Opnieuw een ovenschotel zonder pakjes en zakjes, namelijk die van Honig met spinazie en zalm. Bomvol groentes, gezonde vetten en inclusief een krokante topping. Wederom heel erg geslaagd! Wanneer ga jij hem proeven?
Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 300 gram elleboogjes macaroni
- 200 gram spinazie (vers)
- 250 gram cherrytomaatjes (gehalveerd)
- Een teentje knoflook, fijngesneden
- 250 gram zalmfilet (vers of diepvries)
- 250 ml kookroom (light)
- Halve eetlepel dille
- 2 theelepels uienpoeder
- 2 theelepels kurkuma
- 2 theelepels oregano
- Peper, zout
- Sap van een halve citroen
- 5 eetlepels paneermeel
- 1 theelepel paprikapoeder
- 100 gram geraspte kaas
- Boter of olie
Wat moet je doen?
Kook de macaroni gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit boter of olie in een hapjespan en fruit de knoflook aan. Voeg nu de spinazie toe en bak de spinazie met de knoflook tot de spinazie geslonken is. Voeg nu de cherrytomaatjes toe.
Snijd de zalm in blokjes en voeg ook de zalm toe aan de spinazie, samen met de dille, uienpoeder, kurkuma, oregano, peper en zout. Laat de zalm al roerende gaar worden.
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Meng de paneermeel met de geraspte kaas en voeg de paprikapoeder en wat peper en zout toe.
Voeg op het laatst de kookroom en het sap van een halve citroen toe aan de spinazie met de zalm. Verhit kort en zet het vuur uit. Meng de macaroni met de zalm en spinazie.
Kieper het geheel in een ovenschaal en voeg de topping toe (paneermeel met kaas). Laat de ovenschotel goudbruin worden voor 15 minuten op 190 graden.
Eet smakelijk!
Benieuwd naar alle voorgaande recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er inmiddels al 85! Je vindt ze door hier te klikken.
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?
Comments (1)
Ik mag geen zout, maar als Ik dat weglaat wordt het een beetje lak. Wat kan ik daarvoor toevoegen?