Looking good...

Getest: nieuwe Essence en John Frieda producten.

Schreef ik afgelopen maandag nog dat ik geen beautyblogger zal worden, plaats ik nu een artikel over mijn nieuwste aankopen op het gebied van uiterlijke verzorging. Af en toe vind ik het leuk om hier aandacht aan te besteden, want het maakt mij zeker gelukkig. Kijk mee naar wat ik kocht en of het aanraders zijn of niet!

Happy girls are pretty Essence Eyeshadow palette.

IMG_0237

Essence heeft onlangs een nieuwe lijn uitgebracht, namelijk ‘Happy girls are pretty’. Ik nam onder andere dit palette mee in de kleur 02 happiness is…following your heart. Ik zou hem bijna vanwege de naam meenemen, maar vooral de kleuren spraken mij aan. Er was nog een variant met lichtere kleuren die ik niet zo mooi vond, vooral niet met de herfst voor de deur.

IMG_0238

De 5 kleuren vind ik perfect voor de komende maanden en hebben stuk voor stuk een luxe uitstraling door de versiering in de cubes. Het doosje oogt chique en er zit een bijgevoegde applicator in. Ik ben nooit zo dol op deze applicators en werk liever met een goede kwast. Het product zelf is van zachte textuur maar kruimelt niet tijdens het opbrengen. Het zou longlasting zijn, maar een oogschaduwbasis kan ik wel aanraden, om zo je look de hele dag goed te houden.

De lichtste kleur is de enige kleur zonder shimmers. Zoals je op mijn hand kunt zien lijken de eerste twee kleuren erg op elkaar. De 2 kleuren van rechts zijn het beste gepigmenteerd en spreken mij erg aan. Je zou de lichtste kleuren prima kunnen gebruiken als highlighter bij je oog.

IMG_0242

Mooi, maar niet heel erg bijzonder. Ik had van de lichtere kleuren meer pigment verwacht en dat vind ik jammer.

Happy girls are pretty Essence Contouring set.

De contouringset van Essence zag ik al eens voorbij komen. Ik was bang dat de donkere kleur te donker voor mij zou zijn, maar dat viel reuze mee. Ook was ik benieuwd naar het effect van de highlighter.

IMG_0244

Ik kan er niet tegen: mensen die met hun vingers in de winkel aan een product hebben gezeten. Ik haat plakkers, maar van mij mogen ze dit soort producten dicht tapen. Anyway, je ziet goed dat de highlighter een klein glansje heeft.

IMG_0246

Echter, op mijn hand lijkt het mat met enkele shimmers. Ik ben benieuwd hoe het zal staat op mijn gezicht.

IMG_0249

Heel subtiel heb ik wat geshaped bij mijn wangen, je ziet het wel maar het valt niet heel erg op. Ik hou er ook niet van als het teveel opvalt. Het resultaat is mooi, ook bij een lichte huid! Boven mijn jukbeen heb ik de highlighter aangebracht, die je een klein beetje ziet zitten. Hij is mooi, maar niet mijn favoriet. Eigenlijk prima voor een doordeweekse, onopvallende dag.

Shampoo en conditioner John Frieda, Forever smooth.

Ik had een nieuwe shampoo en conditioner nodig. Bij het Kruidvat let ik dan vaak op aanbiedingen van wat duurdere producten, zodat ik ze kan testen voor een niet al te hoge prijs. John Frieda was in de aanbieding met 50% korting en ik nam ze mee. Een heerlijke shampoo en conditioner dat glad, pluisvrij haar beloofd. Dat wil ik zien! Het is de ‘Forever smooth’ lijn met frizz immunity complex. Werkt zowel van binnen als van buiten, aldus de beste man.

IMG_0258

IMG_0261

De shampoo. Wat kan ik erover zeggen? Fijne en luxe verpakking, heerlijke zoete geur en schuimt fijn. Mijn haar voelde na de shampoo en conditioner zacht en glad aan. Maar eigenlijk iets te glad, want mijn haar werd er best slap van. Ook zou het tegen statisch haar werken, maar mijn haar blijft net zo statisch. Is dit meer bedoeld voor dikker, krullend en pluizend haar? Zo ja, dan heb ik misschien een inschattingsfoutje gemaakt…

IMG_0268

De conditioner ruikt ook heerlijk en is lekker dik en verzorgend. Ik breng hem aan op de onderste helft van mijn haar.

IMG_0259

IMG_0264

Nog een puntje wat betreft de verpakking: foto’s maken is door de glanzende verpakking bijna niet te doen. Maar ook lees ik graag de verpakkingen tijdens het douchen en ook dat is bijna onmogelijk. Het licht weerkaatst zo enorm dat lezen bijna onmogelijk is. Was het mijn haar maar dat zo oogverblindend glanst!

Conclusie: fijne shampoo en conditioner, doet zeker meteen wat hij belooft te doen. Alleen voor mijn fijne, dunne haar is dit to much. Mijn haar wordt er slapper door, maar voelt wel lekker zacht en verzorgend aan. Dus mocht je echt dik pluizend haar hebben of krullen, dan is dit denk ik zeker een heel fijn product. Verwacht trouwens niet dat je haar minder statisch wordt.

Ken jij één van deze producten? En wat vind je er van?

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

 

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (1)

  • Leuke blogpost! Ik heb afgelopen week ook het oogschaduw palletje aangeschaft van Essence! Ik ben er erg blij mee! 😀

    Beantwoorden

Write a comment