Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #83. Singaporese Hokkien Noedels (Knorr)

Lekker slurpen die noedels! Noedels zijn altijd erg veelzijdig en het liefst eet ik ze met gekruide en pittige kip, zoals deze Singaporese Hokkien Noedels. Hebben we geen Knorr voor nodig. Ook geen geduld, want het is zo klaar!

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 250 gram woknoedels
  • 350 gram Oosterse wokgroenten
  • 350 gram kipfilet, in blokjes
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel ketjap Manis
  • 1 eetlepel honing
  • 2 theelepels gemalen gember
  • 1 theelepel koriander
  • 1 tot 2 theelepels cayennepeper (afhankelijk van hoe pittig je lekker vindt)
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 2 theelepels uienpoeder
  • Sap van een halve citroen
  • Boter of olie

Wat moet je doen?

Meng de sojasaus met de ketjap, de fijngesneden knoflook, uienpoeder, 1 theelepel gember, de koriander en de cayennepeper. Marineer de blokjes kipfilet 10 minuten in het mengsel.

Verhit boter of olie in een wok en wok de kipfilet rondom bruin. Voeg na 5 minuten de wokgroenten toe en voeg nog een theelepel gember toe, gevolgd door de honing en de citroensap. Roer door en zet het vuur lager.

Bereid de woknoedels voor volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel af met koud water en meng het met de kip en de groenten.

Roerbak het geheel nog even kort. Eet smakelijk!

Klik hier voor alle recepten zonder pakjes en zakjes, het zijn er inmiddels al meer dan 80!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment