zou voelen. Geen rollen meer, geen heupen die ergens in gepropt moeten worden. Niets hoef ik meer verborgen te houden. We gaan nog net niet voor SM pakjes.
 • En niet zozeer grappig maar wel heel erg bijzonder: alle mensen die mij een berichtje of mailtje sturen nadat ze het boek hebben aangeschaft doordat ze zo geïnspireerd zijn door mijn blogs en de resultaten. Zo geweldig, zo leuk!

Indien jij bent afgevallen: wat vond jij grappig aan je nieuwe lijf?

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (4)

 • Ik ben nu weer erg mijn best aan het doen, maar ben ook wel eens eerder 15 kilo afgevallen. Wat ik vooral heerlijk vond, was de extra energie die ik had, voelde me zoveel fitter.
  Dus daar ga ik nu weer voor!

  Beantwoorden
 • Super dat je je zo goed voelt. Ik ben er ook nog mee bezig, zat bijna op mijn streefgewicht maar de laatste weken ging het weer even de verkeerde kant op. Nu toch nog eens proberen, met Kerstmis als deadline.
  En het klopt wel dat je anders met eten omgaat, als je zo lang oplet, dan eet je toch minder snel de ‘slechte’ dingen en heb je daar zelfs minder zin in vind ik. Maar af en toe jezelf trakteren mag uiteraard wel.

  Beantwoorden
 • Als ik dit lees, besef ik dat ik dit ook weer wil ? wel herkenbaar van eerdere zwangerschappen.

  Beantwoorden
 • Ik vind dit lijstje echt super leuk! Het leukste aan het afvallen vind ik natuurlijk de verloren kilo’s en het terugkrijgen van een slanke taille zonder een buik die er weer uit steekt. Yay!

  Beantwoorden

Write a comment