Eerder kwam de kaassaus al voorbij, evenals de groentensaus en kerriesaus. Maar wat ook een veel gegeten saus is, is de mosterdsaus. Lekker bij een stukje vis of kip! Deze mosterdsaus maak je in een handomdraai en lekker dat hij is…
Wat heb je nodig voor 2 personen?
- 2 eetlepels boter
- 1 eetlepel bloem
- 2 eetlepels mosterd naar keuze
- 150 ml (halfvolle)melk
- 1 theelepel uienpoeder
- 2 theelepels bieslook
- Peper en zout
Wat moet je doen?
Verwarm in een pannetje de boter met de bloem en verwarm de roux al roerend een minuut. Voeg de melk toe en blijf roeren tot er een sausje ontstaat. Is de saus te dik? Voeg dan nog wat melk toe. Wanneer de gewenste dikte is bereikt, voeg dan de mosterd, uienpoeder, bieslook, peper en zout toe. Roer goed door en verwarm het geheel een minuut. Serveer direct.
Benieuwd naar alle voorgaande recepten zonder pakjes en zakjes? Bekijk hier de receptenindex!
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?