Julia Challenge Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #85. Groentesaus voor bij groenten (Knorr)

Ik deelde al eens het recept voor kerriesaus van Knorr die je over je groenten kunt doen. Maar Knorr heeft ook een witte saus voor bij groenten, op smaak gebracht met diverse kruiden en specerijen. Beetje water bij je poeder en klaar. Maar deze saus maak je heel makkelijk zelf zodat je weet wat je eet en rekening kunt houden met de hoeveelheid zout. Binnen vijf minuten is hij klaar!

Wat heb je nodig voor 250 ml saus?

 • 2 eetlepels vloeibare boter
 • 1 eetlepel bloem
 • 250 ml kookroom (light)
 • 1 theelepel peper
 • Halve theelepel zout (optioneel)
 • 1 theelepel nootmuskaat
 • 2 theelepels tuinkruiden
 • 1 theelepel uienpoeder
 • 1 theelepel knoflookpoeder
 • 1 theelepel bieslook

Wat moet je doen?

Verhit in een klein pannetje de boter en voeg de bloem toe. Bak het papje kort op laag vuur. Voeg nu al roerend de kookroom toe en roer goed door tot je een gladde saus hebt. Vervolgens voeg je alle kruiden toe en laat je het geheel kort opwarmen. Serveer de saus direct bij bloemkool, broccoli, spruitjes, witlof, prei of worteltjes. Eet smakelijk!

Benieuwd naar alle voorgaande recepten van Knorr, Honig en Maggi zonder pakjes en zakjes? Kijk dan hier!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (5)

 • Hooooi, heb een vraagje, wat bedoel je met tuinkruiden? Groetjes Bianca

  Beantwoorden
  • Hi! Tuinkruiden zijn kruiden zoals bieslook, tijm, oregano, salie, majoraan en peterselie!

   Beantwoorden
 • Hi Geertje

  Is er een alternatief voor kook room?
  Ik heb geprobeerd het hier in the UK te vinden maar zonder succes. Waarschijnllijk hebben ze het wel bij een megastore (gigantisch grote supermarkt) maar die is niet in mijn buurt helaas.

  Kan ik gewone room gebruiken?

  Groetjes Wilma

  Beantwoorden
  • Hi! Je kunt ook prima slagroom gebruiken, hebben ze dat wel?

   Beantwoorden
 • Je kunt er toch ook melk voor gebruiken? Bechamelsaus wordt op dezelfde manier gemaakt, alleen met melk.

  Beantwoorden

Write a comment