Ik vind ze heerlijk, zowel bamischijven als nasischijven. Of balletjes, net wat je lekker vindt. Ideaal wanneer je wat leftovers hebt van bami of nasi en je niet weet wat je ermee moet maken.
Wat heb je nodig voor 2 personen (bijgerecht)?
- 100 gram nasi of bami (voor mijn recepten, klik voor bami hier en voor nasi hier)
- 1 ei, los geklopt
- 3 eetlepels bloem
- 3 eetlepels paneermeel
- 100 ml bouillon (eventueel zoutarme bouillon)
- Scheutje ketjap
- 1 theelepel sambal
- Boter of olie
- Frituurvet, zonnebloemolie of de Airfryer
Wat moet je doen?
Verhit wat boter in een pannetje en voeg 1 eetlepel bloem toe. Verhit het geheel tot je een papje van de bloem hebt. Voeg vervolgens langzaam de bouillon toe, tot je een dikke saus hebt.
Voeg de nasi of de bami toe en roer goed door. Voeg vervolgens de ketjap en de sambal door. Laat het niet koken, maar verhit kort. Laat de nasi of de bami vervolgens even afkoelen in de koelkast (ongeveer een half uurtje)
Maak drie bakjes: één met 2 eetlepels bloem, één met het los geklopte ei en één met de paneermeel. Maak balletjes van de afgekoelde bami of nasi en druk voorzichtig plat. Indien de nasi of bami slap is, kun je het nog even op laten stijven door het wat langer in de koelkast te zetten (of even in de diepvries).
Haal de schijven door de bloem, vervolgens door het ei en als laatste door de paneermeel. Laat ze daarna weer even voor een kwartier in de koelkast.
Zet een frituurpan of Airfryer aan of verhit zonnebloemolie in een pan tot dit kookt. Frituur/bak de schijven in een paar minuten tot ze goudbruin zijn. Eet smakelijk!
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?
Comments (3)
Oh wat lekker! Nog nooit over gedacht om dit zelf te maken, maar ik hou echt van bami en nasischijven, dus misschien moet ik het toch een keertje proberen!
Ziet er heerlijk uit en niet al te moeilijk.
Bami of nasi schijven in de airfryer hoe warm ?