Julia Challenge Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #79. Maggi Dagschotel paprika-goulash saus met champignons en kip.

5
(3)

Goulash eten wij thuis niet zo vaak. Waarom weet ik eigenlijk niet, want elke keer als ik het maak denk ik ‘dit moeten we veel vaker eten!’ Maggi heeft een heerlijke dagschotel in het assortiment waarmee je een paprika-goulash saus maakt met champignons en kip. Maar het is zo makkelijk om te maken dat het zonde is om dit met behulp van de poedertjes van Maggi te maken.

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 350 gram kipfilet, in reepjes
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • Halve ui, gesnipperd
  • 1 flesje kookroom (light) 200 ml
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 250 gram champignons, in plakjes
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel mosterd (naar keuze)
  • peper, zout
  • 1 eetlepel bloem
  • 2 eetlepels water
  • Boter of olie

Wat moet je doen?

Verhit in een hapjespan de boter en fruit het teentje knoflook met de ui aan. Voeg de reepjes kipfilet toe en bak deze rondom bruin. Voeg vervolgens de paprika en de champignons toe en voeg het blikje tomatenpuree toe. Bak het geheel 5 minuten. Voeg nu de kruiden toe: de paprikapoeder, cayennepeper, peper, zout en de mosterd. Schep om en eindig met de kookroom. Laat het geheel even pruttelen.

Meng de bloem met het water en maak een papje. Hiermee kun je de saus wat dikker maken (naar wens). Wij aten de goulash met kip en paprika in combinatie met aardappels, maar het kan bijvoorbeeld ook met rijst. Eet smakelijk!

Benieuwd naar de 78 voorgaande gerechten zonder pakjes en zakjes? Kijk dan hier!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoe vond je dit recept of artikel?

Geef 1 tot 5 sterren!

Gemiddelde waardering 5 / 5. 3

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (11)

  • Oeh dit klinkt echt goddelijk! Wat zou ik in plaats van champignons kunnen doen? Heb je een goede tip? 🙂

    Beantwoorden
    • Ehmm groene paprika, kleine roosjes broccoli, sperziebonen, doperwtjes…;)

      Beantwoorden
      • Thanks! ^^ Nu kan ik moeders blij maken. Hihi

        Beantwoorden
  • Ik maak zeker elke week een recept van je. Weet je wat me opvalt dat in alle gerechten vaak dezelfde kruiden terugkomen. Zelf maken is absoluut niet moeilijk. Waarom toch jaaaren die pakjes gekocht hè?

    Bedankt voor de recepten elke week weer!

    Gr Angela

    Beantwoorden
  • Gisteren gemaakt en t was heerlijk! Wel beetje te pittig voor kleine kids maar wij vonden het lekker. Ik had naast de paprika en champignons ook broccoli en erwtjes toegevoegd. Verder heb ik voordat ik de kookroom toevoegde een el bloem door t mengsel geroerd om de saus te binden. We aten t met aardappels, een goede combi. Een blijvertje! 🙂

    Beantwoorden
  • Wat ben ik blij dat ik deze site gevonden heb, wat een hoop lekkere recepten staan erop. Ga vanavond deze kip goulash maken. Maak sinds kort ook mijn eigen kruidenmixen dus dit een ideale toevoeging erbij. Niet teveel rotzooi meerop mijn bord.

    Beantwoorden
    • Ah wat leuk! Veel kookplezier!

      Beantwoorden
  • Ook ik maak iedere week wel een recept van je en ik moet zeggen dat het heerlijke en best wel snelle recepten zijn. Vanavond ga ik deze maken! Ik hoop dat er nog meer recepten van je komen!

    Beantwoorden
    • Oh wat leuk! Eet smakelijk alvast!!

      Beantwoorden
  • Vanmiddag dit recept gemaakt en gegeten. Het was heerlijk, normaal gebruikte ik het zakje van maggi. Een blijvertje dit! Meteen maar een paar recepten van deze pagina opgeslagen 😋.

    Beantwoorden
    • Wat goed om te horen dank je wel!

      Beantwoorden

Write a comment

Lees vorig bericht:
Photodiary. Memory Lane 30 april – 6 mei

En we zitten alweer in mei! Gek idee eigenlijk, aangezien ik de verwarming nog regelmatig aan heb staan. Nog even...

Sluiten