We duiken voor dit recept weer even het vriesvak in. Want ‘pakjes en zakjes’ vind je niet alleen in poedervorm, maar ook in de diepvries. Zo heeft Iglo een kant en klare maaltijd onder de noemer ‘Roerbaksensatie’. Even opwarmen in de magnetron en klaar is je eten. Maar helaas zit ook hier veel onnodig zout in, smaakmakers en suiker. En in die negen minuten dat je het gerecht in de magteron had opgewarmd, maak je nu een heerlijk vers pasta gerecht!
Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 400 gram kipfilet, in blokjes
- 200 gram verse spinazie
- 150 gram kruidenkaas (indien zoutarm: zuivelspread)
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 300 gram penne pasta
- 1 prei, in ringetjes
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel rozemarijn
- 1 theelepel nootmuskaat
- Peper, zout
- Optioneel: 100 gram uitgebakken gerookt spek
- Boter of olie
Wat ga je doen?
Kook de penne pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit boter of olie in een hapjespan en fruit de knoflook. Voeg de blokjes kipfilet toe en bak rondom bruin.
Voeg de prei en de spinazie toe en roerbak kort mee. Verdeel vervolgens de kruiden over de kip en de groenten.
Lepel de kruidenkaas erbij (of de zuivelspread) en verhit het geheel nog even.
Meng de penne pasta met de roomsaus en serveer direct. Optioneel kun je er uitgebakken spekjes doorheen doen. Eet smakelijk!
Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al 160 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?
Comments (2)
Zojuist gemaakt, héérlijk!!
Nog wel champignons en wat knoflook toegevoegd en volkoren pasta gebruikt.
Ga het zeker vaker maken :0)
Kortgeleden jouw recepten gevonden. Ik heb er al verschillende gemaakt. Deze was ook weer super lekker.