recept Vegetarisch Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #212. Komkommerspread (Heinz)

Uiteraard kan de variant met komkommer niet ontbreken nadat ik een recept plaatste voor de naturel sandwichspread. Ook deze komkommerspread maak je heel makkelijk zelf en kun je een paar dagen bewaren in de koelkast. 

Wat heb je nodig voor 300 gram?

 • 4 eetlepels Griekse yoghurt
 • 1 eetlepel mosterd
 • 2 eetlepels mayonaise (ik gebruikte de halfvolle yoghurtmayonaise)
 • 1 eetlepel azijn
 • 1 theelepel honing
 • 3/4 komkommer, gewassen
 • Een halve ui, fijngesneden
 • 2 eetlepels augurk, in blokjes gesneden
 • Peper en zout

Wat ga je doen?

Meng de Griekse yoghurt met de mosterd, mayonaise en azijn. Roer er een theelepel honing door en de augurk en fijngesneden ui. Maal peper en zout naar smaak.

Rasp de komkommer met schil en laat dit goed uitlekken. Dep nog een keer droog met een keukenpapiertje en voeg de komkommer ook toe. Roer goed door en eet smakelijk!

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al meer dan 210 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (3)

 • Ga je de andere dan ook nog maken?? Die zijn ook meer dan welkom hoor! hihi..:-P

  Beantwoorden
 • Net gemaakt, erg lekker! Ik had alleen wat mildere mosterd moeten gebruiken.

  Beantwoorden
 • Hij is heerlijk maar een beetje nattig. Ik haal de volgende keer het zachte gedeelte uit de komkommer.

  Beantwoorden

Write a comment