koken Lifestyle Random

Young living oils. Geurende oliën om mee te koken en op te eten.

Laatst konden jullie al lezen over mijn eerste ervaring met de oliën van Young Living oils. Deze geurende oliën helpen mij in het ontspannen, focussen, behalen van doelen en om lekkerder in mijn vel te zitten. Van Sabrina kreeg ik ook vijf oliën om heerlijk mee te koken en te bakken. Juist…pure etherische oliën om op te eten!

Dit artikel betreft een samenwerking met een bedrijf

Ik mocht van Sabrina met een vijftal oliën aan de slag in de keuken. Dit zijn pure etherische oliën die naast een lekkere smaak ook goede eigenschappen hebben. Zo zijn ze goed voor het ademhalingsstelsel, werken ze stress verlagend en dragen ze bij aan een goede weerstand. Ik stel ze één voor één aan jullie voor!

Lemon

Een favoriet van mij is de lemon. Het is een perfecte olie om in zowel hartige als zoetige gerechten te gebruiken. Denk aan taarten en cakes, maar ook bij het maken van een heerlijke kip of vis. Je gebruikt de olie in plaats van citroensap of de rasp van een citroenschil. Naast het gebruik in gerechten kun je de olie ook mengen met water voor een heerlijk verfrissend drankje. En komende zomer zal hij ook gebruikt gaan worden om waterijsjes mee te maken of een heerlijke verfrissende limonade met vers fruit.Deze olie heeft ook nog eens goede eigenschappen. Zo verzacht het de keel en helpt het kriebelhoest te verminderen. Ook heeft het een kalmerend effect op de stembanden.

Ik maakte pas geleden mijn gezonde kokosmakronen en deed een paar druppels Lemon olie in het beslag. Niet teveel, maar genoeg voor een subtiele smaak aan de kokosmakronen. Het smaakte heerlijk en de subtiele smaak van citroen gaf net dat beetje extra aan de kokosmakronen. Daar was Sarah het overigens mee eens!

Even proeven….

Dit smaakt naar meer….

Ja heerlijk! Mag ik er nog één?

Orange

Sinaasappel is een heerlijke toegankelijke smaak voor zowel hartig als zoet. Ik heb de druppels opgelost in wat water voor een heerlijke twist van mijn saaie water en ik heb de druppels gebruikt tijdens het braden van kip. Kip en sinaasappel gaat heel goed samen en je hebt maar heel weinig nodig om een goede smaak te krijgen. Ook doe ik af en toe wat druppels door de kwark zodat ook mijn saaie kwark wat opgeleukt wordt.

Ook de Orange heeft goede eigenschappen: het ondersteunt het ademhalingsstelsel en draagt bij aan een goede weerstand. Kan geen kwaad hier in het huis waar altijd wel iemand aan het snotteren is!

Tangerine

En dan Tangerine, oftewel mandarijn! Dit is tevens één van de zoetste oliën en is erg veelzijdig in gebruik. Je kunt het toevoegen aan taarten of koekjes, maar ook in sauzen, salades en in yoghurt geeft het een heerlijke smaak. Deze olie is werkzaam tegen stress en helpt het lichaam te beschermen tegen vrije radicalen.

Thyme

Naast de Lemon is de Thyme (Tijm) echt mijn favoriete olie. Ik gebruik hem vrijwel altijd in de (pasta)sauzen in plaats van gedroogde tijm. Maar ook bij gevogelte is de olie van tijm heerlijk en je kunt er prima groenten mee marineren. Heel veelzijdig dus! De thyme zorgt ook voor een ondersteuning van het ademhalingsstelsel en draagt bij aan de vernietiging van micro-organismen.

Peppermint

Een geur waar ik altijd een boost van krijg met energie: pepermunt! Heerlijk als je verkouden bent, een ‘inkak’ momentje hebt of een opgeblazen/vol gevoel hebt. Het koken ermee vond ik lastig, maar ik heb de peppermint wel gebruikt om mijn water een smaakje te geven. Lekker fris! Ik vind zelf After Eight heerlijk en wil ook wat gaan doen met de combinatie peppermint en chocolade. Wordt zeker weten vervolgd!

Ze hebben werkelijk zo ontzettend veel verschillende ‘smaken’ oliën naast deze vijf toppers. Denk aan dille, kaneel, grapefruit en gember. Maar nog veel meer! Mocht je het leuk vinden en je bent nieuwsgierig geworden, neem dan even hier een kijkje. Daar staan ze allemaal!

Wist jij van het bestaan af van deze oliën voor in de keuken? En lijkt het je lekker en fijn in gebruik?

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (2)

  • Leuke blog, maar waarom gebruik je de olie ipv bijvoorbeeld citroensap?

    Beantwoorden
    • Goede vraag! De olie is meer geconcentreerd dan citroensap. Bij bijvoorbeeld taarten heb je in verhouding meer citroensap nodig voor dezelfde smaak en daardoor kam het geheel te nat worden. De druppels zijn heel erg geconcentreerd en je hebt er maar weinig van nodig. Ook zitten alle antioxidanten nog in de olie. In citroensap niet meer.

      Beantwoorden

Write a comment