Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #97. Tagliatelle roomsaus (Honig)

Nog een paar recepten zonder pakjes en zakjes en we zitten op de 100! Wie had ooit gedacht dat er zoveel pakjes, zakjes en maaltijdpakketten te koop waren. Nummer 97 is een heerlijk makkelijk recept om de Tagliatelle roomsaus van Honig te maken, zonder gebruik van het pakje. Heerlijk romige saus met onder andere ham, champignons en spinazie.

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 350 gram tagliatelle
  • 250 ml kookroom
  • 50 ml melk
  • 100 gram champignons
  • 100 gram verse spinazie
  • 200 gram hamblokjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 flinke eetlepel bloem
  • 1 theelepel uipoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel basilicum
  • 2 theelepels oregano
  • 1 theelepel majoraan
  • Halve theelepel koriander
  • Halve theelepel rozemarijn
  • Peper, zout
  • Boter of olie

 

Wat moet je doen?

Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de champignons in plakjes en snijd de knoflook fijn.

Verhit boter of olie in een hapjespan en fruit de knoflook. Voeg de champignons en de hamblokjes toe en bak kort mee. Voeg nu alle kruiden toe en bewaar 1 theelepel oregano voor in de roomsaus. Als laatste bak je de spinazie even kort mee (let op: de spinazie slinkt heel erg).

Verhit in een pannetje twee eetlepels boter of olie en voeg de bloem toe. Bak de roux een minuut en voeg nu al roerend de melk toe, gevolgd door de kookroom. Verhit en laat even pruttelen en indikken. Wanneer de saus dik is geworden voeg je nog wat peper toe en een theelepel oregano. Voeg de saus toe aan het mengsel met de hamblokjes, spinazie en champignons. Serveer met de tagliatelle. Eet smakelijk!

Benieuwd naar alle voorgaande recepten zonder pakjes en zakjes? Je vindt ze allemaal hier.

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (12)

  • Dat ziet er goed uit! En makkelijk (zelfs voor mij) om te maken.

    Beantwoorden
  • Dank je wel, hier was ik al lang naar op zoek!

    Beantwoorden
  • Dat ziet er goed uit

    Beantwoorden
  • Oh deze saus zo lekker zonder pakje! Ik heb hem net gemaakt met asperges en broccoli voor een recept dat ik gevonden had incl. pakje saus. Basis +kruiden zoals je recept aangehouden en hij is zo ontzettend lekker geworden! Dankjewel voor het goede recept!

    Beantwoorden
    • Hey wat goed dank je wel!

      Beantwoorden
    • Deze gemaakt echter zonder de ham blokjes maar met zalm (variatie), overheerlijk, en dat zonder pakjes ( nou je de romm dan nog wel😜).
      In een woord: TOP

      Beantwoorden
  • Vraagje, ik maak ,sorry😕, dit altijd met een zakje en doe ipv melk er water bij. Zou ik dat hier ook kunnen doen? Alvast bedankt!

    Beantwoorden
    • Hmm nee dit gaat niet goed denk ik. Het zakje bevat roompoeder en dat wordt met water inderdaad een soort room. Maar als je het zelf maakt heb je wel iets van melk/room nodig, anders krijg je geen roomsaus. Succes!

      Beantwoorden
  • Wanneer de saus te dik is voeg peper en oregano toe. Dit maakt bij mij de saus niet dunner.
    Groetjes, ria

    Beantwoorden
  • Gekookt met wat ik in huis had. Tagliatelle werd fijne moe. Dus een iets andere saus , zonder champignons met extra hamblokjes. Slagroom ipv kookroom , extra 2 gesnipperde uitjes, zakje diepvriesspinazie, beetje citroenper, ras el hanout. Strooikaas en geraspte kaas erdoorheen. We hebben gesmuld, dank je wel

    Beantwoorden
  • Gisteren deze gemaakt, wel veel meer champignons en spinazie gebruikt, iets meer saus gemaakt maar het was erg lekker (zelfs mijn man die niet van roomsaus houdt vond het lekker)

    Beantwoorden
  • Super lekker!! Enkel melk gebruikt, met extra meel. Perfecte roomsaus!
    Kruiden ga ik de volgende keer verdubbelen, de smaak mag iets steviger zijn.
    Broccoli ipv spinazie en biologische spekjes ipv ham.
    Ga nu ook je andere recepten uitproberen! Dank!

    Ps de geur was exact dezelfde als die van Honig!!

    Beantwoorden

Write a comment