Lifestyle Random

Gezond en veilig aan de schoonmaak met Method.

Ik liep regelmatig de schappen van Method voorbij. Alleen de prijzen al… Goedkope schoonmaakmiddelen werken net zo goed, dacht ik. Tot ik een keer de allesreiniger in mijn karretje mikte. En een paar weken later de glasreiniger. En het afwasmiddel met een keukenreiniger. Ik geef toe, ik ben fan aan het worden. Ik leg je vandaag uit waarom.

Een stukje geschiedenis.

methodBron

In het jaar 2000 zetten twee jeugdvrienden de eerste stap richting een snelgroeiend bedrijf in Amerika. Zij vroegen zich af waarom schoonmaakproducten zo chemisch moeten zijn en waarom de verpakkingen niets uitstralen. Een jaar later ligt hun eerste schoonmaakspray in een klein kruidenierswinkeltje. Nog een jaar later, in 2002 vragen ze hulp van een ontwerper om de verpakkingen van hun producten te ontwerpen. Ze krijgen het voor elkaar en datzelfde jaar liggen hun schoonmaakmiddelen in de schappen van de Amerikaanse supermarkt. In 2008 start Method met het maken van flessen van 100% gerecycled plastic.Vier jaar later bundelen Method en Ecover de krachten en zo ontstaat het grootste bedrijf met millevriendelijke producten ter wereld. Vanaf 2014 is Method bij Albert Heijn te verkrijgen.

method1

Bron

Voor mij de voordelen op een rij:

 • Het is ecologisch en bevat geen chemische ingrediënten
 • Het maakt ontzettend goed schoon
 • Het is zuinig in gebruik
 • Ruikt heerlijk fris
 • Het nodigt uit om schoon te maken
 • Veilig met eten in de buurt
 • Biologisch afbreekbaar
 • Geen giftige dampen, kriebelhoest of prikogen
 • Veilig voor kinderen, volwassenen en huisdieren
 • Navulverpakkingen zijn verkrijgbaar

Nadelen:

 • Producten zijn vrij prijzig

Die voordelen zijn voor mij steeds belangrijker geworden. Ik bedacht mij een paar maanden terug dat het helemaal niet goed is om even snel je boterham te smeren op het aanrechtblad. Een uur eerder sprayde ik vrolijk een agressieve keukenreiniger over het blad om het weg te poetsen met een doekje. Of ik nam het blad van Sarah haar kinderstoel af met een reinigingsdoekje. Allemaal leuk en aardig (en schoon), maar veilig is het niet. De oppervlakten waar eventueel van gegeten wordt (hier eet een meisje ook van de vloer…en de salontafel…en de vensterbank) neem ik nu af met een reiniger van Method. Voor de keuken gebruik ik de keukenspray en voor de kleine afwasjes gaat er een scheutje afwasmiddel van Method in het water. Ik ben niet panisch voor E nummers, hulpstoffen of giftige stoffen, maar schoonmaken met veilige producten geven toch een goed en zeker gevoel.

IMG_9627

Ook voor onszelf is het fijn dat deze middelen geen giftige dampen geven of agressieve stoffen achterlaten. Ik sprayde vaak de badkamer in met (een niet nader te noemen merk) badkamerreiniger, maar moest dan al snel de badkamer uit omdat ik kriebelhoest kreeg van de dampen. Het idee dat schoonmaakmiddelen op je lieve longetjes slaan is niet tof.

Method heeft, net als bijvoorbeeld Anatomicals en Lush, de nodige dosis humor die men door laat schemeren op de flessen. Op de één of andere manier wordt het schoonmaken toch meer een feestje dan een verplichting.

IMG_9629

Benieuwd naar het ruime en vrolijke assortiment? Klik dan hier.

Ik ben heel benieuwd, heb jij wel eens een product van Method gebruikt? En wat vond jij ervan?

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (2)

Write a comment