Lifestyle

Niet grappig…15 signalen dat je toch echt ouder wordt

Bij de uitspraak ‘ik word oud’ hoor ik vaak als antwoord ‘gelukkig maar’…En zo is het eigenlijk ook, want oud(er) worden is niet voor iedereen weggelegd. Ook al is het fijn dat we ouder mogen worden, soms verafschuw je toch de signalen. Zoals die lange haar op je kin…

 • Na een slechte nacht sta je toch een stuk minder fris op dan vroeger. Voor de ultieme test: ga een keertje naar de kroeg of trek een fles wijn open. De volgende dag zul je er al snel spijt van hebben. En ook al drink je braaf cola’s op de dansvloer, het feit dat je nachtrust niet lang genoeg duurde zorgt al voor een kater. Je zal voelen dat je geen 20 meer bent.
 • Ik ben altijd een slechte zoeker geweest en een tikje chaotisch, maar de laatste jaren raak ik steeds vaker van alles kwijt en mijn korte termijn geheugen is niet meer zo sterk als vroeger. Krimpen mijn hersenen? Of ga ik trager denken?
 • Je smaak verandert, echt waar! Vroeger lustte ik geen champignons of mais, nu vind ik het heerlijk. En was ik vroeger dol op lekkerbekjes of ontbijtkoek….nu vind ik het niet meer zo lekker. Smaken veranderen door de jaren heen en dat vind ik eerlijk gezegd bijzonder.
 • Er komt een dag dat iemand een gil slaakt en misschien zelfs in lachen uitbarst. Wat er aan de hand is? Die enorme haar op je kin. Geen donshaar, maar een dikke lange haar. Als je pech hebt is hij zelfs zwart en als je heel veel pech hebt grijs. Giorgio heeft zo’n haar op zijn oor en die noem ik meestal Henk. Ja, echt. Je moet de humor er maar proberen in te houden.
 • Je wordt wakker van een heerlijk dutje overdag. Vroeger werd je met een glad en strak huidje wakker na een dutje overdag, nu lig je in de kreukels. En soms zelfs zo erg dat na anderhalf uur de deuken nog te zien zijn. Leuk als je nog naar de supermarkt moet of wanneer de bel gaat.
 • Als kind leer je ontzettend snel. Vakken op school, talen, muziek, toetsen…Probeer nu na je 30e maar eens een nieuwe taal te leren of een boek in je hoofd te stampen. Het zal je best lukken, alleen je doet er een paar maanden langer over.

 • Op een ochtend sta je voor de spiegel en zie je de eerste grijze haren. Je denk dat het meevalt, maar je telt er moeiteloos nog een paar. En elke maand, wanneer je uitgroei weer te zien is, word je er aan herinnerd.
 • Spataderen. Als je denkt dat alleen hele oude mensen deze hebben, dan heb je het mis. Ze kunnen vanaf een jaar of 20 al ontstaan en kunnen ook nog eens pijnlijk zijn. Ik heb er nog niet echt last van, maar ben er wel op verdacht.
 • Je wordt door steeds meer mensen met ‘u’ aangesproken. Niet alleen kinderen op straat of in de winkel, maar ook door volwassenen en/of volgers van mijn blog. Hoe vaak ik het ook hoor, ik kan er niet aan wennen. Gewoon niet….
 • Je zat in een fase waarbij iedereen om je heen ging studeren. Daarna zat je in een trouw-fase en waarschijnlijk nu in een ‘iedereen krijgt kinderen of zelfs kleinkinderen’ fase. Elke fase heeft wel wat, maar je wordt wel elke keer met je neus op de feiten gedrukt. Wat is er gebeurd met de vorige fase? Hij vloog voorbij!
 • Hoe ouder je wordt, hoe sneller de tijd gaat. Ik merk elk jaar weer dat het jaar sneller lijkt te zijn verlopen dan het jaar ervoor. Terwijl de dagen net zo lang duren en het jaar dus ook. Hoe dat dan kan? De dagen zijn anders gevuld, drukker waarschijnlijk. Je leven is meer hectisch, je denkt en kijkt anders naar de tijd die komen gaat. Maar jeetje mina hoe snel moet de tijd dan wel niet gaan als ik 70 ben?
 • Heel lang kon ik het vakje ’tussen de 20 en 30 jaar’ aankruisen bij een enquête. Nu zit ik tussen de 30-40. Is toch even slikken, want 40 jaar klonk vroeger zo ontzettend oud. Ja….bij 40 was je oud.
 • Nieuwe technologie. Het meeste snap ik, begrijp mij niet verkeerd. Maar soms volg ik nieuwe technologie niet meer. Vergelijkbaar met het snel kunnen aanleren en begrijpen van nieuwe dingen: dat gaat dus steeds moeilijker. Vroeger prutste ik zelf wat met knopjes en toetsen op de computer, nu vraag ik mij regelmatig heel hard af wat ik moet doen. Of kijk naar die drones….ik snap er werkelijk niets van.
 • Sinds wanneer zitten die groeven bij mijn ogen en tussen mijn wenkbrauwen? Wanneer ik heb gefronst blijven de deuken eerst een paar minuten staan voordat ik weer ‘ontkreuk’. Ik word een soort goedkope klei die moeilijk weer in zijn oude vorm kan komen.
 • Wanneer je naar ‘de jeugd van tegenwoordig’ kijkt lijkt jouw jeugd zo ontzettend ver weg. Die goede oude tijd lijkt eeuwen geleden, waardoor je je nog ouder voelt. Ook hoef je je sinds een paar jaar niet meer te legitimeren bij het kopen van een fles drank. Dat was toch stiekem altijd wel een compliment…

Heb jij nog iets toe te voegen aan dit lijstje? En wat herken jij van deze punten?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (7)

 • Dat van het legitimeren is heel herkenbaar! Alleen is het moment dat ik er kennelijk ouder uitzie, bij mij nu net na de zwangerschap gekomen (ik ben 28). Eerder moest ik altijd legitimeren en nu nooit :-s ben ik zo afgetakeld toen ik moeder werd?! Haha.

  Beantwoorden
 • Dank voor deze genadeloze confrontatie… ik kan maar beter tellen aan welke “eisen” ik niet voldoe. Ik denk dat ik maar alvast een rollator ga bestellen…

  Beantwoorden
 • Volgens mij is vooral het krijgen van kinderen een aanslag op je lichaam en geest. Kinderen gaan je ineens mevrouw noemen. En de zwangerschapsdementie gaat gewoon nooit meer weg haha! Gelukkig houden kinderen je ook nog jong, lekker samen gek doen, heerlijk!

  Beantwoorden
 • Het met U worden aangesproken! Ik vind het verschrikkelijk!

  Beantwoorden
 • Die grijze haren kan ik niet mee zitten. Had de eerste al op mijn 18e en nu laat ik ze met trots zien.
  Maar met u aangesproken worden… kan ik maar niet aan wennen.
  Iets anders waardoor ik me soms echt oud voel: het lijkt wel of de mensen met jonge kinderen steeds jonger worden…
  Enne… als je denkt dat 40 al oud is… ik ben onderweg naar het volgende groepje… nog anderhalf jaar. 😉

  Beantwoorden
 • De grijze haren verf ik al heel lang maar de trouwfase heb ik gewoon lekker overgeslagen. Scheelt een heel stuk in het “je oud voelen” 😉

  Beantwoorden
 • Check, check, dubbelcheck. Ik kan niet wennen aan die u. Zeker niet als het meisjes zijn van bijna 20. Haha grappig dat je die haar een naam geeft, zulke dingen doe ik ook weleens.

  Beantwoorden

Write a comment