Vietnamese Saigon sticks…of ik die alsjeblieft wilde maken. Al tijden uit het assortiment van Knorr, maar volgens internet nog zeer geliefd. Het was een uitdaging om iets te maken waar geen ingrediënten meer van online staan, maar het is gelukt. Ik presenteer u: malse saté van varkensvlees omhuld met knapperige ontbijtspek. En lekker dat ze zijn!
Wat heb je nodig voor 4 personen (10 stokjes)
- 500 gram varkensfiletlappen
- 10 satéprikkers
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 10 plakjes gerookt ontbijtspek
- 2 eetlepels ketjap Manis
- 2 theelepels gemberpoeder
- 2 theelepels uienpoeder
- 2 theelepels 5 spices kruiden
- 1 theelepel gemalen komijnzaad
- 1 theelepel cayennepeper
- Boter of olie
Wat moet je doen?
Snijd de varkenslappen in blokjes en meng ze in een kom met de knoflook, ketjap, gemberpoeder, uienpoeder, gemalen komijn, 5 spices kruiden en cayennepeper. Roer door en laat 10 minuten marineren (langer mag ook).
Rijg het vlees aan de stokjes, ongeveer vier blokjes vlees per stokje. Wikkel vervolgens het ontbijtspek om de saté.
Verhit een koekenpan of grillpan met wat boter of olie en bak het vlees rondom bruin. Keer de sticks regelmatig tot het ontbijtspek knapperig bruin is en het vlees gaar is.
Wij aten de Saigonsticks met rijst en roerbakgroenten die ik gewokt heb in wat ketjap en honing. Eet smakelijk!
Benieuwd naar alle voorgaande recepten zonder pakjes en zakjes? Hier vind je een receptenindex op alfabetische volgorde!
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?
Comments (5)
Ik kende dit gerecht nog niet (ook niet als pakje), maar wat ziet dat er lekker uit! Ik heb hem gepind. Staat binnenkort zeker ook op het menu!
Ziet er goed uit! Maar in mijn herinnering bevatte het knorr wereldgerecht ook een saus met champignons? Heb je daar toevallig ook een recept van?
Hi Maarten! Dat zou heel goed kunnen. Echter kan ik weinig informatie vinden over dit wereldgerecht en was het al een hele bevalling om de Saigon sticks na te maken zonder informatie over de ingredienten. Mocht jij weten wat er ongeveer in de champignonssaus zat, laat het mij dan weten!
Het was ook een sojaachtigesaus (teriyaki/sukiyaki) met paprika en champignons erin
Oh. Nog vaak verlang ik naar dat wereldgerecht van knorr. We aten het vaak.. inderdaad, er zat een zoetige umamiachtige saus bij. Heerlijk. Aan het stokje moest je dan paprika, blees, champignons en spek prikken. De spek lieten wij zitten, om t nog redelijk gezond te houden. Op een gegeven moment lagen ze bij de xenos. Daarna nooit meer gezien. Helaas. Want oh wat was dat lekker. Bedankt voor t recept!