Broccoli en kaas is een geweldige combinatie en daar heeft Maggi slim op ingespeeld met een mix voor een dagschotel met broccoli en kaas, gecombineerd met gehakt. Maar wanneer je naar de lijst met ingrediënten kijkt koop je voornamelijk aardappelzetmeel, bloem en zout. En een paar kunstmatige aroma’s. Dat kan beter!
Wat heb je nodig voor vier personen?
- 400 gram broccoli (in kleine roosjes)
- 350 gram rundergehakt
- 2 tomaten, in blokjes gesneden
- 250 ml kookroom (light)
- 150 gram geraspte kaas
- 1 theelepel nootmuskaat
- 1 eetlepel peterselie
- 2 theelepels kurkuma
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 1 ui, gesnipperd
- Peper, zout
- Boter of olie
Wat moet je doen?
Kook de roosjes broccoli beetgaar in ongeveer 5 minuten.
Verhit boter of olie in een pan en fruit de knoflook en de ui aan. Bak vervolgens het gehakt rul.
Voeg de kurkuma, peterselie en nootmuskaat toe. Breng het gehakt verder op smaak met peper en zout.
Giet de kookroom erbij en verwarm het geheel. Wanneer de kookroom begint te pruttelen voeg je voorzichtig de kaas toe. Roer goed door tot de kaas gesmolten is en er een kaassaus is ontstaan. Voeg als laatste de broccoliroosjes en tomatenblokjes toe. Verhit kort en serveer. Wij aten de schotel met rijst, maar met aardappelen of pasta kan ook heel goed! Eet smakelijk!
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?
Bekijk ook de 74 voorgaande (Wereld)gerechten zonder pakje of zakje! Je vindt ze via door hier te klikken.
#8 Argentijnse Beef Chimichurri
#28 Italiaanse lasagnette Napoletana
#30 Gehaktballetjes alla Pizzaiola (Bertolli)
#31 Kipfilet Romana (Bertolli)
#34 Romige tagliatelle met brocolli en kip
#36 Chicken Tonight pikante tomaat-room
#37 Sajoer boontjes van Conimex
#39 Runderreepjes Borgo (Bertolli)
#43 Kipfilet Toscana (Bertolli)
#45 Roerbaknoedels ketjap-knoflook (Maggi)
#46Dagschotel sperziebonen satésaus met gehakt (Maggi)
#47 Hollands pannetje champignonsaus met prei en kip (Maggi)
#48 Ovenschotel bloemkool-room met gehakt (Maggi)
#53 Roerbakpasta Carbonara (maggi)
#54 Aardappel Anders knoflook-tuinkruiden
#55 Honing sesam noedels (Knorr)
#56 Ovenschotel prei-kerrie met gehakt (Maggi)
#57 Wraps met een twist Tandoori (Maggi)
#60 Macaroni ovenschotel met kip, mozzarella en tomaat (Honig)
#61 Hollandse gehaktschotel (Knorr)
#62 Oosterse wraps met zoete chili dip (Honig)
#63 Hollands pannetje sperziebonen jachtsaus (Maggi)
#64 Rode sausje voor bij de Mexicaanse taco’s
#65 Kipfilet al Forno piccante (Bertolli)
#66 Kipfilet mals en kruidig knoflook-fijne kruiden (Maggi)
#67 Ovenschotel witlof crèmesaus met gehakt (Maggi)
#68 Mexicaanse dubbeldekkers en taco’s (Honig)
#69 Kerrieroomsaus voor groenten (Knorr)
#70 Aardappelvariatie pannenkoekjes (Maggi)
Comments (4)
Geweldig! Dankjewel, deze gisteren geprobeerd en hij smaakte heel goed. Komt heel dichtbij het pakje ook!
Nu staat de overpasta met prei en zalm in de oven, ben benieuwd!
Oh wat leuk! Dank je wel!
ik vond hem een beetje flauw. heb je nog tips?
Hi! Misschien is het wat wennen omdat wij bijna zoutloos eten. Je zou wat meer zout of chilipeper toe kunnen voegen om hem wat minder flauw te maken. Maar het klopt dat dit recept wat flauwer is dan het pakje van Maggi. Daar zit tenslotte een enorme berg zout in.