Looking good...

Glanzend en gezond haar krijgen doe je zo.

Zo’n mooie volle bos met glanzend en gezond haar, dat willen we denk ik allemaal. Mijn bos is helaas niet vol, maar hij glanst wel als een keutel in de maneschijn. Ik zette mijn tips en trics voor je op een rij!

  • Verdiep je in goede verzorging.

maanh5

Een goede shampoo en conditioner is vanzelfsprekend, maar overige verzorging kan soms even zoeken zijn. Ik gebruik naast een conditioner met het wassen ook nog een leave-in conditioner na het wassen. En dan het liefst die van Uniq One, met 10 ijzersterke eigenschappen. Inmiddels ben ik drie jaar verder en nog steeds fan. Één fles gaat 3 maanden mee en ik spray deze na het wassen op de punten. En die geur….die geur is verslavend lekker. Naast verzorgen zorgt het goedje ook voor sterke haren en volume. Houden we van!

  • Gebruik een serum of olie als dagelijkse finish.

Het klinkt gek om een olie te gebruiken in je haren, maar als je een olie of serum gebruikt speciaal voor je haar dan zal het bij goed gebruik absoluut niet vet worden. Ik ben zelf enorm fan van Biosilk of Moocccanoil. Een klein drupje tussen je handen wrijven en langs je haren strijken. Vermijd hierbij wel je haarwortels en hoofdhuid.

  • Toupeer slim.

Deed jij dat ook vroeger? Je haar touperen voor een cool volumineus effect? Wanneer je van beneden af naar boven toupeert voor volume, beschadig je je haarpunten sneller en wordt je haar dof. Mijn kapper leerde mij om bij de wortels te touperen. Zo krijg je nog meer volume en behoud je de glans en gezondheid van je haren.

  • Ga na of droogshampoo wel wat is voor jouw haar.

Elke dag je haar wassen is niet goed, want het droogt je haren uit. Ik was mijn haar om de dag en soms om de twee dagen. Overal zie je enthousiaste gebruikers van droogshampoos, maar ik bedank er liever voor. Droogshampoo droogt mijn haar ontzettend uit en maakt het vaak dof. En ik houd veel meer van een zacht en glanzend bosje. Veel liever spoel ik het, als het een beetje vet is of er zit veel stylingsproduct in, even uit met wat water.

  • Zorg goed voor de innerlijke mens.

En daar bedoel ik dus mee: eet gezond, drink gezond en slaap goed. Vette vis schijnt heel goed te zijn voor glanzende lokken (jeey sushi) en er zijn zelfs voedingssupplementen voor sterk haar.

Wat is jouw ultieme tip voor gezond en glanzend haar?

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (1)

Write a comment