Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #96. Makkelijke en snelle mosterdsaus.

Eerder kwam de kaassaus al voorbij, evenals de groentensaus en kerriesaus. Maar wat ook een veel gegeten saus is, is de mosterdsaus. Lekker bij een stukje vis of kip! Deze mosterdsaus maak je in een handomdraai en lekker dat hij is…

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 2 eetlepels boter
  • 1 eetlepel bloem
  • 2 eetlepels mosterd naar keuze
  • 150 ml (halfvolle)melk
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 2 theelepels bieslook
  • Peper en zout

 

Wat moet je doen?

Verwarm in een pannetje de boter met de bloem en verwarm de roux al roerend een minuut. Voeg de melk toe en blijf roeren tot er een sausje ontstaat. Is de saus te dik? Voeg dan nog wat melk toe. Wanneer de gewenste dikte is bereikt, voeg dan de mosterd, uienpoeder, bieslook, peper en zout toe. Roer goed door en verwarm het geheel een minuut. Serveer direct.

Benieuwd naar alle voorgaande recepten zonder pakjes en zakjes? Bekijk hier de receptenindex!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment