Julia Challenge Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #92. Lasagne Tradizionale (Bertolli)

Er staan op de blog al twee heerlijke recepten van Lasagne, maar deze mag zeker niet ontbreken. De variant van Bertolli heeft een kruidige tomatensaus met een laag romige bechamelsaus. Wat een top combinatie!

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 10 lasagnebladen (voor 2 lagen)
  • 500 gram (runder)gehakt
  • 800 gram gezeefde tomaten
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 1 eetlepel gedroogde basilicum
  • 1 theelepel rozemarijn
  • 2 theelepels oregano
  • 1 courgette, fijngesneden
  • Peper, zout
  • Halve theelepel nootmuskaat
  • 500 ml melk
  • 3 eetlepels bloem
  • 1 bolletje mozzarella, in plakjes
  • 100 gram geraspte kaas
  • Boter of olie

 

Wat moet je doen?

Verhit wat boter of olie in een hapjespan en fruit de knoflook aan. Bak nu het gehakt rul en voeg de courgette toe als het gehakt bijna gaar is. Lepel de inhoud van het blikje tomatenpuree toe en bak kort mee. Kruid nu het geheel met peper, zout, basilicum, oregano en rozemarijn. Voeg vervolgens de gezeefde tomaten toe en laat even pruttelen.

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Verhit in een ander pannetje twee eetlepels boter en verhit deze. Voeg de bloem toe en bak de roux kort. Giet al roerend de melk er voorzichtig bij en voeg steeds wat toe naarmate de saus dikker wordt. Wanneer de saus dik genoeg is kruid je hem met peper, zout en nootmuskaat.

Vet een ovenschaal in en begin met een laagje tomatensaus, gevolgd door een laag lasagnebladen. Vervolg dit met een laagje tomatensaus en een laagje bechamelsaus. Dek dit af met bladen en giet een laatste laagje tomatensaus op de bladen, gevolgd door de rest van de bechamelsaus. Eindig met de geraspte kaas en de mozzarella in plakjes. Bak de lasagne in 30 minuten gaar in het midden van de oven. Eet smakelijk!

Ken jij de Lasagne Tradizionale van Bertolli met de bechamelsaus?

Benieuwd naar de voorgaande recepten zonder pakjes en zakjes? Hier vind je een receptenindex!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoe vond je dit recept of artikel?

Geef 1 tot 5 sterren!

Gemiddelde waardering / 5.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment

Lees vorig bericht:
We lachen en huilen allemaal. Toch ben jij minder dan ik?

Als je alle mensen onder een scan zou leggen, dan zien we er allemaal hetzelfde uit. We malen over hetzelfde,...

Sluiten