Julia Challenge Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #84. Maggi wraps met een twist Amerikaanse Barbecue

Wraps met een twist van Maggi zijn wraps met…tja…een twist! Net even wat anders dan je gewend bent, maar enorm lekker. Ik heb er in ieder geval een nieuw favoriet bij: deze Amerikaanse Barbecue. De saus is licht pittig en zoet en gevuld met malse kipfilet en knapperige mais. Heb je al trek gekregen?

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 4 grote tortilla wraps
  • 350 gram kipfilet, in blokjes
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • Halve ui, gesnipperd
  • 1 eetlepel honing
  • 1 a 2 theelepels cayennepeper
  • 2 theelepels gerookt paprikapoeder
  • 1 theelepel gemalen gember
  • 1 theelepel koriander
  • Halve theelepel kaneel
  • Sap van een halve citroen
  • Zout, peper
  • Klein blikje mais
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 100 gram sla naar keuze
  • Boter of olie

Wat moet je doen?

Verhit in een hapjespan of wok wat boter of olie, fruit de knoflook en de ui aan en bak de kipfilet rondom bruin. Kruid de kip met de cayennepeper, paprikapoeder, gember, kaneel en koriander, zout en peper. Voeg de inhoud van een blikje tomatenpuree toe met de mais en de paprika en bak kort mee. Voeg nu de honing toe en roer door. Roer op het laatst het sap van een halve citroen erdoor en laat het geheel 10 minuten pruttelen op laag vuur met de deksel op de pan.

Verwarm de wraps in een koekenpan zonder boter of even in de oven/magnetron. Beleg de wraps met de sla, gevolgd door de kip met paprika en mais. Rol op en serveer direct. Eet smakelijk!

 

Ken jij de reeks van de ‘Wraps met een twist?’ En lijkt deze Amerikaanse Barbecue jou lekker?

Benieuwd naar de andere 83 recepten zonder pakjes en zakjes? Kijk dan hier!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (6)

  • Gegeten en het was heeeeeeerlijk.
    Kun je voor Honig Macaroni ovenschotel zalm spinazie ook een recept bedenken?
    Dit smaakt geweldig lekker maar ik mag geen zout en dat zit er zeker wel in. Alvast bedankt en ga zo door!

    Beantwoorden
    • Ik schrijf hem op dank je wel!

      Beantwoorden
    • Heerlijk!
      Wel iets minder cayennepeper gedaan ivm mee etende dreumes. 😉

      Beantwoorden
  • Hallo! Ik volg je al een poos op facebook en heb al meerdere gerechten geprobeerd en ben over de meeste heel enthousiast!!!!? en vandaag wil ik dus deze proberen…. Maar maar ik lees gemalen gember. M’n kruidenkast is inmiddels al behoorlijk gevuld, maar dat heb ik nou net niet in huis. Kan ik in het ook vervangen door gemberpoeder? Alvast bedankt en ga vooral door met deze geweldige posts!!! Groetjes Betty

    Beantwoorden
    • Hi! Ja dat is gewoon gemberpoeder, dus je hoeft niets extra’s in huis te halen! Eet smakelijk straks!

      Beantwoorden
  • Heb dit gisteren gemaakt en het was lekker!
    Wel vonden wij het gerecht meer voor 2 à 3 personen ipv 4, of wij zijn gewoon “grote” eters??

    Beantwoorden

Write a comment