Er was heel veel vraag naar het recept voor de Indiase Chappati, die Knorr ooit in het assortiment had. Tegenwoordig niet meer als maaltijdpakket meer te krijgen dus je zal zelf aan de slag moeten. Maar dat is helemaal niet erg, want Chappati maken is leuk! Inclusief het recept voor de kip, de Chappati’s en het tandoori sausje.
Wat heb je nodig voor 2 personen (1 Chappati per persoon)?
Voor de kip:
- 300 gram kipfilet, in reepjes
- 2 theelepels Vadouvan kruiden (Jonnie Boer)
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 1 theelepel uienpoeder
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel gemberpoeder
- Halve theelepel cayennepeper
- Peper, zout
- Boter, olie
Voor de Chappati (2 stuks):
- 50 gram volkorenmeel
- 50 gram bloem (en extra voor het aanrechtblad)
- 80 ml warm water
- 1 eetlepel olie
- Beetje zout
Voor het Tandoori sausje:
- 100 ml crème fraîche
- 1 theelepel uienpoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel bieslook
Wat moet je doen?
Meng in een kom de reepjes kipfilet met de Vadouvan kruiden, gerookt paprikapoeder, uienpoeder, komijn, cayennepeper, gemberpoeder, peper en zout. Verhit boter of olie in een hapjespan en fruit een teentje knoflook aan. Bak nu de gekruide reepjes kipfilet bruin en gaar.
Meng in een kommetje de volkorenmeel met de bloem en de olie. Meng door elkaar en roer voorzichtig het warme water toe tot je een deeg hebt. Bestrooi het aanrecht met bloem en zet wat extra bloem paraat. Verdeel het deeg in 2 balletjes en bedek ze met nog wat bloem. Leg ze nu op het aanrechtblad en rol de bolletjes uit tot een lapje met een deegroller. Indien het deeg teveel plakt, voeg dan wat bloem toe. Als het te droog is kun je nog een beetje warm water toevoegen.
Bak de Chappati in een koekenpan zonder boter aan beide kanten lichtbruin en gaar.
Meng in een schaaltje de crème fraîche met de uipoeder, knoflookpoeder, paprikapoeder en bieslook.
Bestrijk de Chappati met het tandoori sausje en leg de kipfilet er op. Je kunt ze eventueel ook vullen met wat sperzieboontjes of groene asperges. Ik heb sperzieboontjes er naast gegeten in plaats van in de Chappati. Eet smakelijk!
Ken jij de Indiase Chappati nog? Of ga je dit een keer uitproberen?
Benieuwd naar alle voorgaande recepten zonder pakjes en zakjes? Hier vind je de receptenindex!
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?
Comments (6)
Yummie! Gaat op de to-cook-list! ❤
Zou je voor de saus ook kokosyoghurt kunnen gebruiken? En voor de kip kipstuckjes vd vegetarische slager?
Jazeker!
Dit was altijd onze favoriet toen het nog verkrijgbaar was als maaltijdpakket. Heb nu jouw recept gemaakt en het was heerlijk!
Wat kan ik gebruiken i.p.v. Vadouvan kruiden? (Waar ik woon, zijn deze kruiden niet verkrijgbaar.)
Vadoeuvan kruiden zijn een mengsel van;
Ui, mosterdzaad, knoflook, kurkuma, kardemom, fenegriekzaad, komijnzaad, venkelzaad, kaneel, chili, dragon, kruidnagel, laurier.
Aflopend van grootste naar kleinste hoeveelheid.