Julia Challenge Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #93. Gehaktkruiden voor het lekkerste balletje.

Ik denk dat iedereen ooit weleens een zakje gehaktkruiden heeft gebruikt om gehaktballen een lekkere smaak te geven. Verstegen heeft er bijvoorbeeld één met een mild zoete smaak van paprika en ui. Wat bijzonder is, want wanneer je naar de ingrediënten kijkt zie je geen spoortje paprika. Wel meer dan 10% zout….Dat kan beter en net zo makkelijk!

Wat heb je nodig voor een voorraad kruidenmix?

(Voor 500 gram gehakt gebruik je 1 eetlepel van deze kruidenmix)

 • 1 theelepel zout
 • 2 theelepels peper
 • 1 theelepel gemberpoeder
 • 1 theelepel majoraan
 • Halve theelepel foelie
 • 2 theelepels nootmuskaat
 • 2 theelepels paprikapoeder
 • 2 theelepels uienpoeder
 • 1 theelepel koriander
 • 1 theelepel cayennepeper

 

Wat moet je doen?

Meng alle kruiden door elkaar en gebruik 1 eetlepel per 500 gram gehakt. Indien je een zoutarm dieet volgt kun je het zout eenvoudig weglaten. Ik gebruik naast deze kruiden vaak ook paneermeel en een eitje om de ballen stevig te krijgen.

De kruiden kun je een paar weken bewaren in een droog en schoon afgesloten potje.

Hoe kruid jij altijd je gehaktballen?

Benieuwd naar alle voorgaande recepten zonder pakjes en zakjes? Zie hier de receptenindex.

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (5)

 • Wij zaten vorige week ook vol verbazing te kijken hoeveel zout er in de gehakt- en kipkruiden zat! Dus hier ben ik erg blij mee en ga ik zeker proberen.
  We gebruiken ook veel kipkruiden hier. Had je die ook al bedacht om zelf te maken? Wij zouden daar ook nieuwschierig naar zijn.

  Beantwoorden
  • Top ik heb hem opgeschreven dank je wel!

   Beantwoorden
   • Gebruik je afgestreken thee lepels?
    En ik heb sinds kort website ontdekt,echt super👍

    Beantwoorden
    • Dank je wel! Ja, afgestreken kleine theelepels. Maar een beetje meer of minder maakt meestal niet zoveel uit. Veel kookplezier!

     Beantwoorden
 • We eten nu een paar weken deze gehaktkruiden en ze zijn erg lekker. Ik had nog foelie staan, één keer aangeschaft voor een recept maar daarna niet meer gebruikt, deze heb ik gemalen. Maar als dat op is, vervang ik dat door nootmuskaat. Foelie is het schilletje van de nootmuskaatbol, dus dat zal vast wel kunnen. Het zoveelste geweldige recept van je, Geertje, ik ben zo blij met jou! 💕

  Beantwoorden

Write a comment