fashion Lifestyle Random

Gewaagde kleuren en prints….ik wil durven opvallen!

Je kunt mij uittekenen in een spijkerbroek of een zwarte broek, met daarboven een shirtje, hempje of vest. Wanneer ik wilde dagen heb is mijn zwarte bovenkleding tijdelijk ingeruild voor grijs of wit. In het uiterste geval met een voorzichtig printje. Wat is dat toch? Durf ik niet op te vallen? Houd ik het liever bij veilig dan dat ik kekke kleurtjes en gedurfde prints aantrek?

*Dit artikel bevat items die ik mocht uitzoeken bij een webshop.

Geel staat mij niet, de rest van alle kleuren gelukkig wel. Maar toch trek ik standaart zwart, wit en grijs uit de kledingrekken. Ik vind het namelijk geen fijn idee dat alle aandacht naar mijn lijf wordt getrokken. Ondanks dat ik content ben met mijn sterke en onverwoestbare lichaam voelt het toch vrij ongemakkelijk.

Zwart is veilig en kleed zogenaamd af, al gaat dat ook niet altijd op. Maar zwart maakt mij ook bleekjes en doet verder weinig met mijn gezicht. Tijd om er verandering in te brengen. Want wat je aantrekt heeft ook weer invloed op hoe je je voelt, toch? When life give you lemons…dan trekken we lemons aan!
Ik koos dit keer daarom voor printjes en kleuren. Ja, alsnog een printje met zwart-wit maar al zoveel opvallender dan wat ik gewend ben. Oh en mocht je denken ‘wat kijkt ze moeilijk’….deze fotosessie werd gemaakt met 36 graden. Vandaar 😉

Ja….er zit toch iets van geel in mijn kleding! Helemaal geel staat mij dus niet, maar deze lemons kan ik wel hebben. Het jasje dat ik erbij draag zocht ik trouwens ook uit. Voor nu te warm, maar straks met de herfst een ideaal kledingstuk die je snel aan- en uit kunt trekken.

De jeans die ik draag is ook een fijne. Ik heb enorm veel broeken, maar toch koos ik voor nog een jeans. Waarom? Omdat deze van Jacqueline de Yong een perfecte lengtemaat heeft: namelijk 30. Ideaal voor kleine vrouwen zoals ik!
Geen gedoe met omslaan van pijpen of inkorten. En de vorm is ook perfect: mijn heupen en billen passen er in en mijn slanke benen verzuipen niet in de broek.

De kleur en wassing is ook perfect en geschikt voor alle seizoenen. Nu met de zomer draag ik er leuke slippers onder, in de winter mooie hakken.

Het staat toch een stukje frisser en vrolijker, om eens wat meer kleur en printjes te hebben liggen in mijn kast. Het shirtje met zwart-witte vlekken koos ik ook in het roestbruin

En details, daar houd ik van. Deze shirtjes hebben touwtjes aan de voorkant die je kunt knopen. Liefde voor details!

Mocht ik weer terugverlangen naar het veilige zwart en grijs, dan is er gelukkig genoeg keuze als het gaat om originele kleding. Ik ben naast ‘eeuwig zwart’ ook een streepjesmens. De collectie van 10 days sluit daar bijvoorbeeld mooi bij aan.

Ik ben heel benieuwd of jij ook een ‘veilige’ kleur hebt als het gaat om kleding. Zo ja, shop je dan soms ook bewust kleding buiten je comfortzone?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (6)

 • Ik houd zelf erg van donkerblauw en streepjes/stipjes. En zou nooit zelf voor geel kiezen om eerlijk te zijn, ik weet niet.. het doet niet zoveel ofzo 😛 Ik denk dat jou blauw ook heel mooi staat, want zwart bij een lichte huid is best een groot contrast hoor 😉

  Beantwoorden
  • Klopt, zwart maakt mij zo bleek! Blauw staat inderdaad ook mooi en probeer ik ook af en toe te dragen!

   Beantwoorden
 • Ik hou juist ontzettend van felle kleurtjes en printjes! Zou ook niet weten waarom geel je niet zou staan, want dit staat je gewoon hartstikke leuk.
  Maar ik ben dan weer niet zo van de witte kleding of spijkerbroeken. Vooral in wit voel ik me heel ongemakkelijk (tenzij er een leuke print op zit).

  Beantwoorden
  • Dank je wel! Zo zie je maar, waar je je fijn in voelt verschilt ook per persoon

   Beantwoorden
 • Ik vind je de bonte kleuren heel erg leuk staan Geertje, ze fleuren je helemaal op. Ook ik heb heel , heel erg lang alleen jeans en zwart gedragen. Gewoon omdat ik het mooi vond en nog steeds vindt. Toen gooide een allergie roet in mijn kleding. Ik werd opeens allergisch tegen de kleur zwart. Er schijnt een bepaalde stof in te zitten die allergieën kan veroorzaken. Ik moest dus op zoek naar andere kleuren.
  En dat is gelukt, het liefst draag ik nu bonte broeken en nude,bruin en groen tinten.

  Beantwoorden
  • Hey dank je wel! Ik wist niet dat je er een allergie voor kon ontwikkelen? Nou, elk nadeel heeft zijn voordeel!

   Beantwoorden

Write a comment