recept

Gerechten zonder pakjes en zakjes #239. Gehaktballetjes alla pizzaiola (Knorr)

Knorr liet zich inspireren door de specialiteiten van echte Italiaanse trattoria’s. En maakte een maaltijdpakket voor gehaktballetjes alla pizzaiola. Met een hoop suiker en zout, een te verwaarlozen percentage kruiden en balsamico-azijnpoeder (blijkbaar bestaat het). In ieder geval: het idee is leuk en lekker, maar zelf maken met wat kruiden is nog veel lekkerder. En gezonder, uiteraard.

Wat heb je nodig voor 3-4 personen?

  • 300 gram schelpjespasta
  • 400 gram gehakt
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 courgette, in blokjes
  • 3 tomaten, in stukjes
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 500 gram gezeefde tomaten
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • 2 theelepels gerookt paprikapoeder
  • 2 theelepels uienpoeder
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 2 theelepels oregano
  • 1 theelepel koriander
  • 2 theelepels tijm
  • 1 theelepel rozemarijn
  • Peper en zout
  • Boter of olie

Wat ga je doen?

Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Meng het gehakt met de paneermeel, 1 theelepel uienpoeder, 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel oregano, koriander, rozemarijn, 1 theelepel knoflookpoeder, peper en zout. Draai er balletjes van.

Verhit boter of olie in een hapjespan, fruit de knoflook aan en bak de gehaktballetjes rondom bruin. Voeg de courgette, paprika en tomaten toe en bak mee. Kruid het mengsel met de tijm, 1 theelepel oregano, 1 theelepel knoflookpoeder, 1 theelepel paprikapoeder en 1 theelepel uienpoeder. Giet de gezeefde tomaten erbij, gevolgd door de sojasaus en de rode wijnazijn. Laat het geheel 10 minuten pruttelen op laag vuur.

Serveer de gehaktballetjes alla pizzaiola met de pasta en een frisse salade. Eet smakelijk!

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al bijna 240 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 39 jaar, levensgenieter, mama en chronisch ziek. Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (1)

  • Zojuist dit recept geprobeerd! Erg lekker gekruid, alleen laat ik de volgende keer de stappen vanaf het toevoegen van de gezeefde tomaten weg, en de sojasaus en rode wijnazijn. Tot die stappen vond ik het erg geslaagd en precies zoals ‘het pakje’ ruiken, daarna vonden we het veel te veel tomatensaus. Misschien een klein scheutje, maar zeker geen 500 gram voor ons 😉 Ik ga het zeker wel nog eens proberen!

    Beantwoorden

Write a comment