Julia Challenge Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #91. Indiase Chappati (Knorr)

Er was heel veel vraag naar het recept voor de Indiase Chappati, die Knorr ooit in het assortiment had. Tegenwoordig niet meer als maaltijdpakket meer te krijgen dus je zal zelf aan de slag moeten. Maar dat is helemaal niet erg, want Chappati maken is leuk! Inclusief het recept voor de kip, de Chappati’s en het tandoori sausje.

Wat heb je nodig voor 2 personen (1 Chappati per persoon)?

 

Voor de kip:

  • 300 gram kipfilet, in reepjes
  • 2 theelepels Vadouvan kruiden (Jonnie Boer)
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • Halve theelepel cayennepeper
  • Peper, zout
  • Boter, olie

 

Voor de Chappati (2 stuks):

  • 50 gram volkorenmeel
  • 50 gram bloem (en extra voor het aanrechtblad)
  • 80 ml warm water
  • 1 eetlepel olie
  • Beetje zout

 

Voor het Tandoori sausje:

  • 100 ml crème fraîche
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel bieslook

 

Wat moet je doen?

Meng in een kom de reepjes kipfilet met de Vadouvan kruiden, gerookt paprikapoeder, uienpoeder, komijn, cayennepeper, gemberpoeder, peper en zout. Verhit boter of olie in een hapjespan en fruit een teentje knoflook aan. Bak nu de gekruide reepjes kipfilet bruin en gaar.

Meng in een kommetje de volkorenmeel met de bloem en de olie. Meng door elkaar en roer voorzichtig het warme water toe tot je een deeg hebt. Bestrooi het aanrecht met bloem en zet wat extra bloem paraat. Verdeel het deeg in 2 balletjes en bedek ze met nog wat bloem. Leg ze nu op het aanrechtblad en rol de bolletjes uit tot een lapje met een deegroller. Indien het deeg teveel plakt, voeg dan wat bloem toe. Als het te droog is kun je nog een beetje warm water toevoegen.

Bak de Chappati in een koekenpan zonder boter aan beide kanten lichtbruin en gaar.

Meng in een schaaltje de crème fraîche  met de uipoeder, knoflookpoeder, paprikapoeder en bieslook.

Bestrijk de Chappati met het tandoori sausje en leg de kipfilet er op. Je kunt ze eventueel ook vullen met wat sperzieboontjes of groene asperges. Ik heb sperzieboontjes er naast gegeten in plaats van in de Chappati. Eet smakelijk!

Ken jij de Indiase Chappati nog? Of ga je dit een keer uitproberen?

Benieuwd naar alle voorgaande recepten zonder pakjes en zakjes? Hier vind je de receptenindex!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoe vond je dit recept of artikel?

Geef 1 tot 5 sterren!

Gemiddelde waardering / 5.

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (4)

  • Yummie! Gaat op de to-cook-list! ❤ Beantwoorden
  • Zou je voor de saus ook kokosyoghurt kunnen gebruiken? En voor de kip kipstuckjes vd vegetarische slager? Beantwoorden
  • Dit was altijd onze favoriet toen het nog verkrijgbaar was als maaltijdpakket. Heb nu jouw recept gemaakt en het was heerlijk! Beantwoorden

Write a comment

Lees vorig bericht:
Photodiary. Memory Lane 18 – 24 juni

Ik weet bijna zeker dat iedereen afgelopen week omschreef als 'warm'. Want dat was het, maar ondanks het geplak hebben...

Sluiten