We gaan nog even verder met de dagschotels van Maggi. Maggi heeft namelijk ook een variant in het assortiment met een zoetzure saus. Ik kreeg een verzoekje om ook deze na te maken, dus ik ging aan de slag! En hij is inderdaad heel erg lekker. Kruidig, zoetzuur en overal mee te combineren.
Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 400 gram (runder)gehakt
- 1 paprika, in blokjes
- 300 gram broccoli, in kleine roosjes
- 200 ml gezeefde tomaten
- 2 teentjes knoflook
- 2 theelepels uienpoeder
- 3 eetlepels honing
- 3 eetlepels azijn
- Sap van een halve citroensap
- 2 theelepels kurkuma
- 2 theelepels paprikapoeder
- 1 theelepel cayennepeper
- 1 laurierblaadje
- 1 theelepel gemalen kruidnagel
- Halve theelepel kaneel
- Boter of olie
Wat moet je doen?
Kook de broccoli beetgaar in wat water (ongeveer 5 minuten). Verhit boter of olie in een hapjespan en fruit de knoflook aan. Bak vervolgens het gehakt rul.
Kruid het gehakt met de uienpoeder, kurkuma, paprikapoeder, cayennepeper, kruidnagel en kaneel en leg er een laurierblaadje bij. Voeg de blokjes paprika toe en roer door. Giet nu de gezeefde tomaten erbij en laat zachtjes pruttelen.
Voeg de roosjes broccoli toe, gevolgd door de honing, de azijn en citroensap. Roer door en verhit het geheel kort. Verwijder aan het eind het laurierblaadje voordat het eten wordt opgediend.
De dagschotel is heerlijk bij rijst, maar kan ook prima bij (gebakken) aardappels of pasta. Eet smakelijk!
Benieuwd naar alle voorgaande gerechten zonder pakjes en zakjes? Bekijk de voorgaande 81 recepten via deze link!
Comments (5)
Dit ga ik nu eens uitproberen vanavond! Heb broccoli dat op moet :D.
het was verdomd lekker.
Ik mis alleen in het recept wanneer je de paprika toevoegd 🙂
Gisteravond heb ik dit recept gemaakt. En wat was het lekker! Hij smaakte precies zoals het pakje! Ik heb alleen geen azijn toegevoegd en kerriepoeder gebruikt in plaats van kurkuma. Een toprecept wat hier absoluut vaker gemaakt zal gaan worden!
En zelfs in 2025 nog steeds een dikke hit! 😉