Julia Challenge Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #92. Lasagne Tradizionale (Bertolli)

Er staan op de blog al twee heerlijke recepten van Lasagne, maar deze mag zeker niet ontbreken. De variant van Bertolli heeft een kruidige tomatensaus met een laag romige bechamelsaus. Wat een top combinatie!

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 10 lasagnebladen (voor 2 lagen)
  • 500 gram (runder)gehakt
  • 800 gram gezeefde tomaten
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 1 eetlepel gedroogde basilicum
  • 1 theelepel rozemarijn
  • 2 theelepels oregano
  • 1 courgette, fijngesneden
  • Peper, zout
  • Halve theelepel nootmuskaat
  • 500 ml melk
  • 3 eetlepels bloem
  • 1 bolletje mozzarella, in plakjes
  • 100 gram geraspte kaas
  • Boter of olie

 

Wat moet je doen?

Verhit wat boter of olie in een hapjespan en fruit de knoflook aan. Bak nu het gehakt rul en voeg de courgette toe als het gehakt bijna gaar is. Lepel de inhoud van het blikje tomatenpuree toe en bak kort mee. Kruid nu het geheel met peper, zout, basilicum, oregano en rozemarijn. Voeg vervolgens de gezeefde tomaten toe en laat even pruttelen.

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Verhit in een ander pannetje twee eetlepels boter en verhit deze. Voeg de bloem toe en bak de roux kort. Giet al roerend de melk er voorzichtig bij en voeg steeds wat toe naarmate de saus dikker wordt. Wanneer de saus dik genoeg is kruid je hem met peper, zout en nootmuskaat.

Vet een ovenschaal in en begin met een laagje tomatensaus, gevolgd door een laag lasagnebladen. Vervolg dit met een laagje tomatensaus en een laagje bechamelsaus. Dek dit af met bladen en giet een laatste laagje tomatensaus op de bladen, gevolgd door de rest van de bechamelsaus. Eindig met de geraspte kaas en de mozzarella in plakjes. Bak de lasagne in 30 minuten gaar in het midden van de oven. Eet smakelijk!

Ken jij de Lasagne Tradizionale van Bertolli met de bechamelsaus?

Benieuwd naar de voorgaande recepten zonder pakjes en zakjes? Hier vind je een receptenindex!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (4)

  • Wat een lekker gerecht, heerlijk op smaak.

    Beantwoorden
  • Gebruik je verse lasagne bladen of gedroogde? Maakt het nog verschil voor de oventijd?

    Beantwoorden
    • Kan allebei! En verse lasagne kan korter in de oven (even de verpakking checken!)

      Beantwoorden
  • Deze lasagne is echt een blijvertje hier thuis. Al heb ik wel wat extra groenten toegevoegd. Heerlijk!

    Beantwoorden

Write a comment