Lifestyle

Gezonde tip. Heerlijke variant op kaas met minder zout en meer gezondere vetten: ‘Kaas van Kees’.

Soms kom je mensen tegen waarvan je weet dat het geen toeval kan zijn. Zo’n gevoel had ik toen ik op het All you need is Food – event iemand tegen kwam die direct mijn aandacht had: een enthousiaste man die vertelde over zijn variant op kaas. Niet zomaar iets, maar een zogenaamde kaas met een verhaal, een boodschap en een doel.

Dit artikel bevat producten welke ik heb gekregen van een bedrijf.

Kaas is heerlijk en veel mensen lusten er wel pap van. Oude kaas, kaas met heerlijke kruiden of juist zo jong mogelijk. Ik ben zelf een echte fan van kaas en ook Giorgio en Sarah zijn liefhebbers. Alleen eet ik er niet meer zoveel van als vroeger, omdat er relatief veel zout in zit en kaas kan zorgen voor een slecht cholesterol en gewichtstoename. Maar ik eet kaas het liefst in blokjes op de bank, door een salade of op mijn gebakken ei. Overigens vind ik tosti’s en kaas over mijn pasta ook onweerstaanbaar.

Kennismaken met Kees

Op het event sprak Gijs van Keesmakers mij aan. Hij stond voor zijn kraam met verschillende soorten varianten op kaas. ‘Hey leuk, nog meer kaas’ dacht ik nog. Maar er zat een verhaal achter. Wegens gezondheidsredenen is Keesmakers op het idee gekomen om een gezondere variant op kaas op de markt te brengen. Met minder zout en met gezondere vetten, waardoor het beter is voor je cholesterol en je algehele gezondheid. ‘En of we even wilden proeven’.  Minder zout en andere soorten vetten merk je vaak meteen, maar terwijl ik nieuwsgierig op verschillende blokjes kauwde kon ik de smaak nergens op betrappen. Dit smaakt naar gewone kaas, heerlijk!

De cijfers

Kees bevat 25% minder zout dan gewone kaas (dat is een kwart!) en ondanks het minderen van zout blijft het product net zo lang goed als traditionele 48+ kaas. Ook de volle smaak blijft behouden en je merkt absoluut niet dat er minder zout in zit. Dit vind ik trouwens heel bijzonder, want minder zout proef je vaak heel snel. Knap hoe ze toch een variant op kaas hebben kunnen maken met net zo veel smaak en minder zout.

Dan even over het cholesterol: Kees bevat 50% minder verzadigde vetten dan traditionele kaas. Ze hebben de melkvetten vervangen door plantaardige oliën die rijk zijn aan gezonde onverzadigde vetten. Dus zonder dat je het merkt draag je bij aan een gezondere cholesterolgehalte in je bloed, zonder dat je dit hoeft te laten staan. Ook dit proef je helemaal niet. Dit product is net zo lekker als de traditionele 48+ kaas. Vol van smaak, romig en de extra gerijpte Kees bevat net als traditionele kaas een heerlijke bite door de zoutkristallen.

Mocht je benieuwd zijn hoe Kees zijn variant op kaas maakt: hier vind je een korte uitleg.

Wat een uitkomst!

Ik ben blij en opgelucht, want ondanks mijn zoutbeperking kan ik gerust van deze variant op kaas snoepen. Nou is het natuurlijk niet zo dat ik elke dag een pond kaas weg kan kauwen, maar ik hoef mij toch minder schuldig te voelen als ik elke dag er wat van eet. Naast dat ik er zelf heel erg van geniet lijkt mij dit ook zeker een begin voor het gezonder maken van andere soorten kazen. En wat denk je van ziekenhuizen, waar veel mensen zoutbeperkt moeten eten en eigenlijk geen kaas meer mogen? Een uitkomst!

Mijn favoriet: De extra gerijpte kees en de kees met tuinkruiden. Heerlijk uit het vuistje of om er een lekkere smakelijke tosti van te maken. Ik heb Kees uitgebreid getest en ook de kees laten smelten: dit gaat op dezelfde manier als traditionele kaas en is dus ook erg geschikt om te verhitten. De overige smaken Kees zijn ‘gerijpt’ en ‘komijn’.

Kees is verkrijgbaar bij supermarkten als de Albert Heijn, de Jumbo en Hoogvliet.

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (1)

  • […] je dol bent op kaas maar toch moet letten op het zout, dan is Kaas van Kees bijvoorbeeld een aanrader. Online te koop en ook verkrijgbaar bij de betere kaaswinkels. Kaas van […]

    Beantwoorden

Write a comment