Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #98. Foo yong hai (Conimex)

Zo ontzettend leuk al die verzoekjes die ik dagelijks krijg. Er staan nog heel wat op het lijstje om te maken en keer op keer ben ik verbaast dat er nóg meer pakjes en zakjes zijn. Vandaag is de Foo yong hai aan de beurt, waar Conimex een pakje voor heeft. Maar met dit recept is het net zo makkelijk en veel lekkerder. Binnen no time staat deze zoete saus met verse knapperige groenten en omelet op tafel!

Wat heb je nodig voor 3-4 personen?

  • 250 gram hamblokjes
  • 1 prei, in ringetjes
  • 100 gram taugé
  • 100 gram champignons, in plakjes
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 4 eieren, losgeklopt
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • Sap van een klein blikje ananas
  • Halve theelepel gemalen komijn
  • Halve theelepel gemberpoeder
  • Halve theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel 5 spices poeder
  • Halve theelepel koriander
  • 1 theelepel kurkuma
  • 2 eetlepels sojasaus
  • Peper, zout
  • Boter of olie

Wat moet je doen?

Verhit boter of olie in een hapjespan en fruit de knoflook aan. Voeg nu de paprika, champignons, prei en taugé toe en roerbak kort. Voeg de tomatenpuree toe en bak een paar minuten mee. Schep vervolgens de hamblokjes er doorheen. Kruid het geheel met de komijn, gemberpoeder, cayennepeper, 5 spices poeder, koriander en kurkuma. Maak het af met peper en zout naar smaak.

Verhit wat boter of olie in een koekenpan en bak een omelet van de 4 losgeklopte eieren.

Voeg het sap van de ananas toe aan de groenten evenals de sojasaus. Laat het geheel even pruttelen en snijd de omelet in reepjes. Serveer de Foo yong hai met de omeletreepjes.

Wij aten de Foo yong hai met rijst, maar je kunt er ook prima een omelet mee vullen. Laat in dat geval de omelet heel. Eet smakelijk!

Benieuwd naar alle voorgaande recepten zonder pakjes en zakjes? Je vindt ze allemaal hier.

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (2)

  • Foo yung hai is op Indische wijze de groente in t ei meegebakken En bij de chinees doen ze t op dezelfde manier. Dit is toch iets anders ? Groenten met een omelet erbij? Of ben ik nou gek ?

    Beantwoorden
    • Dat zou heel goed kunnen! Alleen maak ik de recepten na zoals Honig, Knorr, Maggi en conimex het aangeven. Dit is dus niet de Foo Yong Hai zoals het ‘hoort’ maar zoals veel mensen hem maken met een pakje (maar ik maak de variant dan gezonder)

      Beantwoorden

Write a comment